Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Toyota Verso-S

De mini-MPV Toyota Verso-S komt in 2011 naar Europa

De Japanse autofabrikant Toyota ontwikkelde aan het einde van de jaren ‘80 zijn eerste MPV op basis van een middenmotorconstructie die in de klasse van de MPV’s ongebruikelijk was. Deze MPV kwam vanaf 1990 onder de naam Previa in de handel. Lees meer

Technische gegevens

99 - 99 PS

Vermogen

5.0 - 5.5 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

117 - 127 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

165 - 170km/h

Top snelheid

13.3 - 13.7s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

Uitgaande van dit grote model breidden de Japanners hun MPV-collectie in de jaren die volgden ook met kleinere modellen uit. Deze kleinere modellen ontstonden op basis van de middenklasseserie Toyota Avensis en er werd gebruik gemaakt van de bouwplatforms van de compacte Toyota Corolla en het economymodel Yaris. Kenmerkend voor de meeste MPV's was dat ze genoemd werden naar de serie waarop ze waren gebaseerd en daarbij de naamstoevoeging 'Verso' kregen. Een uitzondering vormden de midden jaren '90 geïntroduceerde Toyota Picnic en Toyota Previa. Bij de nieuwere generaties wijzigde de constructeur de naamgeving en bracht in 2009 onder de naam Toyota Verso een eigen serie van compacte MPV's op basis van de Corolla op de markt. Datzelfde naamsconcept pasten de Japanners toe bij hun MPV-instapmodel, dat sinds het voorjaar van 2011 als Toyota Verso-S in Europa werd aangeboden en de opvolger was van de Yaris Verso.

De Toyota Verso-S wordt als MPV geconstrueerd

De Toyota Verso-S werd als MPV geconstrueerd en bij de bouw van dit model verenigden de Japanners een zo compact mogelijke bouwvorm met een zo goed mogelijk gebruik van de binnenruimte. Concreet betekende dit dat de Toyota Verso-S over een relatief lange wielbasis van 2,55 meter beschikte, die ervoor zorgde dat de passagiers voor- en achterin de auto evenveel zitcomfort hebben als in grotere modellen. Omdat het overhangend gedeelte van de carrosserie extreem kort werd gehouden, had de Toyota Verso-S een totale lengte van slechts 4 meter en een breedte van iets minder dan 1,70 meter. De vijfzitter Toyota Verso-S werd bij zijn marktintroductie uitsluitend in een carrosserieversie met vijf deuren aangeboden.

De Toyota Verso-S is verkrijgbaar als benzine- en als dieselmodel

De fabrikant bood de Toyota Verso-S in twee motorversies aan, met benzine- of dieselmotor. De dieselmotor had dankzij de hulp van een turbolader een prestatievermogen van 66 kW (90 pk). Hiermee kon de iets meer dan één ton zware Toyota Verso-S een snelheid van maximaal 175 kilometer per uur halen. Met de benzinemotor had de mini-MPV van Toyota een prestatievermogen van 73 kW (99 pk). Beide motoren waren combineerbaar met een handmatige zesversnellingsbak of een automatische versnellingsbak. Het gemiddelde verbruik van de Toyota Verso-S lag volgens de constructeur op 4,3 liter voor de dieselmotor (113 g/km CO2) en op 5,5 liter voor de benzinemotor (125 g/km CO2).

Beoordelingen voor Toyota Verso-S

3 Beoordelingen

4,3