Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mitsubishi-Colt-2009-1600-20.jpg

Mitsubishi Colt

1 / 8
Mitsubishi-Colt-2009-1600-20.jpg
Mitsubishi-Colt_5-door-2008-1600-1d.jpg
Mitsubishi-Colt_CZ3-2008-1600-01.jpg
Mitsubishi-Colt_CZ3-2008-1600-04.jpg
Mitsubishi-Colt_CZT-2008-1600-01.jpg
Mitsubishi-Colt-2009-1600-01.jpg
Mitsubishi-Colt-2009-1600-11.jpg
Mitsubishi-Colt-2009-1600-16.jpg

Sterke punten

  • Modulair interieur
  • Ook als coupé-cabrio
  • Pittige CZT/Ralliart

Zwakke punten

  • Onstabiel koetswerk
  • Te hoge zitpositie
  • Kleine koffer met achterbank recht

Mitsubishi Colt Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Mitsubishi Colt, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:7.4 - 14.4s
Maximumsnelheid:160 - 210 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):115 - 168 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.4 - 8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:3810 x 1680 x 1365 mm
Portieren:2 - 5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:330 - 500 kg

Brave stadswagen met stout randje

De Mitsubishi Colt kwam in 2002 op de markt en volgde de trend van de MPV-isering van stadswagens, met een hoog dak om extra interieurruimte te creëren. Bovendien kreeg het model een veel moderner uiterlijk dan zijn voorgangers, die overduidelijk uit de jaren ‘90 kwamen. Speciaal aan deze Colt is dat hij ook een sportieve versie kreeg in de vorm van de CZT, later bekend als de Ralliart. Daarnaast deelde hij zijn techniek met de Smart Forfour, die in dezelfde NedCar-fabriek in Nederland van de band rolde.

Interesse in een Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt tweedehands auto
Mitsubishi Colt nieuwe auto
Mitsubishi Colt dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Die extra hoogte van deze generatie Colt gaf het model een vrij ruim interieur voor zijn formaat. Bovendien had je voor de facelift nog een verschuifbare én uitneembare achterbank, waardoor je zelf kon kiezen hoe je met de beschikbare ruimte omging.

  • De Mitsubishi Colt was er met 3 deuren, 5 deuren en als CZC, een coupé-cabrio met een stalen klapdak. Dat was namelijk heel erg in geworden na het succes van de Peugeot 206 CC.

  • Een Lancer Evolution is het niet, maar de Mitsubishi Colt kreeg wel een sportieve versie in de vorm van de CZT, die een 1.5 turbo van 150 pk onder de kap had zitten. Na de facelift kreeg dit model de naam Ralliart.

  • De Colt kreeg in 2008 een facelift waarbij de neus meer in lijn met die van de toen nieuwe Lancer werd gebracht. Het gaf de kleine stadswagen direct een veel stoerdere uitstraling.

Alle belangrijke gegevens over de Mitsubishi Colt

Motoren

Het motorengamma van de Mitsubishi Colt was over het algemeen vrij bescheiden, maar door het geringe gewicht van het model was dat doorgaans voldoende voor dagelijks verkeer. Het gamma begon bij de 1.1, een driecilinder van 75 pk, met daarboven de 1.3 van 95 pk. De 1.5 zonder turbo had al 109 pk, wat voldoende was om binnen de 10 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten, maar dat was nog niet eens de sportieve versie.

Die eer ging naar de CZT, die een 4G15 1,5 liter-turbomotor kreeg van 150 pk en 210 Nm. In net geen 8 seconden kon de CZT van 0 tot 100 km/u sprinten, met een topsnelheid van 211 km/u. Daarmee was hij iets minder potent dan de technisch gerelateerde Smart Forfour Brabus (180 pk), maar het was nog steeds ruim voldoende om de voorwielen te laten spinnen.

Oorspronkelijk was er ook een 1.5 DI-D-dieselmotor van 95 pk te bestellen, maar na de facelift werd die versie geschrapt wegens tegenvallende verkoopcijfers. Er kwam wel een 1.3 ClearTec, met allerlei aanpassingen zoals start-stop om het verbruik en dus de CO2-uitstoot te doen dalen tot 119 g/km.

