Citroen C1 te koop: tweedehands en nieuw

Citroen C1

Citroen C1

Infomatie Citroen C1 De Citroen C1 is het kleinste model van de Citroen C-serie. Met een lengte van circa 3,4 meter en een breedte van 1,6 meter is de lichte en kleine C1 uitstekend geschikt voor het stadverkeer. Qua bouw bijna gelijk zijn de Peugeot 107 en de Toyota Aygo, welke sinds de start van de productiet in het jaar 2005 in de zelfde fabriek als de Citroen C1 produceert worden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

InfomatieCitroen C1

DeCitroen C1 is het kleinste model van deCitroen C-serie. Met een lengte van circa 3,4 meteren een breedtevan 1,6meteris de lichte en kleine C1 uitstekend geschikt voor het stadverkeer.
Qua bouwbijna gelijk zijn de Peugeot 107 ende Toyota Aygo, welke sinds de start van de productiet in het jaar 2005 inde zelfde fabriekals de Citroen C1 produceert worden.
DeCitroen C1 bereikt als benzine uitvoering,met zijn 1,0litermotor en 50 kW (68 PK) een topsnelheid van 157 km/h.De maximaleacceleratie van 0 op 100 km/h bedraagt bijde C1 13,7 seconden. Het brandstofverbruik ligt op zo’n 4,6 literop 100km. De diesel uitvoering van de Citroen C1accelereertmet z’n 40 kW (52 PK) HDI-motor een beetje langzamer dan debenzine uitvoering(15,6 seconden), maar verbruikt daartegen maar 4,1 literop 100km. De Citroen C1 iszowel als 3-deurse en 5-deurse uitvoering te verkrijgen.
BeideCitroen C1 modellen bieden zitplaatsvoor vier personen, en beschikken tevens over een opklapbareachterbank,waardoor het kofferbak volume nog eens tot maximaal 750 literkan worden vergroot..Het interieur is in de twee varianten "Advance” en"Style” te verkrijgen. Totde standaarduitvoering behoren bij elke Citroen de in hoogteverstelbarehoofdsteunen, achteruitverwarming en een visuele weergave van debrandstoftankinhoud. Stuurbekrachtiging, klimaatbeheersing en een radio/ce spelerzijnalleen tegen een meerprijs verkrijgbaar.

Voor deveiligheid is de Citroën C1 standaardvoorzien van: ABS, airbags voor de bestuurder en bijrijder en eenversterktecarrosserie structuur. Bij de EURO NCAP-Crashtest bereikte de CitroenC1 viersterren.
Op deauto milieu lijst 2005/2006 van de "AutoVerkehrsclub Deutschland” haalde de Citroen C1 met de benzineuitvoering,vanwege z’n geringe uitstoot de tweede plaats.

InDecember 2008 werd een facelift toegepast.De C1 is optisch een beetje aangepast en verbetert. Daarnaast werd debenzinemotor zuiniger gemaakt en de diesel werd geheel uit hetprogrammagenomen. De basisversie kost momenteel zo’n 8.290 Euro.