Opel Karl te koop: tweedehands en nieuw

Opel Karl

Opel Karl

De Opel Karl werd in 2015 gelanceerd en is de miniklasse van Opel die concurreert met onder andere de Volkswagen Up, de Hyundai i10 en de Peugeot 108. Met de Karl heeft Opel een stadsauto ontworpen die klein van buiten is en ruim van binnen. Een interessant feitje is dat Karl de naam is van de oudste zoon van oprichter Adam von Opel. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Opel Karl: een complete en comfortabele stadsauto

Deze stadsauto is niet alleen functioneel voor zijn hoofddoel, maar is tevens aantrekkelijk wat betreft design, rijcomfort en technologische snufjes. Met de Opel Karl als tweedehands auto heeft de bestuurder een zeer compleet voertuig uit de miniklasse met allure en een moderne uitstraling.

Compacte stadsauto met allure

De Karl is niet de enige stadsauto van Opel. De meest recente broertjes van de Opel Karl zijn de Opel Adam en de Opel Corsa. Dat betekent dat de consument meer keuze heeft in het A-segment van Opel. In vergelijking met de Adam is de Karl nog iets compacter, maar is de standaarduitvoering wel vijfdeurs. Deze compacte stadsauto van Opel is erop gericht om voor een toegankelijke prijs een zo compleet mogelijk voertuig te bieden. Zo is de Karl beschikbaar met slechts één motorvariant en in tien kleuren. Daarnaast is de achterbank uitgerust met 3 veiligheidsgordels, waar in ieder geval plek is voor drie kinderen. Met een ruimte van 215 liter onder de hoedenplank valt er voor een stadsauto voldoende bagage mee te nemen.

Multimedia en Intellilink

De Opel Karl mag dan klein zijn, deze auto is voorzien van een modern multimedia-systeem. Standaard is de Karl uitgerust met een ingebouwde radio met USB en Bluetooth. Zo kan de radio met een smartphone worden verbonden. Daarnaast is er in de luxere versie een geïntegreerd 7 inch touchscreen verwerkt met het Intellilink systeem. Hiermee is het mogelijk om audio te streamen, navigatie te gebruiken van Google of Apple maps en andere functies te bedienen. Naast het aanraakscherm is het systeem ook te bedienen met stuurwielbediening om veilig handsfree te bellen.

Nuttige rijhulpfuncties

De Opel Karl is uitgerust met een aantal nuttige rijhulpfuncties. Met Park Pilot wordt parkeren gemakkelijk gemaakt. De sensoren geven een signaal als de bumper een object nadert. Zo is achteruit inparkeren voor iedereen een fluitje van een cent. Met Hill Start Assist wordt voorkomen dat het voertuig onbedoeld achteruit rolt op een helling. De Karl heeft zelfs de luxe van cruisecontrol, waardoor de bestuurder in alle comfort voorkomt dat de snelheidslimiet wordt overtreden. Ten slotte geeft deze complete stadsauto van Opel een seintje als de auto bij een snelheid hoger dan 60 km/h van rijstrook wisselt zonder dat de richtingaanwijzer is ingeschakeld.

Eén motor

Bij de Opel Karl is ervoor gekozen om slechts één motorvariant te produceren. Alle versies zijn namelijk voorzien van een 1.0 3-cilinder benzinemotor met 75 pk. De cilinderinhoud is 999 kubieke centimeter, het maximale vermogen is 55 KW bij 6500 rpm en de maximale koppel is 96 Nm bij 4500 rpm. De auto is in staat om in 13,9 seconden van 0 naar 100 km/h te accelereren en de topsnelheid is 170 km/h. Zoals van een lichte stadsauto van dit formaat verwacht mag worden, is de uitstoot gering met 94 gr/km.

Klein van buiten, ruim van binnen

Het design van de Karl is erop gericht om zoveel mogelijk ruimte te creëren in het interieur. Ook voor een lange bestuurder is er voldoende beenruimte en voor extra comfort kan de voorstoel in hoogte worden versteld. Op de achterbank zijn er drie zitplaatsen die zijn voorzien van veiligheidsgordels. In vergelijkbare stadsauto's van hetzelfde formaat is de standaard doorgaans twee. De drie zitplaatsen zijn vooral geschikt voor kinderen, maar in het uiterste geval is het mogelijk om drie volwassenen te vervoeren op de achterbank.

Afmetingen en maten

Met een lengte van 3,675 meter en een breedte van 1,604 meter is de Karl zeer compact. De hoogte van 1,476 meter geeft voldoende ruimte om elke volwassene comfortabel rechtop te laten zitten. De Karl heeft een gewicht van 839 kilo en heeft een laadvermogen van 514 kilo, wat neerkomt op een toegestaan totaalgewicht van 1353 kilo. Wat betreft bagageruimte is er onder de hoedenplank ruimte voor 215 liter. Bij het verwijderen van de hoedenplak is de bagageruimte uit te breiden tot een totale ruimte van 1013 liter tot aan het dak. Ten slotte is de Karl uitgerust met een brandstoftank met een capaciteit van 32 liter, waarmee de bestuurder met een volle tank met gemak 500 kilometer kan afleggen.

Met Karl door stad en land

De Opel Karl is ontworpen als stadsauto en ook de technologie is hierop ingericht. Zo heeft de bestuurder de beschikking over een City-modus. Het indrukken van de City Mode Driving Button zorgt ervoor dat de auto extra licht stuurt. Manoeuvreren en parkeren in het stadsverkeer wordt daarmee extra gemakkelijk. Het stadslicht zorgt ervoor dat de zichtbaarheid tijdens stadsritjes voor extra veiligheid zorgt. Door de luxe opties van de Karl is het echter nét zo comfortabel om langere afstanden af te leggen. Vooral door de aanwezigheid van cruisecontrol en een uitgebreide climate control rijdt de bestuurder van deze stadsauto comfortabel naar de andere kant van het land.

Eén van de compleetste stadsauto's

De Opel Karl is een waardige concurrent van stadsauto's van andere merken in dit segment. Wat betreft luxe en compleetheid heeft de Karl veel voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Daarnaast is de nieuwprijs vrij scherp, waardoor het als tweedehands auto een interessante optie is. Met vijf deuren, drie plaatsen op de achterbank en rijhulpen als cruisecontrol, Park Pilot en Lane Departure Warning is de Karl al snel comfortabeler dan de concurrentie. Een tweedehands Opel Karl is zowel geschikt als tweede auto als zuinige auto voor de iets langere ritten voor de milieubewuste autogebruiker.