Afmetingen

Door zijn lengte van amper 3,87 meter en zijn hoogte van 1,55 meter heeft de Colt de verhoudingen van een kleine monovolume, wat destijds wel vaker het geval was in de compacte klasse. De Colt is 1,68 meter breed. Door zijn gewicht van amper 950 kilo heeft de Colt genoeg aan zijn compacte motoren. In de koffer kan je 220 tot 900 liter kwijt in de driedeurs, de vijfdeurs biedt tot 1.032 liter. Aan boord zijn er geen 4, maar wel 5 zitplaatsen, wat handig kan zijn als je iemand extra wil meenemen in een noodgeval. De CZC cabrio had wel slechts 4 zitplaatsen en een koffervolume van 190 tot 460 liter.

Uitvoeringen

Het gamma van de Mitsubishi Colt bestaat uit de Inform, de Invite en de Instyle als complete uitvoering, die onder meer grotere lichtmetalen velgen, elektrische ramen rondom en mistlampen vooraan had. Ook de CZT en Ralliart waren compleet uitgerust.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

Een tweedehands Mitsubishi Colt hoeft niet duur te zijn. Al voor minder dan 1.000 euro heb je een diesel met een erg hoge kilometerstand als je een beetje handig bent. Heb je liever een rijklare auto, dan ben je voor zo’n 2.500 euro wel voorzien. Zelfs voor 3.000 euro heb je al een faceliftversie. Een CZC is te vinden voor een budget van 5.000 euro. Een CZT is zeldzaam, zeker in originele staat, maar moet voor zo’n 6.000 euro wel te vinden zijn.

Design-highlights en interieur

De Mitsubishi Colt die bij ons in 2003 op de markt kwam (een jaar eerder was hij er al in Japan), leek op geen enkele manier op zijn bolle voorgangers uit de jaren ‘90. Mitsubishi koos voor veel scherpere lijnen, waarbij de driedeurs ook nog een afwijkende achterkant kreeg met zelfs een sportieve toets. De vijfdeurs zag er een stuk braver uit, ook omdat deze Colt een groeischeut kreeg in de hoogte en dus iets weghad van een MPV. In 2008 kreeg de Colt een facelift met de Jetfighter-grille en een scherpe neus die leek op die van de toen nieuwe Lancer. Achteraan werden de lange lichten van de vijfdeurs gekortwiekt.

Leuker interieur voor de facelift

Aan boord kan je moeilijk spreken van een hoogwaardig dashboard, maar het patroontje in het kunststof was wel speciaal en niet àlles was gemaakt van hard plastic. Ook met de ergonomie zat het goed, met duidelijk afleesbare tellers en een heldere plaatsing van de instrumenten. Letterlijk helder zelfs, want de knoppen op de middenconsole waren van transparant plastic dat in het donker mooi werd verlicht. Na de facelift verdween deze gimmick echter, net als de verschuifbare en verwijderbare achterbank, die teveel zou wegen en kosten om te maken.

Rijhulp en veiligheid

De Mitsubishi Colt kreeg in 2005 4 sterren van Euro NCAP en was vrij goed voorzien qua veiligheidsuitrusting: frontale, zijdelingse en gordijnairbags, ABS, ESP: zaken die niet vanzelfsprekend waren in het B-segment van de jaren 2000.

Alternatieven

Een rechtstreeks alternatief op de Mitsubishi Colt is de Smart Forfour, die zijn techniek deelt met de Japanner, maar een stukje zeldzamer is en ook een meer polariserend uiterlijk heeft. Verder ging de Colt de concurrentie aan met de rest van het B-segment uit die tijd, waaronder de Citroën C2, Toyota Yaris, Renault Clio, Peugeot 206/207, Nissan Micra, Volkswagen Polo, Ford Fiesta, Suzuki Swift, enzovoort. De Colt CZC ging als compacte coupé-cabrio de concurrentie aan met de Peugeot 206/207 CC, de Nissan Micra C+C en de Opel Tigra TwinTop.

FAQ

Is de Mitsubishi Colt betrouwbaar?
De Mitsubishi Colt is over het algemeen een zeer betrouwbare auto, er zijn geen grote gebreken bekend en ook de onderdelen zijn betaalbaar.
Hoeveel kost een Mitsubishi Colt?
Al vanaf 2.500 euro heb je een tweedehands Mitsubishi Colt in een goede staat. De specialere versies zoals de CZC cabrio en de CZT met 150 pk kunnen 5.000 euro of meer kosten.
Is de Mitsubishi Colt nog nieuw te koop?
De Mitsubishi Colt wordt niet meer nieuw verkocht. Tot voor kort kon je wel nog een Space Star krijgen, maar intussen heeft Mitsubishi zich teruggetrokken uit België.

Beoordelingen voor Mitsubishi Colt

97 Beoordelingen

4,4