Ford EcoSport te koop: tweedehands en nieuw

Ford EcoSport

Ford EcoSport

De Ford EcoSport werd voor het eerst geïntroduceerd en gemaakt in Brazilië, als een mini SUV. In 2012 werd de auto in zijn tweede generatie gelanceerd en in 2014 kwam deze auto op de markt in Europa. Het ontwerp van de auto is gebaseerd op de bekende Fiesta, uiteraard met vele aanpassingen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Ford EcoSport, een veilige alleskunner

De motor van de EcoSport

Bij het rijden in deze auto valt op dat hij zeer gemakkelijk in de omgang is. Het sturen is erg licht en de auto heeft een zeer snelle reactietijd. Een van de meest opvallende zaken aan deze auto is de zogeheten 1 liter EcoBoost benzinemotor, een turbomotor die met name op de snelweg zijn ware aard toont. Naast deze EcoBoost motor is de EcoSport Ford tevens te verkrijgen met andere motoren. Er is een 1,5 liter dieselmotor en een 1,5 liter benzinemotor beschikbaar. Beide motoren zijn gekoppeld aan een vijftraps-versnellingsbak, maar de 1,5 liter benzinemotor zal ook worden aangeboden als automaat. In combinatie met de zeer lichte stuurervaring zal het rijden in een automaat-versie van deze auto voor sommige bestuurders te makkelijk aanvoelen.

Bij de Ford EcoSport ligt de nadruk op veiligheid

De ontwerpers van deze snelle auto hebben niet alleen gedacht aan een functioneel ontwerp. Het valt op dat de veiligheid van zowel de bestuurder als de passagiers zeker gesteld zijn middels een aantal handige systemen en accessoires.

In de auto is ruimte voor 4 personen, die omringd zijn door in totaal zes airbags. Er is zelfs een knie-airbag voor de bestuurder.

Het zeer geavanceerde SYNC systeem in deze Ford heeft een 'emergency assistance' functie. Zodra door een ongeval een airbag in werking is getreden of de brandstofpomp automatisch is afgesloten, belt dit systeem automatisch het alarmnummer, waarna er doorgegeven wordt dat er een ongeval plaats heeft gevonden. Tevens wordt de locatie van de auto doorgegeven. Vooralsnog werkt dit systeem in beperkte mate in Nederland, maar wel in 30 andere Europese landen. Wel is het mogelijk om via SYNC handsfree 112 te bellen.

ABS

Bij de constructie van de Ford EcoSport is ervoor gezorgd dat het ABS systeem samenwerkt met de remkrachtverdeling, zodat er beheerst kan worden geremd. Tevens zorgt het 'emergency brake assist' (EBA) systeem ervoor dat de remmen op volledige kracht beschikbaar zijn tijdens een noodsituatie. De remtijd wordt verkort en de remdruk wordt indien nodig automatisch opgehoogd.

In deze auto is het veilig communiceren tijdens het rijden eenvoudiger gemaakt. Met het AppLink systeem is het mogelijk om via de voice control met de stem de muziek en telefoon te bedienen op een smartphone. Een SMS-bericht kan indien gewenst hardop voorgelezen worden door dit systeem.

Het rijden in de EcoSport Ford

Met een verbruik van 1 op 19 heeft deze auto het B label. Wat betreft het schakelen en besturen van de EcoSport werkt alles perfect en licht. Het is een sportieve auto die het bochtenwerk goed aankan. Als tweedehands auto is deze Ford dan ook zeker het overwegen waard, daar hij zowel als stadsauto en als cruiser op de snelweg goed presteert. Het interieur van de EcoSport komt redelijk overeen met het interieur van de Fiesta. Er is meer dan voldoende been- en hoofdruimte voor zowel de bestuurder als de inzittenden en de auto voelt stabiel en veilig aan.

De achterbak heeft een inhoud van 330 liter. Wanneer de rugleuningen van de achterstoelen echter omlaag worden geklapt is er maar liefst 1240 liter beschikbaar voor het laden. Prettig is ook het feit dat er een detectiesysteem is aangebracht waarmee leeglopende banden worden aangegeven op het dashboard van de auto. Zo kan er naar een potentieel lekke band gekeken worden en kan men voorkomen dat er op de weg een klapband optreedt. Het voordeel van het rijden in een tweedehands EcoSport is het feit dat deze relatief nieuwe auto weinig onderhoud nodig heeft.

Rijden op een helling met de Ford EcoSport

Hill Start Assist is een systeem dat voorkomt dat de auto achteruit rolt wanneer men op een helling moet wegrijden vanuit een stilstaande positie. Zodra de rem wordt losgelaten, zorgt dit systeem ervoor dat de remkracht op de wielen 2,5 seconden wordt gehandhaafd. Zo heeft de bestuurder de tijd om de voet op het gaspedaal te plaatsen zonder dat de auto gaat rollen. Ook bij het starten op een gladde weg is dit systeem van grote waarde.

Kiezen voor een tweedehands EcoSport

Gezien de actualiteit van de EcoSport Ford en de vele accessoires en systemen die in de auto zijn ingebouwd om de veiligheid van zowel de bestuurder als de passagiers te vergroten, is de EcoSport een prima tweedehands auto. Door de ruime laadbak en het prettige gevoel bij het lichte besturen van de auto is hij goed geschikt voor het ondernemen van een langere reis in alle comfort. Ook jonge kinderen blijven veilig en comfortabel in deze auto, de achterbank heeft vier bevestigingspunten voor kinderzitjes. Voor de bestuurder die bijzonder veilig wil rijden is de tweedehands EcoSport uitgerust met alle mogelijke opties die op dit moment actueel zijn in de autowereld.