Hyundai I20 te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai I20

Hyundai I20

De Hyundai i20 wordt in 2008 op de markt gebracht

Toen de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai zijn bouwseries vanaf 2007 compleet vernieuwde wilde Hyundai een mondiaal begrepen vormspraak met sterke Europese accenten ontwikkelen. Tot het concept hoorden niet alleen het samenwerken met Europese stylisten en de verplaatsing van de productie van enkele modellen naar nieuw gevestigde fabrieken in Europa. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Ook de eerst wat saaie typebenamingen zoals Hyundai Elentra of Lantra moesten vervangen worden om het nagestreefde nieuwe imago te ontplooien. Het begin werd gemarkeerd in 2007 met de opvolger van de compacte Elentra die als sedan en combi de naam Hyundai i30 kreeg. Een jaar later volgden de kleinere Hyundai I10 en Hyundai i20.

De Hyundai i20 biedt de passagiers meer ruimte dan zijn voorganger Getz

Als opvolgende generatie van de sinds 2002 geproduceerde Hyundai Getz moest de Hyundai i20 de positie van de Zuid-Koreanen in de economyklasse anders definiëren. Terwijl de Getz met zijn saaie vormen helemaal niet geprobeerd had om iets anders te zijn dan een praktisch compact model, werden er aan de Hyundai i20 hogere eisen gesteld. Met een lengte van 3,94 meter en een breedte van 1,71 meter was de Hyundai i20 meer dan 10 centimeter langer en vijf centimeter breder dan zijn voorganger. Hierdoor vertoonde hij alleen al qua afmetingen nieuwe accenten.

De Hyundai i20 wordt in twee carrosserieversies als sedan aangeboden

De constructeur probeerde tegelijkertijd om de kleine sedan van haar voorganger Hyundai Getz los te maken door middel van haar duidelijk dynamischere design. Bijzondere kenmerken van de Hyundai i20 waren de wigvormige toelopende voorkant, de laag geplaatste geïntegreerde bumpers met brede ventilatieopeningen en de langgerekte koplampen onder helder glas. De Hyundai i20 werd in twee versies als driedeurs en vijfdeurs geproduceerd. De sedan had in de kofferruimte een laadvolume van bijna 300 liter. Door de gedeelde achterbank volledig neer te klappen kon het laadvolume vergroot worden tot iets meer dan 1000 liter.

De Hyundai i20 wordt aangeboden met benzinemotoren van drie prestatieniveaus

De Hyundai i20 wordt als benzinemodel aangeboden in drie verschillende prestatieniveaus evenals met een dieselmotor. Het goedkoopste benzinemodel was de Hyundai i20 met een cilinderinhoud van 1,2 liter en 57 kW (78 pk). Het gemiddelde brandstofverbruik van de kleinste motor, die alleen in combinatie met een handmatige vijfversnellingsbak werd aangeboden, was volgens de fabrikant 5,2 liter. Dat kwam overeen met een CO2-uitstoot van 124 g/km. In de cilinderklasse van 1,4 liter beschikte de motor van de Hyundai i20 over 74 kW (101 pk) en een maximumsnelheid van 180 kilometer per uur. Met deze motoruitrusting had de Hyundai i20 een gecombineerd brandstofverbruik van zes liter superbenzine (142 g/km CO2). De krachtigste benzinemotor was de 1,6 liter motor met 93 kW (126 pk). Deze had vrijwel identieke verbruikswaarden.

De dieselversies van de Hyundai i20

De Hyundai i20 werd in de twee eerste bouwjaren met een Euro4-dieselmotor met een cilinderinhoud van 1,6 liter geproduceerd. Deze had een prestatievermogen van 85 kW (116 pk) en een gemiddeld brandstofverbruik van 4,4 liter (117 g/km CO2). Hiermee was het de zuinigste versie van de Hyundai i20. In 2010 werd de grote dieselmotor vervangen door een nieuwe Euro5-motor met 66 kW (90 pk).