Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
hyundai-terracan-l-01.jpg

Hyundai Terracan

1 / 3
hyundai-terracan-l-01.jpg
hyundai-terracan-l-02.jpg
hyundai-terracan-l-03.jpg

Hyundai Terracan Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Hyundai Terracan, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:10.7 - 14.8s
Maximumsnelheid:166 - 178 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):222 - 365 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):8.6 - 15.2 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4700 x 1860 x 1790 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:355 - 512 kg

De terreinwagen Hyundai Terracan wordt van 2001 tot 2006 geproduceerd

Als licentieproducent van Ford en Mitsubishi ontwikkelde voertuigfabrikant Hyundai zich aan het begin van zijn bedrijfsgeschiedenis tot één van de vooraanstaande autoaanbieders in zijn thuisland Zuid-Korea. Toen Hyundai vervolgens in de jaren Â'90 de wereldmarkt begon te betreden, begonnen de Aziaten eigen sedans uit de economy- en middenklasse te ontwikkelen. Lees meer

Interesse in een Hyundai Terracan

Hyundai Terracan tweedehands auto
Hyundai Terracan dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

De terreinwagen Hyundai Terracan wordt van 2001 tot 2006 geproduceerd


Als licentieproducent van Ford en Mitsubishi ontwikkelde voertuigfabrikant Hyundai zich aan het begin van zijn bedrijfsgeschiedenis tot één van de vooraanstaande autoaanbieders in zijn thuisland Zuid-Korea. Toen Hyundai vervolgens in de jaren ’90 de wereldmarkt begon te betreden, begonnen de Aziaten eigen sedans uit de economy- en middenklasse te ontwikkelen. Op het gebied van terreinwagens hielden ze de samenwerking met de Japanners echter in stand. Een bekend voorbeeld hiervan werd de Hyundai Galloper, die gebruik maakte van de techniek van de Mitsubishi Pajero en tot 2003 door een dochteronderneming van de Hyundai Motor Company gebouwd werd. Vanaf 2001 herorganiseerden de Zuid-Koreanen de productie van hun terreinmodellen. De opvolger van de Galloper ontstond nu namelijk in de fabrieken van het concern waar ook de reguliere voertuigen geproduceerd werden. Deze opvolger kreeg de naam Hyundai Terracan en bleef tot 2006 in de collectie. Toen werd hij namelijk vervangen door de nieuwe generatie van comfortabele Sport Utility Vehicles (SUV’s) die als Hyundai ix55 op de markt kwamen.


De Hyundai Terracan vertoont gelijkenissen met het design van SUV’s


Net als zijn voorganger Hyundai Galloper was de Terracan gebaseerd op het platform van de tweede generatie van de Mitsubishi Pajero. Het design van het nieuwe model werd echter bewerkt en markeerde de overgang van terreinwagen naar SUV. De karakteristieke hoekige vormen van de carrosserie en de nuchtere vormgeving van de achterzijde bleven echter wel behouden. Maar het vooraanzicht van de Hyundai Terracan kreeg rondere vormen. Deze indruk werd nogmaals onderstreept door de ellipsvormige koplampen. In 2004 kreeg de Hyundai Terracan een beschaafde facelift waarbij het radiatorrooster gewijzigd werd.


Terreinwagentechniek voor de Hyundai Terracan


Ondanks dat hij qua uiterlijk overeenkomsten met de SUV-klasse vertoonde, behield de Hyundai Terracan zijn eigenschappen als terreintoegankelijk voertuig. Daarvoor zorgden de standaard vierwielaandrijving en het voor terreinwagens typische ladderframe dat voor stabiliteit zorgde tijdens het offroad rijden. Dankzij deze constructiewijze kon de circa 2,1 ton zware Hyundai Terracan ook als werkvoertuig gebruikt worden.


De Hyundai Terracan wordt alleen als vijfdeursmodel aangeboden


Terwijl de voorganger Hyundai Galloper nog in twee carrosserieversies gebouwd werd, namelijk als drie- en als vijfdeurs model, beperkten de Koreanen zich bij de Hyundai Terracan op de vijfdeurs uitvoering. Met zijn wielbasis van 2,75 meter en een totale lengte van 4,70 meter had hij ongeveer dezelfde lengtemaat als de grote Galloper. Maar vergeleken met dit model groeide de Hyundai Terracan echter wel in de breedte: met zijn breedte van 1,86 meter was hij namelijk bijna tien centimeter breder.


De Hyundai Terracan is verkrijgbaar als benzine- en als dieselmodel


In Europa werd de Hyundai Terracan aangeboden als benzinemodel en in een dieselversie. De commonrail dieselmotor had een cilinderinhoud van 2,9 liter en had aanvankelijk een prestatievermogen van 110 kW (150 pk). Vanaf het modelonderhoud in 2004 steeg de motorprestatie van de diesel echter naar 120 kW (163 pk). Het benzinemodel rustten de Zuid-Koreanen uit met een V6-motor met 143 kW (194 pk).

Beoordelingen voor Hyundai Terracan

6 Beoordelingen

4,5