BMW X4 te koop: tweedehands en nieuw

BMW X4

BMW X4

BMW X4

Rijden in de X4 van BMW betekent gezien worden. Wie de X4 ziet, begrijpt ook meteen waarom de bestuurder van deze wagen opvalt. Het design is modern en opvallend en combineert prestatie met schoonheid. De X4 is qua uiterlijk een combinatie van het bekende X model en een coupé. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Grenzeloos rijgemak

Deze BMW ziet er door het M sportpakket, de grote luchtinlaten en de 20 inch lichtmetalen velgen beestachtig sportief uit. De lampen van de X4 van BMW zijn LED-lampen en zijn voorzien van de meest handige snufjes zoals een anti-verblindend grootlichtassistent en adaptieve bochtverlichting. Bij de X4 BMW is aan alles gedacht. De kofferbak is bijvoorbeeld zonder aanraking te openen, en kan met een korte en gerichte beweging van de voet bij de sensor onder de bumper geactiveerd worden. De kofferbak ontgrendelt niet alleen, maar zwenkt ook open. Inbraakgevoelig is dit absoluut niet: toegang wordt alleen verleend als de X4 de sleutel van de eigenaar herkent. Zowel het interieur als het exterieur van de X4 BMW zijn in vele verschillende kleuren samen te stellen. Hierdoor kan er met elke smaak rekening worden gehouden.

Technische gegevens

Bij aanschaf van de X4 van BMW kan er uit vier verschillende motoren worden gekozen, namelijk de TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, de TwinPower Turbo 4-cilinder benzinemotor, de TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn dieselmotoren of de TwinPower Turbo 4-cilinder dieselmotor. Het aantal pk's van de BMW X4 is uiteraard afhankelijk van de motor waar voor gekozen wordt. Het aantal pk start bij 184 pk en het maximale aantal pk is 313 pk. Voor een optimaal rijcomfort en goed weggedrag heeft de BMW X4 xDrive-vierwielaandrijving, Dynamic Traction Control (DTC) en Performance Control. Er zijn een aantal mogelijkheden aan de X4 toegevoegd met het doel de veiligheid van de inzittenden en de andere weggebruikers te verbeteren: Head-Up Display met kleurenprojectie, de grootlichtassistent om verblinding door fel licht te voorkomen en de Driving Assistent Plus inclusief Lane Departure Warning en Active Cruise Control met Stop & Go. Om voor nog meer rijgemak te zorgen, kan er voor een aantal extra opties gekozen worden, waaronder Real Time Traffic Information (RTTI) en Personal Assistant Service.

Een tweedehands BMW X4 kopen

De BMW X4 is nog niet zo lang verkrijgbaar: in juli 2014 is de X4 van BMW op de Nederlandse markt gebracht. Valt bij de overweging van een tweedehands auto kopen de keuze op een X4 van BMW, dan zal er toch nog wat geduld nodig zijn. Omdat dit model nog niet zo lang op de markt is en BMW waardevast is, kan er nog wel wat tijd overheen gaan voordat de X4 als tweedehands auto verkrijgbaar is. Voorop staat wel dat een tweedehands BMW X4 een goede keuze is, omdat de motoren altijd erg sterk zijn. Houd voor een tweedehands BMW altijd het internet goed in de gaten. Hier worden namelijk veel auto's tweedehands aangeboden.

Variatie en aanverwante modellen

De BMW X4 is een van de zes modellen uit de X serie. Naarmate het nummer in het X-type stijgt, des te groter de auto en des te hoger is het prijskaartje wat er aan het voertuig hangt.

De X1 is het kleinste en goedkoopste model uit de X serie. Ondanks dat dit het kleine broertje is biedt de X1 voldoende ruimte en comfort om te genieten van al het moois wat de BMW te bieden heeft. Het robuuste uiterlijk straalt kracht en sportiviteit uit. De X3 is grondlegger van zijn voertuigklasse. Comfort en flexibiliteit zorgen ervoor dat deze auto voor elk doel geschikt is.

De X5 is een zogenaamde Sports Activity Vehicle, kort genoemd SAV. Een SAV is een voertuig wat geschikt is voor verschillende terreinen en doeleinden. De X5 is luxe en rijcomfort is verzekerd op zowel verharde als onverharde wegen. De uitgebreide versie, de Concept X5 eDrive, heeft vierwielaandrijving BMW xDrive met een innovatief BMW plug-in hybride systeem. Comfort, efficiency en milieuvriendelijkheid staan bij de Concept X5 eDrive voorop. De X6, tot slot, biedt het complete pakket en is robuust en toch sportief met de uiterlijke kenmerken van een coupé.

Concurrentie

De BMW X4 is een klasse apart. Toch zijn er concurrenten op de markt waar BMW serieus rekening mee moet houden. De voornaamste concurrenten zijn de Porsche Macan en de Range Rover Evoque. Ieder merk en type heeft zijn eigen plus- en minpunten. In de X4 zitten de passagiers bijvoorbeeld hoger dan in de Porsche Macan. Men verwacht dat in de loop van 2015 Mercedes ook een concurrent van de X4 op de markt zal brengen, de GLK. Op de Porsche Macan na is het voor de X4 niet heel erg spannend op het gebied van concurrentie. Wellicht dat er in de toekomst, naast de GLK, nog meer concurrentie op de markt zal verschijnen. Voor nu heeft BMW met de X4 echter nog niet veel te vrezen.