Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Honda HR-V

De Honda HRV (gestileerd als Honda HR-V) is een compacte cross-over sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd door het Japanse Honda sinds 1999. Er bestaan twee generaties: 1999-2006 en vanaf 2014. De eerste generatie is daarbij gebaseerd op de Honda Logo. Hij wordt (onder de naam HRV) enkel verkocht in thuisland Japan en een beperkt aantal Aziatische landen. Lees meer

Technische gegevens

130 - 130 PS

Vermogen

5.2 - 5.7 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

120 - 134 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

187 - 192km/h

Top snelheid

10.2 - 11.4s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

De tweede generatie is gebaseerd op de derde generatie Honda Fit en wordt verkocht in Noord-Amerika, Australië, Brazilië en bepaalde Aziatische landen (vanaf het modeljaar 2015). Deze generatie is grotendeels identiek aan de Honda Vezel, die verschijnt voor het modeljaar 2014 in de Japanse thuismarkt. Volgens Honda zelf staat HRV voor hi-rider revolutionary vehicle (eerste generatie) en Hip and Smart Runabout (tweede generatie). De auto wordt geïntroduceerd als cross-over tussen een SUV en een compact stadsvoertuig. Bestuurders kunnen zo genieten van het beste van twee werelden: de ruimte, de hogere rijhoogte en de betere zichtbaarheid van een SUV; en de wendbaarheid, prestaties en verbruiksvriendelijkheid van een compact. Dat eerste aspect komt nog beter tot uiting in de grote broer van de HRV, de CRV.

De Honda HRV technisch bekeken

De originele Honda HRV is gebouwd op het supermini-platform van de Honda Logo. Hij verschijnt aan de zijde van een grote broer, de CRV, die gebouwd wordt op het platform van de Honda Civic. De auto staat bekend als een van de eerste voertuigen met lage uitstoot. Vooraf gaat de Wild and Joyfull J-WJ conceptauto. Het debuut vindt plaats op de Motor Show van Tokio, in 1998. Daar valt het voertuig op door zijn futuristische look, zijn lichte constructie en zijn crosscountrybereik. De auto blijkt al snel populair bij Japanse jongeren, die hem vanaf 1999 aangeprezen krijgen als The Joy Machine (de pretmachine). De auto wordt uitgerust met de Honda D16W1, een 1.6 SOHC motor; of met de Honda D16W5, een SOHC VTEC met vierwielaandrijving. Een automatische CVT is optioneel. Ook opvallend is de aandacht die het voertuig heeft voor (voetgangers)veiligheid. Wat dat betreft is de HRV zijn tijd ver vooruit.

De vierzitter biedt een grote moderne veiligheidsuitrusting aan met onder andere ABS remmen met EBD en duale SRS airbags. Daarnaast zijn er ook nog elektrische ramen en spiegels, verstelbare achterzetels, stuurbekrachtiging, ramen die warmte absorberen, airconditioning, mistlampen en een achterspoiler met led remlampen. Verder wordt de HRV meteen aangeboden met twee lay-outs: voorwiel- of vierwielaandrijving. Het systeem voor vierwielaandrijving heet real time 4WD en is afkomstig uit de CRV. Het maakt gebruik van een duale achterdifferentiaal met een hydraulische pomp. Hier wordt het systeem hydraulisch geactiveerd zodra de voorwielen tractie verliezen. Daarvoor zijn de rijschachten en de ophanging versterkt. In 2002 wordt de HRV een eerste keer herzien. Er komen wat lichte wijzigingen, binnen en buiten. In 2006 wordt deze eerste generatie stopgezet. De driedeurs stopt al in 2003. Tussen de eerste en de tweede generatie zit zo dus een hiaat van 8 jaar.

De nieuwe generatie Honda HRV

De tweede generatie Honda HRV verschijnt in 2014 op de Auto Show van New York. Daar is hij nog een conceptauto. Het productiemodel wordt later in het jaar getoond in Los Angeles. Zijn carrosserie bestaat voor 27% uit ultra sterk staal van 780, 980 of 1.500 MPa. In Europa verschijnt de auto in het modeljaar 2015, in de VS in 2016. Hij deelt zijn platform ondertussen met de derde generatie Honda Fit en lijkt veel op de Honda Vezel, die in Japan verkocht wordt vanaf eind 2013. De nieuwe HRV is daarbij kleiner dan zowel de CRV als de Honda Pilot. Zo krijgt zijn bouwer weer een reeks van drie SUV’s. Dat triumviraat bleef doorbroken sinds het stopzetten van de Honda Element. Voorname concurrenten van deze HRV zijn de nieuwe Jeep Renegade, de Ford Ecosport en de Renault/Dacia Duster.

Honda HRV modellen en prijsklassen

In de tweede generatie verschijnt de Honda HRV enkel nog als cross-over met vijf deuren. Het model met drie deuren is dus geschrapt. Het Japanse startmodel wordt uitgerust met een 1.8 litermotor en biedt vier uitrustingen aan: S, E, E Limited en EL. In andere landen, zoals Taiwan, worden drie uitrustingen aangeboden: VTi, VTi-S en S. Daarnaast zijn er ook twee lay-outs mogelijk: voormotor met voorwielaandrijving (FWD) of voormotor met vierwielaandrijving (AWD). De motormodellen zijn de 1.5 L15Z6 I4, de 1.5 L15B I4 en de 1.8 R18Z9 I4 (uit het startmodel). Alle modellen hebben een CVT met vijf of zes snelheden (al naargelang de uitrusting).

Beoordelingen voor Honda HR-V

1 Beoordelingen

3,3