Opel Adam te koop: tweedehands en nieuw

Opel Adam

Opel Adam

De Opel Adam wordt ontworpen als lifestylemodel

Toen voertuigproducent Opel begin jaren '80 haar entree maakte in de economyklasse en haar productpalet uitbreidde met de destijds nieuw ontwikkelde Opel Corsa, werden voertuigen uit deze klasse vooral als praktisch vervoersmiddel met een niet al te ruim interieur en weinig onderhoudskosten in de publiciteit gebracht. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Drie decennia later hebben reclamemakers en fabrikanten de kleine auto's, die vaak bij jonge mensen geliefd zijn als eerste auto, tot een lifestyleproduct verheven. De trefwoorden zijn individualisering en emotionalisering. Ook Opel gaat nu voor deze strategie en ontwikkelde een model voor de miniklasse, welke in 2013 onder de naam Opel Adam op de Europese markten geïntroduceerd werd.

Een dynamisch design voor de Opel Adam

De Opel Adam is het nieuwe instapmodel binnen de collectie van de fabrikant. Voor de constructie van de aanvankelijk als driedeurs model geproduceerde sedan gebruikten de ontwikkelingsingenieurs het platform van de Opel Corsa. Daarbij verkortten ze echter de wielbasis voor de bijna 3,70 meter lange en 1,72 meter brede Opel Adam tot zo'n 2,30 meter. Qua design van de carrosserie en vormgeving van de daklijn domineren de voor deze voertuigklasse typische ronde vormen. De Opel Adam kreeg echter ook een sportieve touch dankzij een brede voorspoiler met geïntegreerde mistlichten en een groot, trapezevormig radiatorrooster. Bij het achteraanzicht valt de hooggerekte achterkant met zijn gewelfde bumper op. Ook bij de vormgeving van het interieur wilden de constructeurs tot in detail een dynamisch design realiseren. Daartoe horen optioneel verkrijgbare aluminium pedalen, een tweekleurig sportstuur en dashboard elementen in dezelfde kleur lak als de auto.

Individualisering en infotainment voor de Opel Adam

Opel biedt de Adam vanaf de fabriek in vier verschillende uitrustingsversies aan. Daarnaast kan de buitenkant van de Opel Adam individueel vormgegeven worden dankzij de keuze uit onder meer een zwart of wit dak en qua kleur contrasterende buitenspiegels. Hetzelfde geldt voor de aanpassing van het interieur, waarvoor men de keuze heeft uit vele inrichtingselementen en vijf designs voor de dakhemel. Een bijzonderheid bij de Opel Adam: de dakhemel kan met dimbare LED's uitgerust worden. Ook aanwezig is een infotainmentsysteem voor het aansluiten van mobiele apparaten. Daarmee kunnen navigatieapps gebruikt worden of video's en foto's op het beeldscherm worden weergegeven. Tot de technische uitrusting horen bovendien assistentiesystemen zoals een parkeerpiloot, inparkeerhulp en een dode-hoek-waarschuwingssysteem.

De motoren van de Opel Adam

Toen de Opel Adam begin 2013 op de markt kwam, verscheen hij met benzinemotoren in drie verschillende prestatiecategorieën. Het instapmodel is uitgerust met een 1,2 liter benzinemotor met een vermogen van 51 kW (70 pk). Met deze motor kan de Opel Adam een maximumsnelheid van 165 kilometer per uur halen. Het gemiddelde verbruik van deze versie ligt volgens de fabrikant op 5,3 liter super, wat gepaard gaat met een CO2-uitstoot van 124 g/km. Daarnaast is er voor de Opel Adam een grotere 1,4 liter benzinemotor met een vermogen van 64 kW (87 pk) beschikbaar. Deze belooft een snelheid van maximaal 176 km/u en heeft een gecombineerd brandstofverbruik van 5,5 liter (129 g/km CO2). Het topmodel is de Opel Adam met een motor met een vermogen van 74 kW (100 pk) en een maximumsnelheid van 185 km/u. Voor alle motoren is een optioneel start-stopsysteem verkrijgbaar.