Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior19.jpg

Ford C-Max

1 / 9
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior19.jpg
64107-d-for.jpg
66422-2-for.jpg
FordC-MAX.jpg
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior02.jpg
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior06.jpg
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior08.jpg
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior12.jpg
2014_fotos_c-max_pre_paris_fordc-max_exterior13.jpg

Sterke punten

  • Goede balans comfort-dynamiek
  • Praktische binnenruimte
  • Schuifdeuren op Grand C-Max

Zwakke punten

  • Middelste zitplaats achterbank amper bruikbaar
  • Ergonomie infotainmentsysteem
  • Goedkope afwerking interieur

Ford C-Max Een overzicht

4,6 (64 Beoordelingen)

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Ford C-Max, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.5 - 15.7s
Maximumsnelheid:170 - 217 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):99 - 189 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.8 - 8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4333 x 1825 x 1560 mm
Portieren:5
Kofferruimte:432 - 1723 liter
Aanhangergewicht:375 - 720 kg

De compacte alleskunner

De Ford C-Max, die met zijn tweede generatie het Focus-prefix verloor, was de compacte MPV van Ford, toen dat segment van auto’s nog populair was. Daarmee stond het model net onder de S-Max. De tweede generatie kwam in 2010 op de markt en bleef tot 2019 bestaan.

Interesse in een Ford C-Max

Ford C-Max tweedehands auto
Ford C-Max nieuwe auto
Ford C-Max dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Zoals meestal bij Ford is de C-Max gezegend met een goede balans tussen comfort en rijdynamiek, met een uitgekiend onderstel. En daar heeft het testcentrum van Ford in Lommel iets mee te maken.

  • Door zijn MPV-vorm is er veel hoogte binnenin, wat de zit- en de laadruimte ten goede komt. De achterbank was echter iets minder praktisch ingedeeld vanwege de niet volwaardige middelste zitplaats.

  • De Ford C-Max kon je in twee formaten bestellen, de gewone en de Grand C-Max, die tot 7 zitplaatsen had. De Grand C-Max had bovendien twee schuifdeuren op de flanken, wat een unicum was in deze klasse.

  • Nieuw had de Ford C-Max al een aanlokkelijke instapprijs en ook tweedehands is het model voordelig te vinden. Al vanaf 6.000 euro heb je een exemplaar met een redelijke kilometerstand.

Alle belangrijke gegevens over de Ford C-Max

Motoren

De Ford C-Max was een van de eerste modellen van Ford die de nieuwe EcoBoost-motoren kreeg. Op benzine had je bij de lancering een atmosferische 1.6 Duratec als instapmotor, met 85, 105 of 125 pk. De topmotor van het gamma was de 1.6 EcoBoost van 150 of 182 pk. Deze motoren zijn wat onderhoudsgevoeliger en hadden bij de eerste modellen last van een ondermaats koelsysteem, maar deze problemen zijn opgelost met onder meer een recall. Let wel op dat het nodige onderhoud is gebeurd.

Een paar jaar na de introductie van de C-Max kreeg het model ook de 1.0 EcoBoost-driecilinder turbo van 100 of 125 pk, die de atmosferische 1.6 verving.

Op diesel bestond het gamma bij de lancering uit een 1.6 Duratorq-turbodiesel van 95 of 115 pk, en een 2.0 Duratorq van 140 of 163 pk. De 1.6 TDCi is de vaakst voorkomende motor, aangezien die een zeer lage CO2-uitstoot kon voorleggen en diesel in die tijd nog zeer populair was.

Met de facelift van het model in 2015 werd de 1.6 EcoBoost vervangen door een 1.5 EcoBoost, eveneens 150 of 182 pk sterk. Op diesel werd de 1.6 vervangen door de nieuwere 1.5 TDCi van 95, 105 of 120 pk. De 2.0 TDCi kreeg nu 150 of 170 pk.

Een manuele 5- of 6-versnellingsbak was standaard, optioneel kon je voor een 6-trapsautomaat kiezen op de krachtigere motoren.

Afmetingen

De Ford C-Max is 4,38 meter lang, 1,83 meter breed en 1,63 meter hoog. De Grand C-Max is 4,52 meter lang en 1,68 meter hoog. Aan boord is er plaats voor 5 personen in de kleinere C-Max en tot 7 personen in de Grand C-Max, maar een logischere configuratie was om de middelste plek op de tweede zitrij plat te leggen om een 2+2+2-configuratie te bekomen, wat voor meer comfort zorgt achterin. De koffer van de kleine C-Max is 432 tot 1.684 liter groot, wat een erg mooie score is voor zijn formaat. De Grand C-Max gaat er nog iets overheen met 475 tot 1.742 liter. De C-Max kan 900 tot 1.800 kilo trekken, afhankelijk van de configuratie.

