Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mitsubishi Lancer

Een van de eerste voertuigen die in de nieuwe Duitse fabriek van Mitsubishi in Rüsselsheim werden gebouwd, was de Lancer die al sinds 1977 op de markt is. Hij hoorde vanaf het begin thuis in de compacte middenklasse. In 1980 werd de Lancer Turbo ontwikkeld. Met 170 pk was hij bedoeld voor de sportieve rijder. Lees meer

Technische gegevens

98 - 295 PS

Vermogen

5.5 - 10.5 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

128 - 250 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

176 - 242km/h

Top snelheid

5.4 - 13.6s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

Om ook een andere doelgroep tevreden te kunnen stellen, kwam Mitsubishi in 1986 met de eerste Lancer stationwagon en in 1992 met de vijfdeurs van de derde Lancer-generatie. Inmiddels is een nieuwe serie aan het Mitsubishi-programma toegevoegd met onder andere een Lancer sedan, een stationwagon en een sportieve variant, de Lancer Evolution IX met 280 pk. Wie minder waarde hecht aan sportiviteit dan aan comfort en zitplaatsen, kiest de Lancer sedan of de stationwagon.

Beide modellen bieden veel ruimte voor bagage en garanderen toch rijplezier. Reserveonderdelen voor de Mitsubishi Lancer zijn weliswaar behoorlijk duur, maar - dankzij de goede kwaliteit - ook bij de oudere modellen zelden nodig. Het verbruik van de Lancer is verrassend laag, al in 1988 kwam hij in het stadsverkeer niet boven 8 liter en ook op buitenwegen verbruikt hij niet meer dan 6 liter per 100 kilometer. Bij hogere snelheden kan het binnen soms wel wat luidruchtig worden en ook de transmissie haakt lichtjes. Aangezien de Lancer sindsdien meerdere malen herzien en verbeterd is, zijn deze gebreken inmiddels verholpen.

Beoordelingen voor Mitsubishi Lancer

27 Beoordelingen

4,5