Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford-focus-turnier-banner

Ford

1 / 11
ford-focus-turnier-banner
AS24 Ford Tourneo Connect 2021 banner
Ford Mustang CS (2022) banner
AS24 Ford Ranger 2021 banner
2020_FORD_MACH-E_TESTING_70.jpg
2023_FORD_PUMA_ST_10.jpg
Focus ST.jpg
Ford Bronco.jpg
Ford EU elektrische Explorer.jpg
Ford Kuga SUV.jpg
NEW_FORD_MUSTANG_11-LOW.jpg

Ford

Vind het model dat bij je past.

Ford

Ford is een Amerikaans merk, maar het is al sinds 1911 actief in Europa en bouwde hier een sterke reputatie op. Ford staat onder andere bekend om zijn aangenaam rijdende auto’s, iets wat voor een stuk te danken is aan het Europese test- en ontwikkelingscentrum van het merk in ons land, in Lommel. Ook op het vlak van bestelwagens heeft het een sterke reputatie en is het marktleider op dat vlak in Europa. Vandaag richt Ford zich on onze contreien meer op elektrische auto’s en modellen met een avontuurlijke en meer Amerikaanse uitstraling, waarbij een aantal vaste waarden zoals de Mondeo, de Fiesta en binnenkort ook de Focus verdwijnen. Lees verder

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Specialiteiten van Ford:

  • Ford staat bij het grote publiek bekend om zijn rijkwaliteiten die bijzonder verzorgd zijn.
  • Het merk heeft de laatste jaren sterk ingezet op downsizing, onder andere met zijn EcoBoost driecilinder benzine.
  • Ford zet voor de toekomst sterk in op SUV’s en avontuurlijke modellen, maar ook op elektrische voertuigen, met als doel een 100% elektrisch gamma in Europa tegen 2030.
  • Ford werkt onder andere samen met Volkswagen wat elektrische auto’s en bestelwagens betreft.
  • Het merk heeft ook vandaag nog een Belgisch tintje. Na de sluiting van de fabriek in Genk blijft het test- en ontwikkelingscentrum van het merk in het Limburgse Lommel garant staan voor de kwaliteit van de in Europa geleverde voertuigen.
  • Ford heeft een sterke merkidentiteit met historische Amerikaanse modellen als de Mustang en de Bronco, die vandaag terug van stal gehaald worden en ook in Europa ingevoerd worden.

Korte geschiedenis van Ford

Henry Ford richtte in 1903 de Ford Motor Company op. Hij bedacht in 1913 een nieuw productieproces, waarbij auto’s aan de lopende band geproduceerd werden wat vandaag bij zowat alle fabrikanten toegepast werd. Het eerste resultaat van dat productieproces was de Ford Model T, die een uitzonderlijk succes kende. Al in 1911 stak het merk de Atlantische Oceaan over, en bouwde in Europa een netwerk uit van fabrieken, die doorheen de jaren ook eigen modellen voor specifieke landen bouwden, onder andere in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Later werden de Europese operaties gereorganiseerd en gestroomlijnd, zodat er een Europees gamma ontstond. Het hoofdkantoor van het merk is vandaag gevestigd in het Duitse Keulen, waar ook een fabriek gevestigd is, maar Ford bouwt onder andere ook auto’s in Saarlouis (Duitsland), Valencia (Spanje), Craiova (Roemenië) en Koçaeli (Turkije).

Modellen en varianten

ford-mustang-mach-e-gt-side

Ford is bezig met een transformatie van zijn Europese modellenaanbod. Grotere traditionele modellen als de Mondeo, S-MAX en Galaxy zijn al verdwenen uit het gamma, en de Fiesta en Focus is hetzelfde lot beschoren. In plaats daarvan zet het merk meer in op SUV’s, met naast de compacte Puma ook de Kuga, de 100% elektrische Mustang Mach-E en de Amerikaanse Explorer. Daar komt binnenkort ook een 100% elektrische Explorer bij voor Europa.

