Hyundai Tucson te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

In de categorie van de terreinwagens en Sports Utilty Vehicles bracht Hyundai naast de modellen Santa Fee en Terracan in 2005 de Hyundai Tucson op de markt. De Hyundai Tucson werd al snel zeer geliefd. Aan het einde van hetzelfde jaar werd het design van het model licht veranderd. Bovendien bracht Hyundai een 2,0 liter dieselvariant met roetfilter van de Hyundai Tucson op de markt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Naast de dieselvariant is de Hyundai Tucson ook met een 2,7 liter ottomotor met 129 kW (175 pk) en automatisch inschakelbare vierwielaandrijving verkrijgbaar. Bij de 2,0 liter versie met 104 kW en 140 pk is de vierwielaandrijving optioneel. Het brandstofverbruik varieert van 7,0 liter bij de 2,0 liter motor met voorwielaandrijving en 10,0 liter bij de 2,7 liter motor met vierwielaandrijving.

Tot de uitrusting van de Hyundai Tucson hoort een deelbare, neerklapbare achterbank die het volume van de kofferruimte vergroot tot 805 liter. De terreinwagen is standaard uitgerust met elektrisch verstelbare buitenspiegels en deurverlichting. De modellen met vierwielaandrijving beschikten bovendien over een boordcomputer en airconditioning. De 2,7 V6 is bovendien verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak en cruisecontrol. Als accessoires biedt Hyundai onder andere een verlagingsset, waarschuwingslichten, opstapjes, diverse velgen en velgensloten aan. Tot het standaard veiligheidspakket van de Hyundai Tucson horen naast bestuurder-, bijrijder- en zijairbags ook ABS, ESP en een elektronische remkrachtverdeling.