Seat Mii te koop: tweedehands en nieuw

Seat Mii

Seat Mii

Met de Seat Mii breidt de fabrikant in 2012 haar voertuigcollectie uit

De Spaanse autofabrikant Seat kon zich als dochter van het VW-concern in de loop der jaren een eigen gezicht verschaffen als zelfstandig merk binnen de bedrijfsgroep uit Wolfsburg dankzij drie elementen uit haar productstrategie: een bovengemiddelde standaarduitrusting, een dynamisch design en sportieve motoren. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Bouwplatforms en motoren die ook door anderen fabrikanten binnen het VW-concern gebruikt werden vormden daarbij de technische basis voor de Seat-modellen. In de compacte middenklasse en middenklasse waren de Spanjaarden eind jaren '80 succesvol vertegenwoordigd met sedans, combi's en MPV's. Toen Volkswagen in 2011 een auto uit de miniklasse aan ging bieden en de VW up! op de markt bracht, breidde ook de Spaanse fabrikant haar productpalet met een nieuw instapmodel uit. In 2012 presenteerde Seat haar eerste model uit de miniklasse onder de naam Seat Mii.

De Seat Mii wordt geconstrueerd als dreideurs- en als vijfdeursauto

Anders dan eigenlijk gebruikelijk is bij de Seat-modellen van de latere bouwgeneraties, veranderden de Spanjaarden bij de Seat Mii technisch en optisch gezien slechts weinig vergeleken bij het Duitse zustermodel. De reden: de Mii werd samen met de Skoda Citigo serie van de Tsjechische VW-dochter Skoda ontworpen en rolt net als deze in Tsjechië van de band. In de Spaanse versie kreeg de als vierzitter ontworpen sedan een licht gewijzigde voorkant en een andere achterkant. Er verschenen twee carrosserieversies, zodat de Seat Mii als driedeurs- en als vijfdeursmodel verkrijgbaar is.

De Seat Mii heeft een sportief vooraanzicht

Qua vooraanzicht toont de Seat Mii het typische merkgezicht van Seat, dat in deze bouwjaren ook bij andere modellen gekenmerkt wordt door de asymmetrisch gevormde koplampen en het trapezevormige radiatorrooster met het Seat-opschrift erop. Passend bij zijn compacte afmetingen van 3,55 meter lang en 1,65 meter breed valt het bij Seat normaal gesproken eerder grote radiatorrooster echter kleiner uit. Een sportief accent kreeg de Seat Mii in plaats daarvan dankzij zijn met luchtinlaten doorbroken voorspoiler en de daarin geïntegreerde mistlichten.

Traditionele achterklep voor de Seat Mii

Het opvallendste verschil met het Duitse zustermodel zit hem in de vormgeving van de achterkant van de auto. In plaats van een klep met een ver naar beneden strekkend glasoppervlak, kreeg de Mii een traditioneel ogende achterkant waarbij de achterklep slechts een kleine glasplaatbevat.

De Seat Mii is verkrijgbaar met handmatige of automatische versnellingsbak

Normaalgesproken is het eerder ongebruikelijk in de miniklasse, maar naast een versie met handmatige vijfversnellingsbak biedt de fabrikant de Seat Mii ook in varianten met een automatische versnellingsbak aan. De automaat is te bestellen in combinatie met een 1,0 liter benzinemotor met een vermogen van 44 kW (60 pk) of 55 kW (75 pk), welke beiden ook met een handmatige versnellingsbak gecombineerd kunnen worden. Daarnaast bieden de Spanjaarden de Seat Mii met verbruiksgeoptimaliseerde motoren aan. Het zuinigste model is de Mii met de Ecomotive-motor met een vermogen van 44 kW (60 pk), die volgens de fabrikant een gecombineerd brandstofverbruik van 4,1 liter heeft. Dat gaat gepaard met een CO2-uitstoot van circa 95 g/km. Bovendien kan de Seat Mii uitgerust worden met een 50 kW (68 pk) motor voor gebruik met aardgas.