Renault Espace te koop: tweedehands en nieuw

Renault Espace

Renault Espace

In 1978 ontwikkelde de Franse autobouwer Matra samen met Renault de eerste grote MPV, die in 1984 als Renault Espace ("ruimte") op de markt kwam. De naam verwijst naar het ruimteconcept van de Espace: hij biedt 7 zitplaatsen en een grote laadruimte die door middel van 5 uitneembare zitplaatsen 3 kubieke meter vergroot kan worden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Nieuw aan deze eerste versie van de Escape was de polyesterbouw van de carrosserie, waardoor de 4,25 meter lange wagen niet zwaarder werd dan een middenklassevoertuig. Soortgelijke concepten werden ook door andere autofabrikanten aangeboden, bijvoorbeeld Citroën.

De inmiddels weer van staal vervaardigde MPV, die verkrijgbaar is als Espace of als 27 centimeter langere Grand Espace, geldt als uiterst veilige auto die al in de vierde generatie van de band rolt. Begin april 2006 kwamen beide carrosserievarianten met een vernieuwde facelift aan de start. Het motoraanbod van de Renault Espace bestaat uit 3 diesel- en 3 benzinemotoren, waarbij men kan kiezen uit diverse vermogens tot maximaal 177 Kw/245 pk. De cilinderinhoud varieert bij de diesel van 1,9 dCi, 2,2 dCi tot 3,0 dCi en bij de benzinemotoren van 2,0 tot 3,5 liter.