Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Hyundai Tucson te koop: tweedehands en nieuw

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Stoere SUV met aerodynamisch design

De Hyundai Tucson is in 2004 gelanceerd als een middenklasse SUV. Een jaar na de introductie heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai al een kleine facelift toegepast. Een aantal jaren daarna is de Hyundai ix35 als opvolger van Hyundai Tucson in 2009 beschikbaar gekomen. Er zijn een aantal concurrerende wagens van andere merken met auto's in de middenklasse SUV, zoals de Nissan X-Trail en de Mitsubishi Outlander. De Hyundai Tucson is van de fabrikant de kleinste uitvoering van de modellen die als SUV zijn uitgevoerd. Het unieke van deze auto is dat de uitstraling stoer is en gecombineerd wordt met een aerodynamisch design. Lees meer

Technische gegevens van de Hyundai Tucson

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

Technische kenmerken Hyundai Tucson

De auto beschikt over een groot aantal unieke kenmerken die zowel aan het design af te leiden zijn als aan de eigenschappen en het interieur. Er is bij dit model sprake van een indrukwekkende combinatie van design en technologie. De nieuwste Tucson biedt bovendien een bijzondere mix met een doelgerichte stijl en optimaal rijgedrag. Het design blinkt uit door de robuuste, maar wel sportieve uitstraling. De proporties zijn in evenwicht en de lijnen van het ontwerp zijn krachtig. Het aerodynamische design zorgt ervoor dat er sprake is van een lagere coëfficiënt als het gaat om de luchtweerstand. In combinatie met de brede wielbasis wordt een optimale stabiliteit geboden. Dat geldt ook tijdens het rijden met hoge snelheden. De achterklep van deze auto opent automatisch op het moment dat de intelligente sleutel een periode van drie seconden gedetecteerd wordt. Dat is ideaal om bijvoorbeeld grote en zware artikelen in te laden. Er is sprake van een laadruimte met meerdere mogelijkheden. De achterbank kan namelijk worden neergeklapt om zo extra ruimte te creëren. Met betrekking tot de veiligheid is er sprake van materialen die ultra sterk zijn, en werden gebaseerd op innovatieve veiligheidstechnologieën. De auto is voorzien van een passagierskooi die van staal (AHSS) is gemaakt en onder hoge temperaturen is geperst. De veiligheid om van rijstrook te wisselen wordt geboden door de zijdelingse richtingaanwijzers die zich in de buitenspiegels bevinden. De Hyundai Tucson is verder uitgevoerd met led-koplampen in een slank design. Deze koplampen lopen uit in de bovenhoeken van het radiatorrooster dat zo typerend is voor Hyundai. De achterspoiler is aerodynamisch uitgevoerd en beschikt over een remlicht dat hoog gemonteerd is. Hierdoor krijgen achteropkomende bestuurders een goed zichtbare signalering te zien.

Vergelijking met andere en voorgaande modellen

Er is een opvallende verbetering aangebracht in het nieuwste model van de Hyundai Tucson. Zo is er sprake van een hertekening van de voorbumperlip. Daarnaast is de welving van de A-stijl verkleind en is er een vernieuwde afwerking van de achterspoiler. Ook is de stroomlijn aan de onderkant van het nieuwste model geoptimaliseerd. De gewijzigde A-stijl zorgt voor een ruimere zit en de verbeterde stroomlijn aan de onderzijde voor extra aerodynamica. Het interieur biedt een panoramisch open dak en het is mogelijk de auto met beige of zwartlederen stoelen geleverd te krijgen. Het gebruiksgemak is vergroot met een intelligente achterklep en aanwezigheid van een automatisch parkeersysteem. De stoelverwarming en ventilatie zorgt bij de nieuwste Hyundai Tucson voor optimaal comfort tijdens alle temperaturen. Er zijn verschillende uitvoeringen van deze auto beschikbaar met keuze uit verschillende motoren, zoals een 1.6 T-GDi motor of een 2.0 CRDI motor. De middenklasse SUV van Hyundai is in vergelijking met andere modellen, zoals de stadswagen en familiewagen de meest robuuste en stoere versie. Met betrekking tot het aanbod van de SUV-series geldt dat de Tucson ook als de middenklasse versie van Hyundai beschouwd kan worden. Een kleinere en compactere uitvoering is bijvoorbeeld New Kona. Andere uitvoeringen, zoals Santa Fe en Grand Santa Fe, zijn weer groter en bieden meer ruimte in vergelijking met de Tucson.

Variatie in prijzen

Als er alleen al naar de modellen in de SUV-klassen wordt gekeken, is er al sprake van de nodige variatie in prijs. Aangezien de Hyundai Tucson een middenklasser SUV is, geldt dat de prijs eveneens in die categorie gezocht kan worden. Er zijn uiteraard goedkopere en duurdere modellen, zoals de New Kona kleiner en compacter is, maar ook voordeliger. De Santa Fe is weer een slag groter en ook duurder geprijsd, maar wel weer goedkoper dan de Grand Santa Fe.

Beoordelingen voor Hyundai Tucson

35 Beoordelingen

4,4