Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
ford_galaxy_2016 (5).jpeg

Ford Galaxy

1 / 5
ford_galaxy_2016 (5).jpeg
ford_galaxy_2016 (1).jpeg
ford_galaxy_2016 (2).jpeg
ford_galaxy_2016 (3).jpeg
ford_galaxy_2016 (4).jpeg

Sterke punten

  • Grote binnenruimte
  • Comfortabel rijgedrag
  • Praktische indeling

Zwakke punten

  • Geen plug-in hybride
  • Soms stevige prijzen
  • Verouderd infotainmentsysteem

Ford Galaxy Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Ford Galaxy, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 38.790,-*
Tweedehands vanaf:€ 990,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.4 - 17.2s
Maximumsnelheid:90 - 222 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):130 - 330 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):5 - 13.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4617 x 1810 x 1692 mm
Portieren:5
Kofferruimte:200 - 2339 liter
Aanhangergewicht:455 - 885 kg

Ruimte te over

De Galaxy is een naam die al een aantal decennia mee gaat. Midden jaren 90 lanceerde Ford samen met Volkswagen - en Seat - een monovolume, middenin de strijd van de MPV’s. In 2006 ging Ford alleen verder, met de eerste generatie Galaxy in deze vorm. De Galaxy was de ruimtebroeder van de sportievere S-Max. Dat uitte zich in rechtere vormen en een langere overhang achteraan.

Interesse in een Ford Galaxy

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De grote binnenruimte is één van de troeven van de Galaxy. Zelfs met zeven inzittenden is er nog ruimte te over, de perfecte reisgezel dus.

  • Dat reizen doet hij graag, in alle comfort. In tegenstelling tot de S-Max en eigenlijk zowat alle andere modellen heeft de Galaxy geen scherp afgesteld chassis, maar kreeg hij wel een basis die op comfort is ingesteld.

  • Binnenin kregen de inzittenden een aantal nuttige bagageruimtes als extra. De vijf zitplaatsen kunnen makkelijk worden uitgebreid tot zeven stuks.

Belangrijke gegevens

Motoren

De laatste generatie van de Galaxy zong het uit van 2015 tot 2022. Hij kreeg een aantal benzine- en dieselmotoren ter beschikking en in zijn nadagen verscheen er ook een heuse hybride, weliswaar zonder plug-in mogelijkheid.

Bij de benzines waren er bij de lancering van de tweede generatie Galaxy twee keuzes. Ofwel ging je voor de 1.5 EcoBoost met 160 pk, ofwel koos je de 2.0 EcoBoost met 240 pk. De eerste werd steeds geleverd met manuele bak, de tweede kreeg je enkel met automaat. Na de facelift in 2018 zag de 1.5 EcoBoost het vermogen stijgen naar 165 pk.

Voor de diesels was er een soortgelijk verhaal. Er was de 2.0 TDCi die ofwel 150, 180 pk of zelfs 210 pk ter beschikking kreeg. De eerste was zowel met manuele versnellingsbak als met automaat te krijgen, de krachtigste versie kreeg enkel een automaat maar zag daar wel AWD vierwielaandrijving aan toegevoegd. Een aantal jaren na de facelift vielen de 210 pk- en 180 pk-versie weg maar kreeg de versie met 150 wel de vierwielaandrijving ter beschikking.

Terwijl de Galaxy ala aan het uitbollen was vond Ford het toch interessant om hem een hybride motorisatie te geven om zo de verkoop nog wat aan te zwengelen en de carrière nog iets langer te laten duren. Ford plantte de 2.5 benzinemotor naast een elektromotor onder de kap, goed voor een gecombineerd vermogen van 190 pk en een CO2-uitstoot van nog steeds 149 g/km.

Afmetingen

Als grootste Ford in het Europese gamma mocht de Galaxy pronken met een lengte van 4,84 meter. Hij was ook 1,92 meter breed en 1,75 meter hoog. Dat maakte dat hij in staat was om ofwel zeven personen en 300 liter bagage te vervoeren., ofwel tot zomaar even 2.339 liter bagage te laden.

Versies

Titanium, Trend, Business, V-Line, het zijn de benamingen voor de verschillende uitrustingsniveaus waarmee de Galaxy werd uitgerust. Daarbij was de Titanium de topversie met de meeste uitrusting, terwijl de Business een variant was van de Trend, eerder bedoeld voor de zakelijke rijder.

Prijzen

Sinds 2022 is de Galaxy niet meer bij de Ford-dealer te vinden, of toch niet als nieuwe wagen. Bij zijn aftreden kostte de Galaxy Hybrid nog een goeie 45.990 euro. In 2016 was dat de prijs voor een nieuwe 210 pk sterke TDCi.

Tweedehands vind je een exemplaar van 5 jaar oud met 150.000 kilometer op de teller voor 18.000 euro, wie minder kilometers wil zien betaalt al snel meer dan 20.000 euro.

Design

Buitenzijde

Geen grote designtrends voor deze Galaxy. Hij ziet er uit als elke Ford van midden jaren 2010. Dat wil zeggen dat hij een grote grille kreeg, geflankeerd door koplampen die wimpers leken te hebben. De grote glaspartijen kwamen de inzittenden ten goede, Ford koos voor gewone deuren in plaats van schuifdeuren op deze MPV. Achteraan zijn de semi-transparante achterlichtblokken het opvallendste wapenfeit op deze auto.

Binnenzijde

Ford koos al bij de lancering voor haar eigenwijze aanpak bij het inrichten van het interieur. Daarbij komt dat het infotainmentsysteem al aan het verouderen was in 2017, toen Ford het inbouwde in de laatste generatie Galaxy. Het uitzicht over de weg is dan weer goed te noemen, net als de binnenruimte voor de passagiers.

Veiligheid

Vijf sterren waren het deel van de Galaxy bij de lancering, en dat was volledig terecht. ESP, gordelverklikker, snelheidsassistentie,... allemaal zaken die de Galaxy meekreeg om de veiligheid van inzittenden en omgeving te garanderen.

Alternatieven

De monovolumemarkt was ooit the place to be. In de jaren na 2015 kromp het segment echter fel in het voordeel van de SUV’s en crossovers. Dat zijn dan ook de concurrenten van de Galaxy, al zal een zevenzits Nissan X-Trail nooit zoveel ruimte kunnen bieden als de Duitse Amerikaan. Daarentegen was er wel de Volkswagen Sharan met zijn schuifdeuren, of kon Hyundai ook uitpakken met de H-100 bestelwagen, al was die wat minder rijk uitgerust.

Beoordelingen voor Ford Galaxy

105 Beoordelingen

4,5