Toyota Avensis te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Avensis

Toyota Avensis

De officiële marktintroductie van de Toyota Avensis was in 1997. In Nederland kwam de Avensis pas in 2003 op de markt. Al snel werd hij in Nederland een van de favoriete Toyota-modellen, op de voet gevolgd door de Toyota Corolla. Tot 2004 was deze middenklassewagen verkrijgbaar met maar één dieselmotor - een 2 liter-viercilinder met 116 pk. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In 2005 breidde Toyota het "dieselpakket" uit. Zo volgde na de verkoopstart van de Avensis D-CAT die met zijn 2,2 liter turbodiesel 177 pk leverde, de introductie van een 2,2 liter-zelfontbrander met 150 pk. Bij de benzine-uitvoeringen waren varianten verkrijgbaar met 1,8, 2,0 en 2,4 liter cilinderinhoud.

De sterkste motor met 2,4 liter cilinderinhoud leverde 163 pk. De Avensis kan worden aangepast aan de behoefte van de koper, want hij is niet alleen verkrijgbaar als vier- of vijfdeurs sedan, maar ook als stationwagon en als MPV voor het gezin. Met zijn eerste plaatsen bij verschillende veiligheidstests en zijn betrouwbaarheid is de Avensis een gevraagde middenklasser.