Honda FR-V te koop: tweedehands en nieuw

Honda FR-V

Honda FR-V

De Honda FR-V wordt in 2005 als zeszitter geïntroduceerd

Voor klanten die voor grote sedans kiezen zijn flexibele ruimte en zitplaatsen meestal van grote betekenis. Ook van compacte MPV's wordt niet alleen maar verwacht dat ze voldoende plaats bieden voor een gezin en bagage. De zitplaatsen in zulke voertuigen moeten ook snel en zonder veel lichamelijke inspanning veranderd kunnen worden in een zo mogelijk vlak laadoppervlak die de gezins-MPV omtovert tot een bestelbus. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Honda FR-V wordt in 2005 als zeszitter geïntroduceerd

Voor klanten die voor grote sedans kiezen zijn flexibele ruimte en zitplaatsen meestal van grote betekenis. Ook van compacte MPV’s wordt niet alleen maar verwacht dat ze voldoende plaats bieden voor een gezin en bagage. De zitplaatsen in zulke voertuigen moeten ook snel en zonder veel lichamelijke inspanning veranderd kunnen worden in een zo mogelijk vlak laadoppervlak die de gezins-MPV omtovert tot een bestelbus. Terwijl veel fabrikanten zulke flexibiliteit creëerden met een derde rij stoelen voorin de auto die plaats bood voor maximaal zeven passagiers, koos de Japanse producent Honda voor een andere oplossing. De Japanners introduceerden tussen 2005 en 2009 de compacte MPV Honda FR-V die één van de schaarse zeszitters op de markt was.


Zes enkele zitplaatsen en een laadvolume tot 1600 liter in de Honda FR-V

Net zoals de qua afmetingen iets grotere Honda Stream werd ook de compacte Honda FR-V op basis van het compacte model Honda Civic geconstrueerd. De bijzonderheid bij de Honda FR-V: de Japanners rustten de circa 4,30 meter lange en 1,80 meter brede MPV met zes enkele zitplaatsen, verdeeld over twee rijen, uit. Hiervan konden de middelste zitplaatsen verschoven worden. Door de drie achterste zitplaatsen neer te klappen kon het kofferbakvolume van de Honda FR-V van circa 440 liter vergroot worden naar zo’n 1600 liter.


Nieuwe motoren voor de Honda FR-V na het modelonderhoud van 2007

Toen de Honda FR-V in Europa op de markt kwam werd hij aangeboden in twee benzineversies en één dieselvariant. De benzinemodellen rustte Honda allereerst uit met een 1,7 liter motor die in het goedkoopste model van de Honda FR-V een prestatievermogen van 92 kW (125 pk) had. De grotere versie van de Honda FR-V beschikte over een motor met een cilinderinhoud van twee liter. Hiermee had de compacte MPV een prestatievermogen van 110 kW (150 pk). Bij een modelonderhoud in 2007, waarbij het uiterlijk van de Honda FR-V nauwelijks veranderde, werden de benzinemotoren vervangen door een nieuwe 1,8 liter motor met een prestatievermogen van 103 kW (140 pk). De fabrikant rustte de dieselmodellen uit met een motor met een cilinderinhoud van 2,2 liter en een prestatievermogen van 103 kW (140 pk). Daarmee haalde de Honda FR-V maximaal 190 kilometer per uur. Het gecombineerde brandstofverbruik was volgens Honda 6,3 liter diesel, dat kwam overeen met een CO2-uitstoot van 167 g/km.

Beoordelingen voor Honda FR-V

10 Beoordelingen

4,6

Technische gegevens van de Honda FR-V

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens