Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
mitsubishi-l.jpg

Mitsubishi

Mitsubishi

Vind het model dat bij je past.

Vind nu uw droomauto. Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

"Mitsu Bishi" betekent "drie ruiten". De naam van het logo, bestaande uit drie stervormig gerangschikte ruiten, werd bij de oprichting als firmanaam overgenomen. De drie ruiten staan voor drie diamanten die reinheid, hoogwaardigheid en onvergankelijkheid symboliseren.

Welke producten verkoopt de firma die achter deze symboliek schuilgaat? Mitsubishi beschikt als wereldwijd grootste firma over een uitgebreid programma: koeltechniek, aandrijf- en luchtvaartsystemen, staalconstructies, chemie- en industriecomplexen, medische apparaten, scheeps- en autobouw, milieubeheer en nog veel meer.

De Mitsubishi Motors Corporation had vanaf haar oprichting in 1970 steeds de ?sterke moeder" achter zich, die haar van tijd tot tijd de helpende hand toestak met nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld aandrijfsystemen. De Duitse dochter, Mitsubishi Motors Corporation Auto Deutschland GmbH, werd in 1977 in Rüsselsheim opgericht. 60 personeelsleden vervaardigden in het eerste jaar, met slechts 7.000 m² opslagterrein voor drie nieuwe modellen, de Mitsubishi Galant, de Celeste en de Lancer.

In het tweede jaar opende MADG al een aanval op de concurrent VW. De pas ontwikkelde Colt was het antwoord van Mitsubishi op de verkoophit Golf. Deze strategie scheen te functioneren. Vier jaar na de oprichting van de firma werd het 100.000e voertuig verkocht en een jaar later moest zelfs naar meer opslagruimte in de naburige plaats worden gezocht.

Ook in de verdere geschiedenis van de firma kon Mitsubishi Duitsland, door goede strategieën en vindingrijke ideeën, haar positie op de Europese markt verstevigen. Zo werden om de vier jaar nieuwe series van de eigen verkoophits Galant, Lancer, Colt en de Space-lijn op de markt gebracht. Elk van deze nieuwe series onderging niet alleen een facelift, maar kreeg ook de nieuwste techniek mee.

Al voordat in 1984 regelingen voor katalysators en de tweede buitenspiegel werden vastgelegd, waren deze bij de Mitsubishi-modellen standaard. De Lancer stationwagon 4 WD reed wereldwijd rond met de eerste permanente vierwielaandrijving en wel als zuinigste in zijn klasse. Bovendien verleende Mitsubishi als eerste een garantie van drie jaar/ max. 100.000 km op deze Lancer. Al in 1984 waren elektronische systemen zoals ABS, elektrische spiegels, elektrisch geregelde airconditioning en centrale vergrendeling bij de Galant standaard. Concurrerende firma's konden dat toen alleen bieden bij wagens in de luxe middenklasse en - tegen een aanzienlijk hogere prijs,

In 1995 slaagde Mitsubishi erin, de eerste benzinemotor met directe inspuiting te ontwikkelen. Tot die tijd waren alleen motoren met carburateur verkrijgbaar. In de nieuwe Mitsubishi Carisma introduceerde Mitsubishi Duitsland de motor als GDI-motor op de IAA.

Vanaf 2000 had Mitsubishi met de eerste dieselinjectiemotor en de benzine-injectiemotor, opnieuw als eerste, deze nieuwe technologie in het programma. In 2004 moest Mitsubishi na 27 jaar bedrijfsgeschiedenis en een mislukte samenwerking met Daimler Chrysler een ernstige tegenvaller incasseren - de verkoopcijfers daalden opmerkelijk, maar de onderneming kon zich daarvan snel herstellen.

Alle modellen, alle uitvoeringen

Modellen

Type voertuigen

Brandstof variant