De meest charismatische in het Ford-gamma is ongetwijfeld de Mustang, waarvan binnenkort een nieuwe generatie op de markt komt. Ook de nieuwe Bronco, een avontuurlijke offroad-machine, wordt mondjesmaat ingevoerd in Europa.

Die Bronco deelt zijn onderstel met de Ranger pick-up, al jarenlang de nummer één in zijn segment in Europa, en die in zijn nieuwste generatie verwant is aan de nieuwe VW Amarok. En daarmee zijn we aanbeland bij de lichte bedrijfsvoertuigengamma van Ford, met de kleine Transit Courier, waarvan binnenkort een nieuwe generatie op de markt komt, net als van de compacte Transit Connect en de middelgrote Transit Custom. De Transit (zonder bijvoegsel) sluit het gamma naar boven toe af. Van de eerste drie bestaan ook personenwagenversies: de Tourneo Courier, Connect (die door VW gebouwd wordt) en Custom.

Dit zijn de huidige Ford-modellen:

Overzicht modellen Ford per categorie

Model Koetswerkvorm Motoren Cilinderinhoud Vermogen CO2-uitstoot
Fiesta Hatchback Benzine 1.0 tot 1.5 liter 120 tot 200 pk 113 tot 145 g/km
Focus Hatchback, break Benzine, diesel 1.0 tot 2.3 liter 120 tot 279 pk 116 tot 183 g/km
Puma SUV Benzine 1.0 tot 1.5 liter 125 tot 200 pk 121 tot 155 g/km
Kuga SUV Benzine, (plug-in) hybride 1.5 tot 2.5 liter 150 tot 224 pk 22 tot 157 g/km
Mustang Mach-E SUV Elektrisch - 269 tot 487 pk -
Bronco SUV Benzine 2.7 liter 335 pk 326-338 g/km
Explorer SUV Plug-in hybride 3.0 liter 457 pk 71 g/km
Tourneo Connect Bestelbreak/ludospace Benzine, diesel 1.5 tot 2.0 liter 102 tot 122 pk 126-145 g/km
Tourneo Custom Bestelbreak/ludospace Diesel 2.0 liter 130 tot 170 pk 193 tot 227 g/km
Mustang Coupé, cabrio Benzine 5.0 liter 449 tot 460 pk 256 tot 284 g/km
Ranger Pick-up Benzine, diesel 2.0 tot 3.0 liter 205 tot 292 pk 266 tot 315 g/km
Transit Courier Bestelwagen Benzine, diesel 1.0 tot 1.5 liter 75 tot 100 pk 110 tot 127 g/km
Transit Connect Bestelwagen Benzine, diesel 1.0 tot 1.5 liter 75 tot 100 pk 134 tot 168 g/km
Transit Custom Bestelwagen Diesel 2.0 liter 110 tot 170 pk NC
Transit Bestelwagen Diesel, elektrisch – tot 2.0 liter 105 tot 270 pk – tot 303 g/km

Prijzen

Nieuwprijzen Ford

Net zoals bij zowat alle merken zijn ook bij Ford de nieuwprijzen gestegen de laatste jaren. Bovendien verdwijnt met de Fiesta binnenkort ook het huidige instapmodel van het merk. Toch is er nog heel wat keuze in verschillende segmenten, waarbij de nadruk meer en meer komt te liggen op enerzijds SUV’s en anderzijds bestelwagens en daarvan afgeleide personenwagens. Ford trekt ook steeds meer de ‘Amerikaanse’ kaart, met producten die van daar ingevoerd worden (Mustang, Explorer, Bronco, …) en doen dromen.

