Toyota Rav 4 te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Rav 4

Toyota Rav 4

De RAV-4, de kleine broer van de Toyota Land Cruiser, combineert de voordelen van een terreinwagen met het comfort van een personenauto. Daarmee speelt hij de voorbeeldrol in de SUV-klasse, de klasse van de "Sports Utility Vehicles". RAV-4 is de afkorting voor "Recreational Active Vehicle 4-Wheel Drive". Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

In tegenstelling tot de zuivere terreinwagen beschikt de Toyota RAV-4 over permanente vierwielaandrijving, maar niet over een tandwielreductie of een sperbaar differentieel. De zowel voor het terrein als voor het stadsverkeer geschikte auto is sinds zijn introductie in 1994 enorm populair in Nederland. Aanvankelijk werd de RAV-4 alleen als driedeurs aangeboden, naar sinds 1995 is hij ook verkrijgbaar als vijfdeurs uitvoering. De extra ruimte werd daarbij gewonnen door een verlenging van de wielbasis. Behalve een 2 liter-benzinemotor met 150 pk is er een RAV-4-model zonder vierwielaandrijving met 1,8 liter cilinderinhoud en 125 pk.

Het motorenpalet wordt gecompleteerd met een 2,0 liter-common-rail-turbodieselmotor met 116 pk. In 2006 kwam de derde generatie van de RAV-4 op de markt. De carrosserie werd opnieuw iets langer en bovendien werd het voertuig uitgerust met een modern vierwielaandrijvingsysteem voor een variabele krachtverdeling tussen voor- en achterwielen. De driedeurs variant ontbreekt echter bij de nieuwe generatie van de RAV-4.