Renault Koleos te koop: tweedehands en nieuw

Renault Koleos

Renault Koleos

De Renault Koleos verschijnt in 2008 op de Europese markten

Met de Renault Scénic RX4, die van 2000 tot 2003 gebouwd werd op basis van de Renault Scénic, deed de Franse autoconstructeur Renault ervaring op met compacte Sport Utility Vehicles (SUV's). De kennis op het gebied van de toegepaste vierwielaandrijving stamde in deze tijd nog van de Oostenrijkse specialist Steyr. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Renault Koleos - Carrosseriekleur

Toen de Fransen in 2000 de Zuid-Koreaanse voertuigfabrikant Samsung overnamen dienden er zich nieuwe mogelijkheden aan bij de ontwikkeling van een opvolger. Helemaal omdat alliantiepartner Nissan zijn kennis van offroadtechniek in kon brengen. Zo ontstond er in de opbloeide sector van de compacte SUV's een voertuig voor de wereldmarkt, dat in Zuid-Korea en andere Aziatische landen onder de merknaam Samsung verkocht werd. In Europa verscheen hij voor het eerst in 2008 onder de naam Renault Koleos.

De Renault Koleos wordt zowel met vierwielaandrijving als met voorwielaandrijving gebouwd

Technisch gezien was de Renault Koleos gebaseerd op het platform van de Nissan X-Trail. Qua design paste hij echter meer bij de Scénic-modelfamilie, waarmee hij liet zien dat hij de opvolger van de Renault Scénic RX4 voor moest stellen. De circa 1,7 ton zware Renault Koleos kreeg een 4,52 meter lange en 1,70 meter hoge carrosserie. Deze toonde zijn terreintoegankelijkheid met zijn grote spatborden aan de voor- en achterkant. Ook HDC (Hill Descent Control) en Hill-Holder hoorden tot het uitrustingspakket van de Renault Koleos. Daarmee was hij ook geschikt voor het rijden op onverharde wegen. Naast de versie met vierwielaandrijving was Renault Koleos bovendien ook met een normale voorwielaandrijving verkrijgbaar.

De benzineversie van de Renault Koleos

De Renault Koleos werd uitgerust met een benzinemotor van Nissan en met dieselmotoren die de fabrikant samen met de Japanners ontwikkeld hadden. Het in combinatie met voorwiel- of vierwielaandrijving aangeboden benzinemodel van de Renault Koleos had een 2,5 liter ottomotor met een prestatievermogen van 126 kW (171 pk). Daarmee kon de Koleos maximaal 195 km/u halen. De motor werd gecombineerd met een handmatige zesversnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik van het benzinemodel lag volgens de fabrikant op 9,6 liter per honderd kilometer. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van 227 g/km.

De dieselmotoren van de Renault Koleos

Het voorwielaangedreven basis dieselmodel van de Renault Koleos beschikte over een 2,0 liter commonrail dieselmotor met een prestatievermogen van 110 kW (150 pk). Deze motor werd ook toegepast in de vierwielaangedreven versie met zesversnellingsbak of automatische versnellingsbak. Het topmodel van de Renault Koleos beschikte over een dieselmotor met een verhoogd prestatievermogen van 127 kW (173 pk). Deze had een CO2-uitstoot van 184 g/km.

Beoordelingen voor Renault Koleos

9 Beoordelingen

4,3

Technische gegevens van de Renault Koleos

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens