Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-crossland-l-01.jpg

Opel Crossland

1 / 2

Sterke punten

  • Goed infotainment systeem.
  • Zuinige benzine- en dieselmotoren.
  • Prettig infotainment systeem.

Zwakke punten

  • Interieur oogt gedateerd.
  • Trekt langzaam op.
  • Geen hybride of elektrische aandrijving.

Opel Crossland X Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Crossland X, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:9.1 - 14.5s
Maximumsnelheid:170 - 206 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):93 - 130 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.6 - 5.7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4212 x 1825 x 1605 mm
Portieren:5
Kofferruimte:407 - 1255 liter
Aanhangergewicht:516 - 531 kg

Opel Crossland- Ruime en stoere SUV

De Opel Crossland heeft een facelift gekregen waarbij vooral de voor- en achterkant zijn vernieuwd. In het interieur zijn wat kleine dingen gewijzigd, maar het is grotendeels gelijk gebleven. Met een gebruikte Opel Crossland kun je voordelig in deze compacte SUV rijden. De 1.2L benzine- en dieselmotoren rijden zuinig zodat je brandstofverbruik laag blijft. De Crossland is een leuke compacte SUV voor elke dag. Lees meer

Interesse in een Opel Crossland

Opel Crossland tweedehands auto
Opel Crossland nieuwe auto
Opel Crossland dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De Opel Crossland krijgt een facelift

De Opel Crossland is een compacte crossover van de Duitse autofabrikant Opel. Op 1 februari 2017 werd dit model als Crossland X gepresenteerd in Berlijn. De auto werd officieel geïntroduceerd tijdens de 87e Autosalon van Genève. Op 7 oktober 2020 presenteerde Opel de facelift van de Crossland X met een nieuwe voor- en achterkant, die doen denken aan de Opel Mokka B. De "X" wordt bij deze facelift weggelaten uit de modelaanduiding. De auto wordt dus aangeboden onder de naam Opel Crossland.

Nieuwe voorkant met Opel Vizor

De nieuwe voorkant van de Crossland heeft de naam Opel Vizor. Dit ontwerpconcept past Opel op alle nieuwe modellen toe. Bij de Opel Vizor vormen de koplampen, de grille en het Opel-logo één geheel. De Vizor biedt ook plaats aan alle sensoren en camera’s voor de rijhulpsystemen. Deze nieuwe Crossland heeft nog steeds een verschuifbare achterbank, waarmee je kunt kiezen voor meer bagageruimte of meer beenruimte. De kofferbakinhoud is 410 liter en kan vergroot worden naar 1.255 liter als je de achterbank neerklapt.

Kleine wijzigingen in het interieur

Het interieur van de Crossland is bijna gelijk gebleven, met een modern infotainmentsysteem wat makkelijk te bedienen is. In alle uitvoeringen zit Android Auto en Apple Carplay, behalve in de instapmodellen. De draadloze oplader voor je smartphone is nieuwe, net als het head-up display. met rijhulpsystemen als vermoeidheidsherkenning, een botspreventiesysteem, een automatische parkeerassistent en een dodehoekdetectie.

Verbeterd rijcomfort

Opel levert de nieuwe Crossland met een adaptief tractiecontrolesysteem dat zorgt voor een betere tractie en stabiliteit op verschillende ondergronden. Dit systeem heet IntelliGrip en het wordt ingeschakeld als je kiest voor 1 van de 5 rijmodi. Nieuwe veren en dempers zorgen voor een betere wegligging en het stuurgevoel is ook verbeterd. De Crossland wordt gebouwd in de Spaanse Opel fabriek in Figueruelas. Het model is sinds begin 2021 verkrijgbaar vanaf €21.999. Wil je goedkoper uit zijn? Kies dan voor een gebruikte Opel Crossland.

Opel Crossland en de Citroën C3

SUV”s worden steeds populairder. De Citroën C3 en de Opel Crossland zijn 2 goede voorbeelden van populaire auto’s uit dit segment. Beide auto’s gebruiken hetzelfde platform en bijna dezelfde motoren. Zijn er ook verschillen?

Ruimte

Beide auto’s hebben evenveel ruimte. De Aircross is iets korter en smaller. Beide SUV's hebben een kofferbak van 410 liter. Het enige verschil is dat je in de Crossland een beter zicht naar achteren hebt. De C3 Aircross en Crossland hebben allebei veel ruimte op de achterbank, een verschuifbare achterbank en een goed bruikbare kofferbak.

Interieur

Beide interieurs zijn weinig vernieuwend, maar goed genoeg. Bij de Opel valt op dat het plastic in de cockpit soms goedkoop oogt. De uitrustingslijst voor de C3 Aircross bevat kleurrijke bekledingen. Stoffen. De Crossland X heeft een conventioneel ontwerp. De touchscreen-radio en klimaatbeheersing van Citroën is niet erg gebruiksvriendelijk. De klassieke knopbediening van de Opel is veel praktischer.

