Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Honda CR-V

Comfortable runabout vehicle

De Honda CRV (gestyled als Honda CR-V) is een compacte cross-over sport utility vehicle (SUV). Honda zelf spreekt van een comfortable runabout vehicle. Een Britse recensie, die ook gepubliceerd wordt door Honda, heeft het over een compact recreational vehicle. Het voertuig wordt gebouwd door het Japanse Honda sinds 1995. Hij maakt gebruik van het Honda Civic platform en een SUV carrosserie. Binnen het aanbod van de bouwer situeert de auto zich tussen de kleinere HR-V en de grotere Honda Pilot. Men onderscheidt vijf generaties, waarvan de laatste begint in 2017. Lees meer

Technische gegevens

150 - 166 PS

Vermogen

7.2 - 9.5 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

168 - 225 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

167 - 190km/h

Top snelheid

10.0 - 13.1s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

De Honda CRV technisch bekeken

De Honda CRV (chassis RD1-RD3) is Honda’s eerste SUV. Het ontwerp is van Hiroyuki Kawase. Exclusief verkocht door de Honda Verno winkels wordt hij in Japan gezien als een luxevoertuig, ook mede door zijn externe dimensies, die de standaarden opgelegd door de Japanse wetgeving eigenlijk te buiten gaan. Bij aanvang wordt één uitrusting aangeboden, later het LX model genoemd. Deze eerste CRV wordt bekrachtigd door de 2.0 S4 B20B motor. Die produceert 126 pk en 94 kW tegen 5.400 rpm. Zijn dimensies zijn gelijk aan die van de 1.8 motor in de Honda Integra. De boor is echter 84 mm groter en maakt een groter verzet met meer trekkracht mogelijk. De cilindermouw bestaat uit één stuk, wat uniek is voor Honda B motoren. Binnenin de CRV kunnen de achterstoelen worden weggeklapt en zit er een picknicktafel onder de vloer verstopt. De meeste versies hebben een chromen grille (behalve in de VS). Men kan kiezen tussen modellen met voorwiel- of vierwielaandrijving. Het 4x4-systeem in kwestie heet Honda Real Time AWD (all wheel drive).

De nieuwe generatie Honda CRV

De vijfde generatie Honda CR-V wordt gelanceerd in oktober 2016 op de Auto Show van Detroit. De verkoop begint in december van hetzelfde jaar, voor het modeljaar 2017. Vooraf gaat nog een facelift van de vierde generatie, gepresenteerd voor het modeljaar 2015 en verkocht vanaf oktober 2014. Dit faceliftmodel gebruikt een Earth Dreams motor met directe injectie en een CVT, een combinatie die voor het eerst verschijnt in de negende generatie Honda Accord. De brandstofefficiëntie wordt zo verbeterd. Ook de structuur van het voertuig wordt hier gewijzigd om beter te reageren op crashes. Verbeterde schokdempers zorgen voor een verbeterd rijgedrag. Het stuur en een nieuwe rembooster zorgen voor een iets sportiever rijgevoel. Vervolgens wordt de vijfde generatie gebouwd op het Honda Compact Global platform, geïntroduceerd voor de tiende generatie Honda Civic. Het basismodel (LX) heeft een 2.4 Earth Dreams I4 motor van 184 pk en 137 kW. Topmodellen zijn uitgerust met een 1.5 I4 turbo met 190 pk en 140 kW. Ondanks de gelijke output hebben de turbo’s de beste trekkracht tussen 2.000 en 5.000 rpm. De standaardversie presteert hier het beste met 3.900 rpm. In de carrosserie wordt ondertussen voor 56,5% staal met hoge trekkracht gebruikt. Bijzonder is het Honda Sensing pakket. Hierin zit onder andere ACC, CMBS en LKAS. Daar waar dit pakket eerder enkel beschikbaar is voor de Touring topuitrusting is het nu standaard voor alle uitrustingen vanaf de EX. Tot de nieuwe veiligheidskenmerken behoren BSI, CTM, en HSS koplampen. De uitrusting is goed voor de maximale score van 5 sterren van het Europese veiligheidsagentschap Euro NCAP. Bijna in alle deeldomeinen worden maximale scores bereikt. Verder zijn er ook led DRL, minstens 17" lichtmetalen wielen en een elektronische parkeerrem aanwezig. Binnenin treft men onder andere Android Auto of Apple CarPlay aan, te bedienen middels een 7" touchscreen met volumeknop. Tevens zijn een 7" instrumentendisplay en ledkoplampen aanwezig.

Honda CRV modellen en prijsklassen

De Honda CRV biedt vier uitrustingen aan: LX, EX, EX-L en Touring. Basismodel is de LX, die heel wat standaardmateriaal aanbiedt. Hiertoe behoren led DRL, een achteruitkijkcamera, 60/40 zetels die opgeplakt kunnen worden en 17" lichtmetalen wielen. De EX heeft een grotere motor en biedt meer technologieën en veiligheidskenmerken. De motor is meer bepaald een 1.5 turbo. De extra’s omvatten onder andere het vermelde Honda Sensing pakket. De EX-L bevindt zich vervolgens in de hogere regionen van het aanbod en biedt meer luxe kenmerken aan. Er is bijvoorbeeld een lederen interieur, aanpasbare zetels en een achteruitkijkspiegel met automatische dimmer. Topmodel is de Touring. Men opent de kofferbak handsfree, er zijn led achterlichten en de ruitenwissers weten zelf wanneer ze in actie moeten treden. Op basis van de motor zijn tot slot nog volgende modellen te onderscheiden: de 2.4 I4 van 184 pk en 137 kW tegen 6.400 rpm; de 1.5 I4 Turbo van 190 pk en 140 kW tegen 5.600 rpm; de 2.0 I4 van 152 pk en 113 kW tegen 6.500 rpm; en de 1.6 I4 turbodiesel van 160 pk en 120 kW tegen 4.000 rpm. In april 2017 wordt op Auto Shanghai (China) ook nog de CRV Hybrid gepresenteerd, een hybride.

Beoordelingen voor Honda CR-V

47 Beoordelingen

4,7