Mitsubishi Colt te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Colt

Mitsubishi Colt

Toen Mitsubishi zich in 1977 in Duitsland vestigde, was de VW Golf al een echte bestseller. Het jonge bedrijf reageerde snel en bracht een jaar later een concurrent op de markt: de Mitsubishi Colt. Dat deze strategie werkte, bewezen de 75.000 voertuigen die in de eerste vijf jaar verkocht werden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In 1984 kwam de tweede generatie van de Mitsubishi Colt op de markt, de auto werd toen al op grotere schaal geproduceerd. Voor dit zuinige model, dat al een katalysator had voordat dit in Duitsland verplicht was, kreeg Mitsubishi een milieukeurmerk. Ook later houdt de Colt deze traditie in ere. Net zoals de eerste, probeert ook de nieuwste Colt de concurrentie te verslaan. Dit keer gaat hij door zijn lengte bewust de strijd aan met de VW Polo en de Peugeot 206 en gebruikt daarbij een techniek die als eerste in de Renault Twingo te vinden was: de verschuifbare achterbank. Aangezien een Kleine Auto niet tegelijkertijd een grote kofferruimte en beenvrijheid voor de achterste passagiers kan bieden, heeft men bij de Colt de keuze. Bij een teruggetrokken bank kunnen ook volwassenen comfortabel achterin zitten. Dan wordt de kofferruimte echter wel 15 cm kleiner en dat kost bijna 100 liter aan opbergruimte. Als de bank in de voorste stand staat beschikt de Colt met 315 liter over meer laadruimte dan zijn concurrenten.

Qua design en kwaliteit van de uitrusting laat de Colt zijn kwaliteiten zien. Het interieur is van een hoogwaardige kwaliteit, het chassis is optimaal afgestemd en heeft een comfortabele vering. De directe stuurbekrachtiging reageert goed en zorgt samen met het chassis voor een stabiele wegligging, ook zonder ESP. De van 2004 tot 2008 verkrijgbare zesde generatie van de Mitsubishi Colt, die Z30 genoemd werd, was verkrijgbaar met vijf verschillende motoren: als drie- en vijfdeursauto met een 1,1-liter benzinemotor met 55 kW/75 pk, als 1,3-liter benzinemotor met 70 kW/95 pk, als 1,5-liter benzinemotor met 80 kW/109 pk, als 1,5-liter turbomotor met 110 kW/150 pk en als 1,5-liter commonrail dieselmotor met 70 kW/95 pk; bij de coupé-cabriolet heeft de klant de keuze uit de twee krachtigste benzinemotoren. Een bijzonderheid is de geautomatiseerde zesversnellingsbak Allshift, die de functies van een traditionele versnellingsbak en een automatische versnellingsbak met elkaar verenigt.

In oktober 2008 werd op de 'Mondial de l'Automobile' in Parijs een herziene versie van de Mitsubishi Colt gepresenteerd. De veranderingen aan de drie- en vijfdeursauto betreffen op de eerste plaats het uiterlijk van de carrosserie en het interieur; verder werd de inhoud van de kofferruimte dankzij een gewijzigde achterbank vergroot van 854 naar 1.032 liter. Het motorpalet werd teruggebracht naar de 1,1-liter benzinemotor met 5 kW/75 pk, de 1,3-liter benzinemotor met 70 kW/95 pk en de 1,5-liter turbomotor met 110 kW/150 pk. De commonrail dieselmotor valt ook weg, net als het automodel Colt CZT, die tot dusver het topmodel was. De CZT werd vervangen door een nieuw sportmodel, de Turbo Ralliart. Deze is ook als vijfdeursauto en met een 1,5-liter ottomotor met 110 kW/150 pk verkrijgbaar. Verder is ook de Colt ClearTec nieuw in de collectie. Deze heeft een automatisch start-stopsysteem, banden met geringe rolweerstand, een geoptimaliseerde schakeling en nieuwe motorolie met een lage viscositeit.