Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hyundai Santa Fe te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe

de eerste Hyundai SUV

De Hyundai Santa Fe is een sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd door het Zuid-Koreaanse Hyundai sinds 2000. Er bestaan drie generaties: SM (2001/06), CM (2007/12) en DM/NC (2013/19). In 2019 verschijnt de vierde generatie. De Santa Fe is Hyundai's eerste SUV. De naam is afkomstig van de stad in Nieuw Mexico. De auto wordt gelanceerd ten tijde van de Ford Escape en de Pontiac Aztek. Lees meer

Technische gegevens van de Hyundai Santa Fe

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosseriekleur

In het Hyundai aanbod zelf bevindt hij zich tussen de iets kleinere Hyundai Tucson (een compacte cross-over) en de grotere Veracruz (een luxueuze SUV en de vervanger van de Terracan). Zo is de Santa Fe op meer dan één manier een mijlpaal voor zijn bouwer. Niet alleen rondt hij het grote Hyundai herstructureringsplan van de jaren 90 af; hij wordt bovendien een instant verkoophit, met name in de VS. Bij zijn introductie is de Santa Fe zo populair dat Hyundai de vraag even niet meer kan volgen.

De Hyundai Santa Fe technisch bekeken

De originele Hyundai Santa Fe heeft één van twee motoren. Het standaardmodel is een 2.4 I4 gekoppeld aan een manuele transmissie met vijf snelheden of een automatische transmissie met vier snelheden. De 2.6 Delta V6 motor van 2.656 cc levert meer kracht en kan enkel gekoppeld worden aan de automatische transmissie. Standaard wordt daarbij voorwielaandrijving aangeboden, waarbij tractiecontrole optioneel is voor de V6. Vierwielaandrijving is eveneens optioneel (voor beide motormodellen). Buiten de VS wordt verder nog een 2.0 turbodiesel aangeboden. En in Australië wordt aanvankelijk slechts één motor aangeboden, een 2.7 V6 gekoppeld aan een automatische transmissie met vier snelheden. Vierwielaandrijving is er wel standaard, en even later wordt de reeks uitgebreid met een goedkopere 2.4 I4. Deze motor kan enkel gekoppeld worden aan de manuele transmissie.

De nieuwe generatie Hyundai Santa Fe

De derde generatie Hyundai Santa Fe verschijnt op 14 februari 2012. Hij wordt verkocht vanaf juni 2012, voor het modeljaar 2013. De presentatie gebeurt op 4 april 2012, op de Auto Show van New York. De reeks omvat nu twee varianten, te onderscheiden op basis van de wielbasis. Het eerste model is een kortere vijfzitter, de Santa Fe Sport. Het tweede model is een langere versie met drie zitrijen voor zes of zeven passagiers, de Santa Fe LWB (long wheel base). In Canada wordt dit voertuig Santa Fe XL genoemd, in Zuid-Korea Maxcruz. Het model heeft een unieke grille en biedt optioneel onder andere 19” lichtmetalen wielen aan. Beide modellen maken daarbij gebruik van de nieuwe Hyundai designtaal genaamd Storm Edge. De Santa Fe Sport wordt uitgerust met I4 motoren. De standaardmotor is een 2.4 met 190 pk. Optioneel is er ook een 2.0 turbo van 264 pk. Voorwielaandrijving is nog steeds standaard, vierwielaandrijving optioneel. De motoren worden nu enkel nog gekoppeld aan een automatische transmissie met zes snelheden (uit de Hyundai Azera). Het model met lange wielbasis wordt ondertussen enkel geleverd met een 3.3 V6 motor van 290 pk. Dat is op dat moment de krachtigste motor in zijn klasse. Tot de standaarduitrusting van de Sport behoren verder onder andere lichtmetalen wielen, een stereo met cd/mp3-speler, iPod/USB en andere hulpconnecties, een Sirius XM satellietradio, bluetooth voor telefoon en audio, stemcontrole, zes luidsprekers en stoffen bekledingen. Optioneel kan een geüpgraded geluidssysteem met touchscreenradio worden geïnstalleerd, net als lederen bekledingen. In 2017 krijgen zowel de Santa Fe Sport als de LWB een facelift, waarbij de lichtclusters worden gerestyled. Een vierde generatie wordt verwacht in 2019 en zal debuteren op de 88e Auto Show van Genève.

Hyundai Santa Fe modellen en prijsklassen

De derde generatie Hyundai Santa Fe kent twee versies: de Santa Fe Sport (standaard) en de Santa Fe LWB (met verlengde wielbasis). Het eerste model is een vijfzitter. Het tweede model kan zes of zeven passagiers vervoeren. Beide modellen verschijnen in twee lay-outs: voorwielaandrijving (standaard) en vierwielaandrijving (optioneel). Er zijn twee uitrustingen: SE (GLS tot in 2016) en Limited. De SE is daarbij standaard uitgerust met onder andere lichtmetalen wielen, stereo met cd/mp3-spelers en een Sirius XM satellietradio. Tot de optionele kenmerken behoren onder andere een touchscreenradio, GPS en lederen bekledingen. Optionele SE kenmerken zijn standaard Limited kenmerken. Tegelijk voegt deze uitrusting ook nog grotere, lichtmetalen wielen toe en een interieur met houten accenten.

Beoordelingen voor Hyundai Santa Fe

47 Beoordelingen

4,7