Renault Talisman te koop: tweedehands en nieuw

Renault Talisman

Renault Talisman

De Renault Talisman is als recente grote middenklasser de opvolger van de Laguna. Met een geheel nieuwe design en een groot aantal nieuwe technische snufjes gaat de Talisman de concurrentie aan met onder andere de Opel Insignia Sports Tourer, de Volkswagen Passat Variant en de Mazda 6 Sportbreak. Met het design van de Talisman laat Renault zien dat het blijft vernieuwen en nooit stilstaat op het gebied van technische innovatie. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Renault Talisman: grote middenklasser met karakter en volop luxe

Vooral de vierwielsturing en het Multisense-systeem zijn goede voorbeelden van de technische vooruitgang die Renault met de Talisman heeft geboekt. Verder zijn de ruime binnenkant, het design van de grille en de statige lange neus belangrijke uiterlijke kenmerken van de Renault Talisman. De Talisman is als recent model uit 2015 een interessante tweedehands auto voor weggebruikers die hoge eisen stellen aan hun voertuig, maar niet graag de hoofdprijs betalen.

Opvallender en karaktervoller

De Renault Laguna werd in 1994 op de markt geïntroduceerd en heeft het drie generaties volgehouden tot 2007. Tot aan de laatste generatie heeft de Laguna de typisch jaren 90 look niet echt losgelaten. Niet verwonderlijk dat het in 2015 tijd werd voor een nieuwe naam en een nieuw uiterlijk voor de nieuwe middenklasser van Renault. De Renault Talisman heeft in vergelijking met de Laguna een modern uiterlijk. De vormen van de Talisman zijn gestroomlijnder en vooral de neus met opvallende grille geeft deze Renault veel karakter. Het interieur van de Renault Talisman is luxe en ruim. Zo beschikt deze auto over comfortabele leren stoelen en is de bestuurdersstoel voorzien van verwarming en meerdere massagestanden. Daarnaast is er volop ruimte om spullen op te bergen. Naast de 608 liter bagageruimte (sedan) is er 25 liter opbergruimte verdeeld over meerdere opbergvakken in onder andere de deuren en middenconsoles.

Verschillende motoren in vijf uitvoeringen

Wat betreft de motor is de Renault Talisman verkrijgbaar in vijf uitvoeringen: twee benzinemotoren en drie dieselmotoren. Qua benzinemotoren is er een versie met een 1.6 liter 4-cilinder met 150 pk (110 kW (150 hp) @ 5,200 rpm/ 220 N·m (162 lb·ft) @ 1,750 rpm) en een versie met 200 pk (147 kW (200 hp) @ 6,000 rpm / 260 N·m (192 lb·ft) @ 2,500 rpm). Aan de dieselkant bestaat de keuze tussen een 110 pk 1.5 liter DCi-motor (81 kW (110 hp) @ 4,000 rpm / 260 N·m (192 lb·ft) @ 1,750 rpm), 130 pk 1.6 liter DCi-motor (96 kW (131 hp) @ 4,000 rpm / 320 N·m (236 lb·ft) @ 1,750 rpm) en een 160 pk 1.6 liter DCi-motor (118 kW (160 hp) @ 4,000 rpm / 380 N·m (280 lb·ft) @ 1,750 rpm). De 1.5 liter DCi-motor van 110 pk heeft slechts een uitstoot van 95 g/km, waarmee deze uitvoering bij uitstek geschikt is als leasewagen met een lage bijtelling.

Wendbaar met vierwielsturing[/h2}

Een bijzondere eigenschap van de Talisman is de vierwielsturing. Renault is de eerste autofabrikant die dit systeem heeft geïmplementeerd in een van zijn modellen. Verder zijn er alleen hogere klasse modellen van onder andere BMW, Ferrari en Porsche die een dergelijk systeem hebben. De vierwielsturing heeft op zowel hoge als lage snelheid een belangrijke invloed op de rijervaring. Op lage snelheid sturen de achterwielen tegen, zodat de draaicirkel aanzienlijk wordt verkleind. Op hoge snelheid draaien de achterwielen mee, zodat een scherpe bocht veel eenvoudiger te maken is.

De Talisman denkt mee met het Multisense-systeem

Het Multisense-systeem zorgt voor een gepersonaliseerde rijervaring. De bestuurder kan kiezen voor vier verschillende rijstijlen: Comfort, Sport, Eco en Neutral. Aan de hand van de gekozen rijstijl worden tal van functies ingeschakeld of juist uitgeschakeld. Zo wordt de massagefunctie van de bestuurdersstoel en de interieurverlichting ingeschakeld in de Comfort-stand. In de Sport-stand worden onder andere de vierwielsturing, de Electrical Damper Control en de motorrespons op maximale functionaliteit ingesteld. De Neutral-stand zorgt ervoor dat de bestuurder in alle omstandigheden een goede controle heeft over het voertuig. De Eco-stand helpt de bestuurder ten slotte om zo zuinig mogelijk te rijden. Vierwielsturing, motorrespons, stuurgedrag en andere functies worden op een zo laag mogelijke stand gezet om brandstof en energie te besparen.

Multimedia-scherm voor eenvoudige bediening

De Renault Talisman is uitgerust met een scherm dat, afhankelijk van de uitvoering, 4,2 of 8,7 inch groot is. Bediening van radio, navigatie, Multisense-instellingen en andere functies verlopen via het touchscreen, maar is ook mogelijk met de draaiknop die zich onder het scherm bevindt. Het scherm is aangesloten op het R-LINK 2 multimedia-systeem, dat is verbonden met internet en de bediening is intuïtief. De werking van het multimedia-scherm doet denken aan die van een tablet.

De Renault Talisman als slimme bijrijder

De Talisman is voorzien van slimme technologieën die de veiligheid tijdens ritten aanzienlijk verhoogt. Zo is het voertuig voorzien van verschillende camera's. De camera bij de voorruit houdt de weers- en verkeersomstandigheden in de gaten en is zelfs in staat om verkeersborden te herkennen. De bestuurder krijgt automatisch een seintje als de snelheidslimiet wordt overschreden, als de rijbaan zonder richtingsaanwijzer wordt verlaten en past automatisch groot- en dimlicht aan op de situatie. De achteruitrijcamera zorgt ervoor dat achteruit inparkeren een stuk eenvoudiger en veiliger wordt. Daarnaast is de Adaptive Cruise Control-functie een soort automatische piloot. Als de auto op cruise control rijdt, wordt de afstand tot andere weggebruikers automatisch aangepast.

Volop luxe met een tweedehands Renault Talisman

De Renault Talisman is een slimme keuze voor bestuurders die wel het voordeel van een tweedehands auto willen, maar geen concessies willen doen wat betreft luxe en comfort. Dit recente model van Renault uit 2015 is beschikbaar als sedan en als estate en biedt de bestuurder bovenal veel ruimte, gepersonaliseerd rijcomfort en veel technologie die de veiligheid bevordert. Het uiterlijk en design van deze middenklasser van Renault maakt de Talisman geschikt als zowel ruime gezinswagen als representatieve zakelijke auto.