Dit zijn de nieuwprijzen van het huidige gamma:

Model Basisprijs (€)
Fiesta 22.530
Focus 30.895
Puma 24.140
Kuga 34.650
Mustang Mach-E 61.700
Bronco 76.700
Explorer 89.750
Tourneo Connect 31.795
Tourneo Custom 52.272
Mustang 57.800
Ranger 54.148
Transit Courier 21.477,50
Transit Connect 27.406,5
Transit Custom 38.659,5
Transit 35.973,30

De belastingen op inverkeerstelling (BIV) en de jaarlijkse verkeersbelasting worden per gewest anders berekend. Afhankelijk van waar je de auto inschrijft, wordt er onder andere rekening gehouden met aspecten als de Euronorm, het motorvermogen, de fiscale pk’s (berekend aan de hand van de cilinderinhoud en het vermogen) en de CO2-uitstoot.

  • Voor Vlaanderen vind je de simulator hier
  • Voor Brussel vind je de gegevens hier
  • Voor Wallonië kijk je hier

Tweedehandsprijzen Ford

ford-mondeo-turnier-front

Vanaf zo’n € 7.000 vind je al relatief moderne tweedehandsmodellen van Ford op de Belgische markt. Het gaat dan voornamelijk om de kleinere Ka en Fiesta, maar je vind vanaf die prijsklasse ook al exemplaren van de Focus met wat meer kilometers op de teller, of ‘vergeten’ modellen zoals de B-Max en de C-Max. Reken op een recente SUV van het merk op minimaal € 10.000, waarbij je keuze hebt uit verschillende Ecosport-modellen of zelfs Kuga’s met iets meer kilometers op de teller. Voor een gelijkaardige vanafprijs kan je ook een comfortabele Mondeo op de kop tikken. Ook voord de goedkoopste (full) hybrides van Ford kom je bij de Mondeo terecht, met prijzen vanaf ongeveer € 20.000. Het tweedehands aanbod van 100% elektrische Ford-modellen is nog beperkt, met de Mustang Mach-e vanaf ongeveer € 50.000. De prijzen van de 2015-generatie Mustang met verbrandingsmotor starten vanaf ongeveer de helft van dat bedrag.

Alternatieven voor Ford

Qua alternatieven voor de modellen van Ford kom je automatisch terecht bij de grote Europese non-premium autobouwers, zoals Renault, Peugeot, Citroën, Volkswagen of Opel, om er maar enkele te noemen, maar ook oosterse merken zoals Kia, Hyundai of Toyota. Als alternatief voor de Ford Mustang is er omwille van zijn iconische uitstraling al minder keuze, en zal je vaak je toevlucht moeten nemen tot **parallel geïmporteerde modellen als de Chevrolet Camaro ** of sportieve modellen van bijvoorbeeld BMW, al liggen die prijzen vaak wat hoger.

FAQ

Uit welk land komt Ford?
Ford werd aan het begin van de 20ste eeuw opgericht door Henry Ford in de Verenigde Staten. He bedrijf heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Detroit.
Heeft Ford ook elektrische modellen in zijn gamma?
Ford wil tegen 2030 een volledig elektrisch gamma hebben en zet daarom sterk in op EV’s. De eerste was de Mustang Mach-E, maar zowel op het vlak van personenwagens als bij de bedrijfsvoertuigen wordt het 100% elektrische gamma snel uitgebreid.
Biedt Ford waterstofmodellen aan?
Ford biedt op dit moment geen waterstofmodellen aan, maar het test de technologie wel op de E-Transit.
Is Ford actief in de motorsport?
Ford neemt onder andere deel aan het Wereldkampioenschap Rally (WRC), maar stapt in 2026 ook opnieuw in de Formule 1, in samenwerking met Red Bull.
Is Ford actief in België?
Ford Heeft uiteraard een verkooporganisatie en dealers in België, maar ook een test- en ontwikkelingscentrum in het Noord-Limburgse Lommel. De fabriek van Ford in Genk sloot in 2014 de deuren.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Type voertuigen

Bouwjaren

Motorvermogen

Brandstof variant