Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford Fiesta

Comfortabel met luxe interieur

De Ford Fiesta is al in 1976 door de Amerikaanse autofabrikant Ford gelanceerd. Het betrof destijds een nieuw model in een compacte uitvoering die voor een voordelige prijs werd aangeboden. De eerste generatie werd als driedeurs hatchback beschikbaar gesteld en tevens als bestelwagen ontworpen. Opvallend kenmerk van het eerste model is de grille die de basis vormt voor een uitstekende CW-waarde. Tegenwoordig is er al sprake van de zesde generatie Ford Fiesta. Lees meer

Technische gegevens

60 - 200 PS

Vermogen

4.3 - 7.4 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

99 - 177 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

151 - 230km/h

Top snelheid

6.7 - 18.5s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

De auto is groter geworden, maar nog altijd compact. Bovendien is er sprake van meer luxe als het gaat om het design, interieur en de technische functionaliteiten. De tweede generatie betrof een facelift van het eerste model, waarbij er een nieuw front geïntroduceerd werd. De eerste auto uit deze serie die met een dieselmotor is ontwikkeld, rolde in 1985 van de band. Met de derde generatie is er een sportieve versie op de markt gebracht en het design van de vierde generatie is voorzien van ronde vormen. In 2001 zag de vijfde generatie het levenslicht en is er voor het eerst een auto geleverd met een turbodieselmotor. In 2008 is de zesde generatie geïntroduceerd met een Kinetic Design. In 2017 is de zevende generatie tot stand gekomen en is er vooral veel aandacht besteed aan het interieur. Ook is deze auto zeven centimeter langer en twee centimeter breder dan de voorganger.

Technische kenmerken van Ford Fiesta

De nieuwste generatie Ford Fiesta beschikt over een 1.0 liter EcoBoost benzinemotor. De auto biedt een uitstekende rijervaring met een optimale rijdynamiek in combinatie met een nauwkeurig besturen. De functie Auto-Start-Stop is ideaal om brandstof te besparen bij het stoppen voor het stoplicht. De benzinemotor geeft de ervaring alsof er sprake is van een vermogen dat geleverd wordt door een 1.6 liter motor. Er is tevens een 1.1. liter benzinemotor beschikbaar met 70 pk of 85 pk. De Ford Fiesta is tevens beschikbaar met een 1.5TDCi dieselmotor met 85 pk. Met betrekking tot het schakelen zijn er bij elke motor verschillende opties. Er is een handgeschakelde versnellingsbak beschikbaar met vijf of zes versnellingen. Daarnaast wordt de Ford Fiesta tevens geleverd met een automaat met zes versnellingen.

De grille levert bij het nieuwste model een brandstofbesparing op. De zelfsluitende grille houdt tijdens het langzaam rijden de ventilatie open. Zo koelt de motor af. Na het verhogen van de snelheid sluiten de openingen automatisch. Hierdoor is er sprake van een verbeterde stroomlijn en verbruikt de motor minder brandstof. Op het gebied van de veiligheid biedt de Ford Fiesta geavanceerde technieken. Een van de functies is de Active City Stop. Deze functie voorkomt aanrijdingen bij lage snelheden. Bij het remmen van de voorligger remt het systeem geheel automatisch. Er zijn airbags aangebracht in de auto die zowel bescherming bieden voor de bestuurder als de passagier. De zijairbags bieden bescherming voor de borstkas. De remmen zijn uitgevoerd met een antiblokkeersysteem en elektronische remkrachtverdeking. Daarnaast zorgt de Emergency Brake Assist ervoor dat de auto tijdens een noodsituatie doeltreffende remt. De waarschuwingslichten gaan automatisch aan tijdens het remmen in een noodsituatie. Zo worden auto´s achter de Ford Fiesta gewaarschuwd. De veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de Ford Fiesta op het gebied van veiligheid met de hoogste beoordeling van vijf sterren gewaardeerd.

Bijzonderheden en verschillen met voorgaande generaties

Het spreekt voor zich dat de innovatieve technologie zich verder heeft voortgezet, maar ook met betrekking tot het design en het interieur is er in de loop der jaren veel veranderd. De auto is tegenwoordig langer en breder met een verschil van zeven centimeter in de lengte en twee centimeter in de breedte. Op het gebied van de technologie hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. De nieuwste auto beschikt dan ook over geavanceerde functionaliteiten en systemen. Bijvoorbeeld met de aanwezigheid van de Actieve Parkeerhulp, maar ook met Lane Keeping Aid, Verkeersbordherkenning en Adaptive Cruise Control. Ook op het gebied van veiligheid zijn in vergelijking met de vorige generaties tal van verbeteringen aangebracht. Bijvoorbeeld met de Active City Stop, maar ook met Edge Protectors en SYNC 3 met Emergency Assistance.

Een van de andere grote verschillen met vorige generaties is de aandacht die er besteed is aan het interieur van deze auto. Het SYNC 3 systeem is bijvoorbeeld van toepassing met een aanraakscherm voor de bediening. Hiermee wordt toegang geboden tot de navigatie, telefoonverbinding en radio. Het interieur van de auto heeft een luxe niveau van afwerking en biedt optimaal comfort. In de modellen van de voorgaande generaties werd het interieur nogal eens minder positief beoordeeld, maar daar is nu dus verandering in gekomen. De automatische lichten zijn in de nieuwste versie standaard geworden en dat geldt eveneens voor het Lane Keeping System. Bij de introductie van de nieuwste generatie zijn er verschillende uitvoeringen beschikbaar gekomen.

Meerdere uitvoeringen in diverse prijsklassen

Ford Fiesta is in meerdere uitvoeringen beschikbaar met verschil in prijs. Trend is het meest voordelige model uit deze serie en wordt qua prijs gevolgd door de Titanium uitvoering. Vanaf dit model lopen de prijzen verder omhoog met het model ST-Line en het model Vignale dat in de hoogste prijsklasse van de serie Ford Fiesta beschikbaar is. Trend is het meest compacte model met een achterspoiler in carrosseriekleur en met centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Titanium is een uitvoering met een elegante stijl. Het moderne design heeft vloeiende lijnen en is aerodynamisch uitgevoerd.

ST-Line is het model dat in elk opzicht als sportief kan worden beschouwd en uitgevoerd is met een eigentijds design in racestijl. Vignale is het duurdere model met als kenmerk het toppunt van luxe te bieden. Deze Ford Fiesta biedt fantastisch comfort, geweldige prestaties en een ongekende rijervaring. Ford komt met de verschillende uitvoeringen van Ford Fiesta aan wensen van een diversiteit aan bestuurders tegemoet.

Beoordelingen voor Ford Fiesta

556 Beoordelingen

4,4