Uitvoeringen

Net als bij de rest van de Ford-modellen bestond het gamma van de C-Max uit de instapversie Ambiente, de Trend en de Titanium. De basisuitrusting van de C-Max was niet erg uitgebreid, dus het kan lonen om een Titanium te zoeken - en dan nog zit nog niet alles erop. Gelukkig is het niet al te moeilijk om een Titanium te vinden.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Het tweedehands aanbod van de Ford C-Max start al bij 4.000 euro, maar dan gaat het om modellen met een zeer hoge kilometerstand. De keuze wordt groter bij 6.000 euro, maar dan gaat het wel meestal om wagens met een Euro 5-dieselmotor, die binnenkort geweerd zullen worden uit LEZ’s.

Op benzine begint het aanbod eerder bij 8.000-9.000 euro, met de 1.0 EcoBoost als populaire keuze. Deze motor kan ook een erg lage theoretische CO2-uitstoot voorleggen, wat gunstig is voor de BIV en wegenbelasting. De faceliftversie heeft een verbeterd interieur en infotainmentsysteem en kan dus ook de moeite zijn om te zoeken, die zijn te vinden vanaf 10.000 euro.

Design-highlights en interieur

De Ford C-Max kreeg een zeer vergelijkbaar design mee met de Focus die rond hetzelfde moment werd gelanceerd. Hij was ook gebaseerd op de Iosis Max-conceptcar van 2009. Nieuw was ook de toevoeging van een versie met langere wielbasis, de Grand C-Max. Ford koos bewust voor een vorm die het midden hield tussen een klassieke MPV en een gewone hatchback in een poging een jonger doelpubliek te bereiken, maar het zou hoe dan ook het einde betekenen voor de monovolume door de populariteit van SUV’s. In 2015 kreeg het model nog een facelift met een nieuwe, scherpere neus.

Veel ruimte, goedkope afwerking

Aan boord was de *binnenruimte een van de sterkste kanten van de C-Max en Grand C-Max, maar de afwerking was dat niet: veel hard plastic en een vrij ouderwets design. Ook de bediening van het infotainmentsysteem liet wat te wensen over. De koffer was vrij groot, tenzij je alle 7 zetels overeind had staan in de Grand C-Max, waarmee er nog maar een piepkleine ruimte overbleef - al mag dat niet verbazen als je naar het formaat van de auto kijkt. De facelift bracht verbeteringen met zich mee qua materialen, ergonomie en qua infotainmentsysteem.

Rijhulp en veiligheid

In 2010 kreeg de Ford C-Max nog de maximale 5 sterren van Euro NCAP, met een uitstekende score voor de bescherming van volwassenen aan boord, maar in 2017 bleven daar nog maar 3 sterren van over door de strenger geworden tests. Vooral het gebrek aan actieve veiligheidsuitrusting speelde het model parten - het is immers nog een model van een ‘oudere’ generatie. Qua airbags zit het dus wel goed, qua systemen minder.

Alternatieven

Het is opvallend hoezeer het landschap is veranderd in amper een dikke 10 jaar tijd: bij zijn lancering had de Ford C-Max nog concurrentie van de Citroën C4 Picasso, Renault Scénic, Volkswagen Golf Sportsvan en Mercedes B-Klasse. De Grand C-Max ging de strijd aan met de Volkswagen Touran, Renault Grand Scénic, Citroën Grand C4 Picasso, Peugeot 5008, Opel Zafira (Tourer) en de Mazda 5. Van al deze modellen zijn enkel nog de B-Klasse en de 5008 op de markt. De rest is uitgefaseerd ten faveure van SUV’s of bestelbreaks.

FAQ

Hoeveel kost de Ford C-Max?
Vanaf 6.000 euro heb je al een Ford C-Max van de tweede generatie met een redelijke kilometerstand. Wil je een benzinemotor, dan moet je het budget verhogen tot 8.000 of 9.000 euro.
Is de Ford C-Max betrouwbaar?
Over het algemeen is de Ford C-Max een betrouwbare auto. De 1.6 EcoBoost heeft in het begin wat problemen gehad met de koeling, maar die problemen zouden opgelost moeten zijn.
Hoeveel zitplaatsen heeft de Ford C-Max?
De Ford C-Max heeft 5 zitplaatsen, de grotere Grand C-Max heeft 7 zitplaatsen en twee schuifdeuren langs de zijkanten.

Meer informatie

Modellen