Nissan Micra te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Micra

Nissan Micra

De Nissan Micra is een van de succesvolste en bekendste modellen in de geschiedenis van de nu met Renault samenwerkende autofabrikant. Hij werd in 1982 voor het eerst gepresenteerd als driedeurs uitvoering en in Nederland aanvankelijk nog verkocht onder de naam Datsun Micra, voordat Nissan in een wereldwijde unificatie van de modelbenamingen de naam Datsun uit het programma nam en verving door de firmanaam. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In Japan en enkele andere landen is de Micra ook bekend onder de naam Nissan March. Na de invoering van een vierdeurs model in 1996 en een complete optische facelift van de carrosserie in 1989 verscheen in 1992 een opvolger op de Europese markt.

Deze tweede Micra-generatie werd meerdere malen onderscheiden en al een jaar later als eerste Japanse auto uitgeroepen tot Europese auto van het jaar. Na verdere optische verbeteringen in 1998 en 2001 kwam in 2003 uiteindelijk de huidige versie van de compacte wagen op de markt die sinds 2005 ook als cabrio verkrijgbaar is. Deze huidige modelserie is naar keuze verkrijgbaar met een 65 of 80 pk sterke 1,2 liter-motor. Beide hebben een gemiddeld benzineverbruik van minder dan zes liter/100 km en vervullen bovendien de emissienorm Euro 4.

Het interieur biedt details als bijvoorbeeld een klein bergvak onder de passagiersstoel en een uittrekbaar tableau in het dashboardkastje. De achterbank kan 20 cm verzet worden en biedt zelfs bij de achterste instelling nog een kofferruimte met een volume van 237 liter. Door omklappen van de bank wordt de bergruimte vergroot tot 982 liter, waarmee de Micra voor zijn klasse aanzienlijk ruimte biedt.