Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nissan-micra-back

Nissan Micra

1 / 4
nissan-micra-back
nissan-micra-interior
nissan-micra-side
nissan-micra-front

Sterke punten

Sportieve looks Kwiek rijgedrag Technologie van een klasse hoger

Zwakke punten

Zoutloze motoren Ruimte achterin CVT-automaat

Nissan Micra Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Nissan Micra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 2.500,-*
Tweedehands vanaf:€ 150,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:9.8 - 19.7s
Maximumsnelheid:54 - 195 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):85 - 175 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):3.2 - 7.4 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3695 x 1585 x 1430 mm
Portieren:2 - 5
Kofferruimte:265 - 1132 liter
Aanhangergewicht:351 - 572 kg

De stads-Qashqai

Na het succes van Qashqai en Juke gooit Nissan het voor de vijfde generatie Micra over een andere boeg. Het schattig bolletje wordt een stoere knaap met gegroeide proporties en een sportief rijgedrag.

Interesse in een Nissan Micra

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De stads-Qashqai

Na het succes van Qashqai en Juke gooit Nissan het voor de vijfde generatie Micra over een andere boeg. Het schattig bolletje wordt een stoere knaap met gegroeide proporties en een sportief rijgedrag.

Goeie redenen

  • De Nissan Micra is een stoere verschijning in het straatbeeld en weet via personalisatiemogelijkheden een indruk na te laten op iedereen.

  • Optioneel valt de Nissan Micra uit te rusten met luidsprekers in de hoofdsteunen voor een premium geluidsbeleving..

  • Dankzij zijn laag gewicht en compacte motoren is de Nissan Micra niet enkel sportief, hij is ook lekker zuinig.

  • Hoewel het kleintje van Nissans gamma, boet de Micra niet in op vlak van snufjes, veiligheid en connectiviteit. Dit is een Qashqai voor de stad!

Alle belangrijke gegevens over de Nissan Micra (K14)

Motoren

De in 2017 gelanceerde vijfde generatie Nissan Micra pakt uit met een rist aan compacte diesel- en benzinemotoren. Motoren die hun kracht steevast naar de voorwielen sturen.

Op dieselvlak was de Nissan Micra in de eerste twee productiejaren beschikbaar met een 1.5-liter viercilinder turbodiesel dCi met 90 pk en 220 Nm koppel.

Op benzinevlak kent de Micra een groepje compacte driecilinder motoren. Zo is er een 0.9-liter groot atmosferisch exemplaar met 71 pk, een 1-liter driecilinder turbobenzine met 90 pk en een andere 1-liter driecilinder turbobenzine met 100 dan wel 115 pk. Vanaf 2020 gaat het gehele gamma op de schop en blijft enkel de 1-liter driecilinder IG-T turbobenzine over, ditmaal met 92 pk. Die gebruikt standaard een manuele vijfbak en kan uitgerust worden met een CVT-automaat.

Afmetingen

Met een lengte van 3,99 meter, breedte van 1,74 meter en hoogte van 1,45 meter mag de vijfde generatie Nissan Micra dan wel een serieuze slag groter zijn dan zijn voorganger, het blijft een échte stadswagen. Zie de Micra dan ook als een alternatief voor pakweg de Renault Clio, Volkswagen Polo en Opel Corsa.

Het koffervolume van de Nissan Micra bedraagt 300 liter en kan uitgebreid worden tot 1.004 liter met neergeklapte achterbank.

Uitvoeringen

Sinds zijn introductie in 2017 heeft de Nissan Micra verschillende uitrustingslijnen gekend. Bij de lancering sprak Nissan van Visia, Visia+, N-Connecta en Tekna. Doorheen de jaren kwamen daar ook uitvoeringen Accenta (instapversie), N-Design, N-Sport en uitvoering Kiiro met opvallende gele accenten bij. Al vanaf de basis krijgt de Nissan Micra cruise controle, manuele airco en het NissanConnect infotainmentsysteem.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Bij zijn lancering bedroegen de de catalogusprijzen van de Nissan Micra 13.990 euro voor de instapper en 20.590 euro voor het topmodel. Anno 2022 bedraagt de instapprijs van de Nissan Micra 20.520 euro.

Tweedehandsprijzen van de Nissan Micra starten al onder de 10.000 euro. Waardoor dit een betaalbare tweedehands stadswagen is.

Design-highlights en interieur

Vier generaties lang stond de Nissan Micra te boek als het guitige bolletje met vier wielen voor je omoe of opoe. Generatie vijf breekt echter hard met zijn verleden. Door zijn technische basis te delen met de Renault Clio en daarbovenop een sportief lijnenspel te draperen. Ook binnenin neemt hij een serieuze stap voorwaarts.

Kwade spacehamster

Bij zijn lancering in 2017 werd de nieuwe generatie Nissan Micra liefkozend een kwade spacehamster genoemd. Met zijn kwade aanblik, sportieve opsmuk en personalisatiemogelijkheden speelt Nissan in op de noden van de moderne klant. Uitvoering Kiiro schiet de hoofdprijs en tooit de Micra met opvallend gele accenten en een uniek gestileerde C-stijl.

Connectiviteit

Nissan is enorm fier op haar uitgebreide connectiviteit en comfortsnufjes en die mogen ook niet ontbreken op de Nissan Micra. Met zaken zoals een 7-duim infotainmentscherm, Apple Carplay & Android Auto en deur tot deur-navigatie heeft de Micra alles aan boord om de hippe stedeling te bekoren.

Rijhulp en veiligheid

Bij zijn debuut in 2017 kreeg de Nissan Micra de maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-crashtests als hij uitgerust is met het optionele veiligheidspak. De standaardversie neemt genoegen met vier sterren. In de basis krijgt de Nissan Micra zaken zoals een boordcomputer, snelheidsbegrenzer en cruise control.

Alternatieven

Door de vijfde generatie Micra een stukje te doen groeien neemt de Japanse stadswagen het op tegen concurrenten in het B-segment. Daar heb je klinkende namen zoals de Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Peugeot 208 en Renault Clio. Andere bekende modellen zijn de Citroën C3, Opel Corsa en Toyota Yaris.

FAQ

Is de Nissan Micra goedkoop tweedehands?
Al voor minder dan 10.000 euro kan je een Nissan Micra op de kop tikken op Autoscout24! Waardoor we gerust durven stellen dat de Micra een goedkope stadswagen is.
Welke concurrenten heeft de Nissan Micra?
Onderhuids deelt de Nissan Micra zijn genen met de Renault Clio. Daarnaast heb je ook nog publieksfavorieten Opel Corsa, Ford Fiesta en Peugeot 208.

Beoordelingen voor Nissan Micra

169 Beoordelingen

4,0