De standaard stoelen in de Crossland zijn echter niet zo comfortabel, tenzij je kiest voor de ergonomische stoelen. In de C3 Aircross zijn de stoelen vrij ruim, maar ze bieden in bochten nauwelijks zijdelingse steun. Opel gebruikt in de Crossland zijn Intellilink-systeem, dat compatibel is met zowel Apple Carplay als Android Auto. Citroën Connect biedt alleen de standaard Mirrorlink aan.

Infotainment

De Crossland wordt vanaf de Business Edition geleverd met een navigatiesysteem. Citroën biedt het alleen aan in een pakket met DAB +, head-up display, inductief laadstation en elektrische spiegels. De C3 Aircross en Crossland X hebben standaard een camera aan de voorzijde van het voertuig, waarvan de gegevens worden gebruikt voor het standaard waarschuwingssysteem voor het verlaten van de rijstrook en de standaard verkeersbordherkenning. Optioneel zijn nog andere systemen verkrijgbaar.

Conclusie

De Citroën is ongeveer 1.000 euro goedkoper dan de Crossland. Bij beide modellen krijg je een kleine benzinemotor van 1,2 liter en 83 pk. Beide aandrijvingen zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Uiteindelijk is het een kwestie van smaak: de Citroën C3 Aircross oogt opvallender met de fantasierijke details. De Opel Crossland X stuurt directer en heeft een uitgebreidere optielijst.

Motoren van de Opel Crossland

De Opel Crossland maakt gebruik van de moderne ECOTEC® motoren met dynamische prestaties en een laag brandstofverbruik. Je hebt keuze uit een 1.2-liter benzinemotor met 61 kW/83 pk, 81 kW/110 pk of 96 kW/130 pk. Bij de 110 en 130 pk varianten heeft de motor een turbo. Standaard is de motor gekoppeld aan een handmatige 5- of 6-versnellingsbak. Alleen de 130 pk uitvoering is verkrijgbaar met een automatische 6-traps versnellingsbak.

Kies je liever voor een dieselmotor, dan kun je kiezen voor een 1.5 CTDI dieselmotor van 81 kW/ 110 pk en 88 kW/120 pk. Met deze motoren haal je een topsnelheid van resp. 178 km/u en 183 km/u. In resp. 11,7 of 11,5 seconden sprint je van 0-100 km/u. Het gemiddelde verbruik ligt op 4.0-4,1 l per 100 km.

Uitrusting en opties

De Crossland is leverbaar in maar liefst 6 uitvoeringen : Crossland, Edition, Business Edition, GS Line, Elegance en Ultimate.

Het basismodel Crossland is standaard uitgerust met o.a.:

  • Lane Departure Warning
  • Air Conditioning
  • 16 inch stalen velgen
  • Verkeersbordherkenning
  • Radio met USB-aansluiting, bluetooth en 4 luidsprekers

Kies je voor de Edition, dan krijg je daar de volgende extra uitrusting bij t.o.v. de Crossland: 3-spaaks lederen stuurwiel, Zicht & Licht pakket, Multimediasysteem met 7 inch kleuren touchscreen, bluetooth audiostreaming, telefoonverbinding en Apple Carplay.

De Business Edition is bedoeld voor zakelijke rijders. Bij deze uitvoering krijg je de uitrusting van de Edition, maar dan met de volgende extra’s: ergonomische bestuurdersstoel, armsteun, Parkeerpakket, Multimedia Navi Pro navigatiesysteem, 8 inch kleuren touchscreen met spraakbesturing, Bluetooth en Apple Carplay.

Voor liefhebbers van sportieve looks is er de Opel Crossland GS-Line. Bij deze uitvoering krijg je o.a. Een zwart dak, zwarte 16-inch lichtmetalen velgen, een rode streep langs de daklijn, dakrails en LED-achterlichten.

De Elegance heeft dezelfde uitrusting als de Business Edition, maar dan met Dual zone electronic climate control, verchroomde sierlijsten, 16 inch lichtmetalen velgen en zonder Parkeerpakket.

Echt lekker zitten doe je in de Ultimate. Deze heeft een ergonomische comfortstoel voor de bestuurder met suède bekleding, LED-koplampen met automatische rij-instelling, keyless open & start, parkeersensoren achter en 17 inch lichtmetalen velgen.

Compacte gezinsauto die zuinig rijdt

Deze compacte SUV is geschikt voor een gezin van 3-4 personen, maar niet meer. Daarvoor heb je helaas te weinig zitruimte. Dankzij de verschuifbare achterbank kun je de zitruimte nog wel wat groter maken. Of je vergroot de kofferbak. Met de zuinige motoren hou je het brandstofverbruik laag en rij je voordeliger.