BMW X3 te koop: tweedehands en nieuw

BMW X3

BMW X3

De X3 van BMW is ontwikkeld als Sports Activity Vehicle (SAV) om bij slechte weg- en weersomstandigheden toch plezier en sportiviteit te bieden. In tegenstelling tot zijn grote broer BMW X5 is hij echter geen SUV (Sports Utility Vehicle), dus geen terreinwagen. Toch heeft hij zijn sterke punten. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Hoewel de X3 circa 10 cm korter is dan zijn grote broer, is zijn kofferruimte zelfs groter. Door omklappen van de achterbank ontstaat een laadvolume van maximaal 1560 liter op een vlakke laadvloer. Tegen meerprijs is de X3 ook verkrijgbaar met lastogen in de laadvloer, zodat mountainbikes, motoren en andere vracht veilig kunnen worden bevestigd.

Met een 3 liter-benzinemotor accelereert de X3 in 7,8 seconden van 0 naar 100, waarbij hij een topsnelheid van 210 km/h bereikt. In de X3 worden bovendien een aantal technieken ingezet die hun waarde al in de X5 bewezen hebben. Het xDrive-systeem van BMW verdeelt de aandrijfkracht variabel over de afzonderlijke wielen. Dat zorgt ervoor dat de wagen een betere wegligging en meer stabiliteit heeft, bijvoorbeeld in bochten. De digitale motorelektronica resp. de digitale dieselelektronica regelt alle motorrelevante functies, zodat het vermogen steeds optimaal wordt ingezet.