Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mitsubishi Pajero te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Pajero

Mitsubishi Pajero

Met de Pajero laat Mitsubishi zien hoe een unieke off-roader kan uitgroeien tot een hele serie. De geschiedenis begon in 1983 toen de eerste Pajero, in die tijd al met permanente vierwielaandrijving, op de markt kwam. Zeven jaar later werd hij voor de eerste maal herzien en nog zeven jaar later kreeg hij een broer: de Pajero Sport, die meer comfort en uitrusting bood. Lees meer

Technische gegevens van de Mitsubishi Pajero

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Al een jaar later kwam daar een jonger model bij.

De kleinste Pajero werd geïntroduceerd. Daarbij mag men het verschil van de Pajero Pinin met zijn grotere broer echter niet verwarren met die tussen de BMW X3 en de BMW X5. Bij de kleinere BMW gaat het namelijk, in tegenstelling tot de kleinere Mitsubishi, niet om een SUV, maar om een SAV. Deze heeft weliswaar geen problemen met oneffenheden en slechte wegcondities, maar is niet geschikt als terreinwagen, terwijl de auto's van Mitsubishi daarvoor speciaal ontworpen zijn. Om bij de vergelijking met de BMW te blijven: bij de keuze aan terreinwagens ligt Mitsubishi duidelijk voorop met maar liefst vier varianten van de SUV: de Pajero sport, die al tien keer de Rally Dakar heeft gewonnen, de Pajero Classic die qua idee overeenstemt met de eerste Pajero, de kleine broer Pajero Pinin en de nieuwste Pajero.

Met zijn ontwikkeling ligt hij volledig in de trend. Vandaag moet een terreinwagen meer zijn dan alleen maar een SUV. Hij moet een mix zijn van terreinwagen en ruime luxe auto. Daarnaast zijn comfort, elegantie en gemak even belangrijk als de terreinkwaliteiten. De nieuwe Pajero vervult al deze wensen met bravoure. Hij voldoet echter niet aan de Euro-4-norm, Pajero-rijders moeten tevreden zijn met Euro-3. Zijn tweede minpunt zijn langere klimpartijen, waarbij hij na verloop van tijd duidelijk aan kracht verliest. Deze opgave beheerst zijn concurrent VW Touareg duidelijk beter, maar dat voelen de VW-klanten dan ook in de aanzienlijk hogere prijs van de Touareg.

Beoordelingen voor Mitsubishi Pajero

33 Beoordelingen

4,3