Ford Fiesta te koop: tweedehands en nieuw

Ford Fiesta

Ford Fiesta

De Ford Fiesta is de eerste auto in de kleine klasse van Ford. In 1969 begon Ford met de ontwikkeling van een kleine auto, en gebruikte daarvoor voorbeelden van andere fabrikanten die al modellen hadden uitgebracht in de B-klasse. In 1976 kwam de Fiesta op de markt, en bereikte binnen 6 maanden een verkoopsucces zoals deze in Europa nog niet eerder gezien was voor een nieuw model. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Ford Fiesta is de eerste auto in de kleine klasse van Ford. In 1969 begon Ford met de ontwikkeling van een kleine auto, en gebruikte daarvoor voorbeelden van andere fabrikanten die al modellen hadden uitgebracht in de B-klasse. In 1976 kwam de Fiesta op de markt, en bereikte binnen 6 maanden een verkoopsucces zoals deze in Europa nog niet eerder gezien was voor een nieuw model. In 1976 is de Ford Fiesta verkrijgbaar in een L, S en een Ghia versie. Het gamma werd in 1977 uitgebreid met de Ford Fiesta Express, een kleine besteller, en in 1978 met de Avus II, een bijzondere versie. Toen in 1979 de wereldwijde productie het miljoen passeerde werd er een jubileumuitvoering gepresenteerd. In de jaren daarop werd de Fiesta met vernieuwingen verder ontwikkeld.


Ook waren er een aantal bijzondere uitvoeringen zoals de Festival en de Bravo. Daarbij ging het niet alleen om facelifts aan het uiterlijk, maar ook om uitbreidingen van de uitrusting, en verbetering van de motorprestaties. In 1983 werd de Fiesta I afgelost door de Fiesta II. De huidige Ford Fiesta is als 3- en 5-deurs versie verkrijgbaar, met prestaties tussen de 60 en 150 pk. De motoren hebben een inhoud tussen de 1.3 (Duratec) en de 2.0 liter (Duratec ST). Er is een keuze tussen de verschillende uitrustingsniveau’s Ambiente, Fun, Trend, Connection, Ghia, Sport en ST.