Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
kia-venga-front

Kia Venga

1 / 3
kia-venga-front
kia-venga-l-02.jpg
kia-venga-l-03.jpg

Kia Venga Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Kia Venga, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:10.8 - 16.1s
Maximumsnelheid:160 - 185 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):110 - 166 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.2 - 7 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4068 x 1765 x 1600 mm
Portieren:5
Kofferruimte:440 - 1486 liter
Aanhangergewicht:529 - 558 kg

Kia Venga: ruim van binnen compact van buiten

<De Kia Venga bestaat sinds 2009. In dat jaar is deze auto tijdens de Frankfurt Motor Show op de autobeurs gepresenteerd. Het design van deze eerste generatie is meteen in de smaak gevallen. De auto wist namelijk de Duitse IF product design award in de wacht te slepen in december 2009. Een jaar later is overigens tijdens de autobeurs in Genève het Venga EV concept gepresenteerd. Lees meer

Interesse in een Kia Venga

Kia Venga tweedehands auto
Kia Venga dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De compacte body van de Kia Venga is een van de krachtige kenmerken. De Venga is uitgevoerd in de vorm van een kleine MPV. Dat betekent dat deze auto voor meerdere doeleinden geschikt is, in de eerste plaats uiteraard om personen te vervoeren. De compacte buitenkant verraadt niet dat er binnen veel ruimte is om ook goederen van A naar B te brengen. In de loop der jaren is de Kia Venga verder gefinetuned en van nog meer comfort en praktisch gemak voorzien.

Technische specificaties en eigenschappen

De Kia Venga beschikt over een fraai design met originele details. De grille beschikt bijvoorbeeld over breed doorlopende koplampverlichting. De achterlichten zijn uitgevoerd met een stoer design en benadrukken het wigvormige karakter aan de achterzijde. De daklijn is hoog en er is sprake van een lange wielbasis. Hierdoor ontstaat veel been- en hoofdruimte voor de bestuurder en de passagiers. De bagageruimte is gelet op de inhoud en dubbele laadvloer meer dan royaal te noemen. Het laadvermogen komt standaard uit op 440 liter en de maximale inhoud bedraagt 1.486 liter. Deze inhoud wordt verkregen door de vloer te laten zakken en de stoelen neer te klappen. De Kia Venga is uitgerust met een panoramisch schuif- en kanteldak en stuurwielverwarming. Het stuur is voorzien van belangrijke functies, zoals de optie het volume te regelen en de bediening van de cruisecontrol. Met de smart key is het gemakkelijk om de deur te openen. Dat kan zelfs met de sleutel in de broekzak. Met een simpele klik op de start-stopknop is de motor aan te zetten en weer uit te zetten. De bekleding in het interieur is vervaardigd van hoogwaardige materialen. Er wordt de keuze geboden uit drie bekledingsstoffen en uit twee leer/stofcombinaties. Met betrekking tot de veiligheid en praktisch gemak voorziet de Kia Venga in verschillende situaties. Bijvoorbeeld met de gebruiksvriendelijke navigatie en de actieve rijdtechnologie. De Venga wordt standaard geleverd met veiligheidssystemen als een antiblokkeersysteem, remassistentie, elektronisch stabiliteitsprogramma en hellingproefassistentie.

Vergelijking Kia Venga met voorgaande en andere modellen

De Kia Venga heeft het voordeel een compacte auto te zijn die verrassend veel ruimte biedt. Extra voordeel is de hoge zit. Deze hoge zit is bij meerdere modellen van Kia terug te vinden, maar die bevinden zich dan ook in de wat hogere prijsklasse. De Venga is een MPV in het middensegment en is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met een 1.4 benzinemotor met vijf versnellingen en 90 pk. De auto is tevens leverbaar met een 1.6 benzinemotor met zes versnellingen en 125 pk. Deze laatste versie is beschikbaar met handmatig te bedienen versnellingen en als automaat. De Venga werd eerder nog geleverd met meerdere motorversies, zoals met een dieselmotor. De Kia Venga deelt het platform overigens met de Hyundai ix20, en voor wat betreft de lengte, breedte en hoogte is er sprake van een grote gelijkenis tussen deze twee modellen. De verhouding tussen de lengte, breedte en hoogte is wat afwijkend en daarmee ook opvallend. Het uiterlijk krijgt daarom een wat enigszins eigenwijs karakter. In vergelijking met de Kia Soul beschikt de Venga over hetzelfde gemak met betrekking tot het verschuiven van de achterbank. Deze is 15 centimeter te verschuiven in de diepte. De hogere bouw van de Kia Venga zorgt ervoor dat deze auto net even wat minder zuinig is in vergelijking met kleinere auto’s die uitgevoerd zijn met dezelfde motor. In vergelijking met bijvoorbeeld de Kia Picanto is de Venga ruimer, en ideaal om als gezinsauto te gebruiken.

Prijsvergelijking met andere auto’s van Kia

De Kia Venga bevindt zich in het middensegment en is een B-klasse auto. Als MPV bevindt deze auto zich in een gunstige prijsklasse. Het is zeker niet het duurste model auto dat door deze fabrikant op de markt wordt gebracht, maar evenmin de goedkoopste. De Picanto en de Rio zijn nog net even wat voordeliger. Dat geldt overigens ook voor de Stonic die net onder de prijs van de Venga uitkomt.

Beoordelingen voor Kia Venga

9 Beoordelingen

4,8