Mitsubishi Pajero Sport te koop: tweedehands en nieuw

Mitsubishi Pajero Sport

Het begin van Japanse degelijkheid

De Japanse constructeur begint in 1996 met de bouw van een nieuwe sportieve terreinwagen die bedoeld is om de wereld te veroveren. Het resultaat mag er zijn, namelijk de Mitsubishi Challenger of in Europa beter bekend als de Mitsubishi Pajero Sport. Voor de basis hoeft Mitsubishi niet ver te zoeken. De Japanners bouwen immers al jaren auto's van oerdegelijke kwaliteit en er is dus geen reden om dit roer plotseling om te gooien. Voor de Pajero Sport baseert de autobouwer zich op de reeds eerder gelanceerde Pajero, een succesvolle serie terreinwagens die in de jaren 80 en 90 op heel wat bijval kunnen rekenen uit binnen- en buitenland. Het gebruik van de Pajero Sport zou nog sportiever zijn en dus stelt Mitsubishi deze terreinwagen vlot af op de vraag van de markt. Uit deze wisselwerking tussen vraag en aanbod ontstaat een krachtige, stoere, sportieve en tegelijk gestroomlijnde, middelgrote SUV. Iedere bestuurder vindt zowel in het dagelijkse verkeer als op ruwe oppervlakten zijn weg.

Mitsubishi Pajero Sport, aangepast aan ieders behoeften

De Pajero Sport volgt enerzijds de evoluties van de Pajero-serie op, anderzijds wordt de Pajero Sport ook licht aangepast in functie van de markt waar de Japanse autobouwer deze sportieve terreinwagen lanceert. Zo krijgt deze Mitsubishi een facelift in 2008 en worden het vermogen en de ophanging aangepast aan land- en klimaatgebonden eigenschappen.

Mitsubishi Pajero Sport, referentie onder de terreinwagens

De Pajero Sport is in korte tijd uitgegroeid tot een voortrekker op het vlak van prestaties en technologie. De SUV heeft alles wat een moderne Japanse auto kan bieden. Zo beschikt de Mitsubishi Pajero Sport over een uiterst betrouwbare motor, een stevig chassis en biedt deze auto het nodige rijcomfort. Ook na lang gebruik, zoals bij tweedehands wagens, levert de Pajero Sport nog steeds de gewenste resultaten. Het bekende autoprogramma Top Gear noemt de wagen zelfs een krachtig wapen in handen van de eeuwige avonturier. Niet voor niets is de Mitsubishi Pajero Sport een graag geziene gast tijdens de Dakar rally. Maar ook de gewone dagelijkse weggebruiker geniet met volle teugen van de prestaties, zowel op korte als op lange afstanden.

Technische gegevens van de Mitsubishi Pajero Sport

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens