Nissan Juke te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Juke

Nissan Juke

De Nissan Juke is de eerste mini-SUV van de Japanse producent

Aan het begin van het nieuwe millennium koos de Japanse autofabrikant Nissan ervoor om zijn offroad collectie uit te breiden met kleinere modellen. De collectie werd tot nu toe namelijk gedomineerd door grote Sport Utility Vehicles (SUV's) als de Nissan Pathfinder en de Nissan Patrol. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Nissan Murano en de X-Trail waren de eerste kleinere modellen die verschenen. Daarna volgde de Nissan Qashqai als eerste cross-over en SUV-instapmodel waarna in 2010 de eerste mini-SUV van de fabrikant op de markt kwam: de Nissan Juke. De Nissan Juke had een platform dat Nissan samen met Renault had ontwikkeld. Dit platform werd ook gebruikt voor compacte modellen als de Nissan Cube. Aangezien het design van de Juke aan een SUV moest doen denken, boden de Japanners het nieuwe model ook aan met vierwielaandrijving. Deze variant was echter alleen maar verkrijgbaar in combinatie met de topmotor.

De topmotor van de Nissan Juke heeft een prestatievermogen van 190 pk

De topmotor van de Nissan Juke was een benzinemotor met turbo-oplading en een prestatievermogen van 140 kW (190 pk). Daarmee kon de Nissan Juke binnen acht seconden van nul naar honderd accelereren. De topsnelheid lag op 215 kilometer per uur. Deze motor met een cilinderinhoud van 1,6 liter werd gecombineerd met een handmatige zesversnellingsbak of met een optioneel verkrijgbare automaat. Het gecombineerde brandstofverbruik lag volgens de fabrikant op circa 6,9 liter per honderd kilometer. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van circa 159 g/km.

Als alternatief is de Nissan Juke ook met een tammere benzinemotor en met een dieselmotor verkrijgbaar

Als alternatief was de Nissan Juke met voorwielaandrijving ook verkrijgbaar met een 1,6 liter benzinemotor met een prestatievermogen van 86 kW (117 pk). Daarmee haalde de Juke maximaal 170 km/u. Het model accelereerde met deze motoruitrusting binnen 11,5 seconden van nul naar honderd kilometer per uur. Daarvoor in de plaats vielen zijn verbruiks- en milieuwaarden beter uit dan bij het turbomodel met vierwielaandrijving. De tammere Nissan Juke verbruikte gemiddeld 6,3 liter brandstof. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van 145 g/km. De zuinigste Nissan Juke was het dieselmodel met de 1,5 liter commonrailmotor en een prestatievermogen van 81 kW (110 pk). Deze had een gecombineerd brandstofverbruik van 5,1 liter diesel (134 g/km CO2). De maximumsnelheid van het dieselmodel bedroeg 175 km/u. Alle motoren voldeden aan de Euro-5 norm en het dieselmodel werd standaard met een roetfilter uitgerust.