Land Rover Range Rover Evoque te koop: tweedehands en nieuw

Land Rover Range Rover Evoque

Land Rover Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque wordt in 2011 het nieuwe instapmodel van Land Rover

Toen de Britse terreinwagenspecialist Land Rover eind jaren '90 haar productpalet met een kleiner model uitbreidde, de Freelander, bleef zij haar traditie trouw en presenteerde een compact voertuig dat tot de klasse van de Sport Utility Vehicles (SUV's) hoorde. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Land Rover Range Rover Evoque - Carrosserievorm

Land Rover Range Rover Evoque - Carrosseriekleur

De Range Rover Evoque wordt in 2011 het nieuwe instapmodel van Land Rover

Toen de Britse terreinwagenspecialist Land Rover eind jaren ’90 haar productpalet met een kleiner model uitbreidde, de Freelander, bleef zij haar traditie trouw en presenteerde een compact voertuig dat tot de klasse van de Sport Utility Vehicles (SUV’s) hoorde. Pas zo’n tien jaar later presenteerden de Britten een model buiten de terreinwagen- en SUV-klasse, welke als concept car Land Rover LRX op een beurs gepresenteerd werd. In 2011 kwam het uiteindelijk ontwerp onder de merknaam Range Rover Evoque in de handel als het nieuwe instapmodel van Land Rover.

Land Rover biedt met de Range Rover Evoque voor het eerst een cross-over aan

Met de Evoque realiseerden de ingenieurs van Land Rover een cross-over concept dat elementen van een SUV en een coupé stilistisch met elkaar verenigde. De in twee carrosserieversies als drie- en vijfdeursmodel gebouwde Range Rover Evoque toont daarbij de typische lijnvoering van een coupé met een lang afhellend dak. Tegelijkertijd doet de carrosserie met haar hoekige vormen en het merktypische hoge radiatorrooster echter denken aan de tradities van fabrikant Land Rover.

De Range Rover Evoque wordt als diesel- en als benzinemodel gebouwd

De Range Rover Evoque werd op hetzelfde platform gebouwd als de tweede generatie van de Land Rover Freelander, waarvan ook de vierwieltechniek van de cross-over coupé stamde. Land Rover biedt de Evoque aan met een 2,0 liter benzinemotor waarmee de SUV-coupé een vermogen van 177 kW (240 pk) ter beschikking heeft. Daarnaast is de Range Rover Evoque in twee dieselvarianten in de collectie opgenomen. Eén van de dieselmotoren heeft een vermogen van 110 kW (150 pk), de ander heeft een vermogen van 140 kW (190 pk).

Beoordelingen voor Land Rover Range Rover Evoque

18 Beoordelingen

4,9

Technische gegevens van de Land Rover Range Rover Evoque

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens