Honda CR-V te koop: tweedehands en nieuw

Honda CR-V

Honda CR-V

Honda CR-V is de afkorting voor "Comfortable Runabout Vehicle" en belooft hiermee de luxe van een limousine samen met een behoorlijke terreinvaardigeheid. Verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren, verenigt de Honda CR-V inderdaad de voordelen van de van een luxewagen en een terreinauto.. De Honda CR-V bekoort het oog met zijn elegante ontwerp, en geeft een zeker gevoel bij het rijden. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Honda CR-V is de afkorting voor "Comfortable Runabout Vehicle” en belooft hiermee de luxe van een limousine samen met een behoorlijke terreinvaardigeheid. Verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren, verenigt de Honda CR-V inderdaad de voordelen van de van een luxewagen en een terreinauto..


De Honda CR-V bekoort het oog met zijn elegante ontwerp, en geeft een zeker gevoel bij het rijden. Ook is de Honda CR-V een gezinsvriendelijke en een praktische stationwagon. Achter de klokken voel je je als een piloot, als je naar het dashboard kijkt. De hoge zitpositie van de Honda CR-V geeft daarnaast een goed overzicht over de rest van het verkeer. De instrumenten zijn overzichtelijk gepositioneerd en eenvoudig te bedienen. De laadruimte laat zich ook eenvoudig vergroten, door middel van slecht een paar handelingen. Voor de sportieve noot, hoewel alleen optisch, zorgen 17 of 18 inch wielen.


De motor van de Honda CR-V heeft een gemiddeld verbruik van 8 liter per honderd kilometer. Onderin het toerenbereik kan de bestuurder van de Honda CR-V wellicht wat meer actie wensen als er geaccelereerd moet worden. Uitgerust met een handbak kann de Honda CR-V een topsnelheid van 190 km/u bereiken, de versie met een automaat stopt bij 177 km/u met accelereren.


Een van de technische hoogtepunten van de Honda CR-V is de variabele vierwielaandrijving. Op gladde ondergrond stuurt het systeem tot 35% van de aandrijfkracht van de voorwielen naar de achteras, als de voorwielen grip verliezen. In 2007 werd de derde generatie van de Honda CR-V door Honda geintroduceerd.