Hyundai IX55 te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai IX55

Hyundai IX55

De Hyundai ix55 komt in 2009 in Europa op de markt

De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai maakte begin jaren '90 zijn entree op de Europese markten. Dit deed hij met sedans uit de compacte middenklasse en de middenklasse, maar ook met kleine modellen zoals de Hyundai Pony. Maar de naam van de autofabrikant kreeg in deze tijd ook al bekendheid met terreinvoertuigen zoals de Hyundai Galloper. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Hyundai ix55 komt in 2009 in Europa op de markt


De Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai maakte begin jaren ’90 zijn entree op de Europese markten. Dit deed hij met sedans uit de compacte middenklasse en de middenklasse, maar ook met kleine modellen zoals de Hyundai Pony. Maar de naam van de autofabrikant kreeg in deze tijd ook al bekendheid met terreinvoertuigen zoals de Hyundai Galloper. De Koreanen dachten dat ze ook in Europa nieuwe marktaandelen konden winnen in het groeiende segment van de Sport Utility Vehicles (SUV’s). Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen uit deze voertuigklassen lag de nadruk aanvankelijk op compacte SUV’s. Deze wekten vooral de interesse van Europese consumenten, aangezien SUV’s uit Zuid-Korea een voordelige instap in dit voertuigsegment mogelijk maakten. De Hyundai Tucson, die in 2005 voor het eerst op de Europese markt verscheen, werd één van de bekendste softroaders van het merk. Reeds vier jaar eerder hadden de Koreanen hun modelpalet al uitgebreid met de grotere SUV Hyundai Santa Fe en met de terreinwagen Hyundai Terracan. Maar de fabrikant zag haar toekomst echter niet in de hoekig gevormde terreinwagens, maar in de SUV’s. Deze verenigden namelijk de voordelen van offroaders en sedans met elkaar. Het grootste en meest luxe model uit de SUV-klasse van Hyundai werd volgens deze productstrategie ontwikkeld en verscheen in 2007 voor het eerst in Noord-Amerika op de markt onder de naam Hyundai ix55. Vervolgens verscheen hij in 2009 ook in Europa.


De Hyundai ix55 wordt standaard als zevenzitter aangeboden


De Hyundai ix55 had hetzelfde platform als de Hyundai Santa Fe, waarvan de tweede generatie in 2006 was verschenen. Het feit dat de Hyundai ix55 eerst op de Noord-Amerikaanse markt geïntroduceerd werd had strategische redenen, aangezien Amerika en Canada in deze tijd de grootste afzetmarken voor SUV’s waren. Met zijn lengte van 4,84 meter, een breedte van iets minder dan twee meter en een hoogte van zo’n 1,96 meter was de Hyundai ix55 niet alleen maar naar Europese verhoudingen erg groot. Ook in Noord-Amerika werd de Hyundai ix55 als Full Size SUV bestempeld. Het voordeel van de grote afmetingen en de wielbasis van meer dan 2,80 meter was het feit dat de Hyundai ix55 voldoende ruimte bood voor een derde zitbank achterin de auto. Deze behoorde tot de standaarduitrusting. Daarmee bood het vlaggenschip van Hyundai voldoende plaats voor maximaal zeven passagiers. De Hyundai ix55 werd aangeboden in twee motorversies: als V6-benzinemodel met 191 kW (260 pk) en als dieselmodel met 176 kW (239 pk).

Beoordelingen voor Hyundai IX55

3 Beoordelingen

5,0

Technische gegevens van de Hyundai IX55

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens