Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Jeep Renegade te koop: tweedehands en nieuw

Jeep Renegade

Jeep Renegade

Jeep Renegade mini SUV

In Europa is de Jeep Renegade (BU/520) een mini sport utility vehicle (SUV) met vier deuren. In andere markten wordt hij geclassificeerd als (sub)compacte cross-over SUV. De auto wordt geproduceerd door het Amerikaanse Jeep. Hij wordt gebouwd in Melfi in Italië en Goiana in Brazilië. In de eerste fabriek gebeurt dat aan de zijde van de Fiat 500X, in de tweede aan die van de Fiat Toro. Daarnaast wordt er ook nog gewerkt in Guangzhou in China. De Renegade is zo de eerste Jeep die integraal buiten de VS wordt gebouwd. Markten zijn Zuid-Afrika, Europa, Noord-Amerika, Brazilië en China. Lees meer

Technische gegevens van de Jeep Renegade

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

De Jeep Renegade, avontuurlijk en sportief

De auto maakt zijn publiek debuut in maart 2014 op de Motor Show van Genève. De productie begint eind augustus van hetzelfde jaar.

Jeep Renegade conceptauto

De Jeep Renegade is eerst een conceptauto. Hij wordt gepresenteerd op de Noord-Amerikaanse Internationale Auto Show van 2009. Opvallend is vooral de hybride motor. Dat is een primeur voor Jeep . Hij bestaat uit twee elektrische motors, elk met een kracht van 134 pk. Ze worden gekoppeld aan een 1.5 Bluetec dieselmotor van 115 pk. Het totale bereik van het voertuig is 650 km. Verder is de Jeep volledig recyclebaar Hij is opgebouwd uit zogenaamde minimale componenten. Zo bestaat het chassis en het interieur uit een en hetzelfde stuk aluminium. De vloer van de auto is zo ontwikkeld dat al het water meteen wordt afgevoerd naar buiten. De Renegade conceptauto zal lang een studiemodel blijven. Aanvankelijk is er geen intentie om hem te ontwikkelen tot een productiemodel.

De Jeep Renegade technisch bekeken

De productie van de Jeep Renegade komt er pas vanaf 2014. De auto wordt aangeboden voor het modeljaar 2015. Exemplaren uit Melfi worden gebouwd met codenaam BU/520. In Goiana rolt de B1 over de banden, in Guangzhou de BQ. Ontwerpers zijn Jeremy Glover en Ian Hedge. De motor van de Renegade is transversaal vooraan gemonteerd en maakt gebruik van voorwielaandrijving of vierwielaandrijving. Het platform heet voluit Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Small US Wide 4x4. De Renegade is zo verwant aan een aantal Fiat modellen, met name de 500X , de 500L en de Toro. De wielbasis is 2.570 mm. De auto is 4.230 mm lang, 1.805 mm breed en 1.690 mm hoog. De motoropties van deze Jeep omvatten benzine en diesel. De benzinemotoren zijn de 1.4 FIRE I4 Turbo, de 1.6 E.torq I4, de 2.0 Tigershark I4 (China) en de 2.4 Tigershark I4. Diesels zijn de 1.6 Multijet II I4 Turbo en de 2.0 Multijet II I4 Turbo. Daarnaast is er ook een flex fuel-variant die rijdt op benzine en/of ethanol, de 1.8 E.torq I4. De motoren worden gekoppeld aan manuele of automatische koppelingen. De manuele versies zijn de FPT C510 met vijf snelheden en de FPT C635 met zes snelheden. Automatische transmissies zijn de FPT C635 dual-clutch met zes snelheden, de FPT C725 dual-clutch met zeven snelheden en de ZF 948TE met negen snelheden. Voorts worden twee systemen voor vierwielaandrijving aangeboden, Active Drive I en Active Drive Low. Beiden worden gekoppeld aan het Selec-Terrain System. Dat is een eigen creatie van Jeep waarmee het voertuig zich aanpast aan een bepaald terrein: auto, snow, sand, mud of rock (automatisch, sneeuw, zand, modder of rots). Optioneel kan men een MySky dak installeren. Dat bestaat uit een duaal paneel, dat kan worden opengeschoven of volledig verwijderd. In het tweede geval krijgt de Renegade iets van de Jeep Wrangler qua openluchtervaring. Binnenin worden ondertussen stoffen of lederen bekledingen aangeboden. Er kunnen vijf passagiers zitten op 40/20/40 achterbanken, die men kan opsplitsen en/of wegklappen in ruil voor meer laadruimte.

Jeep Renegade modellen en prijsklassen

Standaard Jeep Renegade modellen hebben voorwielaandrijving. Duurdere vierwielaandrijving is beschikbaar bij de uitrustingen sport, latitude en limited. Daarnaast is er ook nog een Trailhawk uitrusting, die enkel 4x4 aanbiedt. Een minimale Renegade Sport, het basisniveau, heeft een 1.4 MultiAir I4 turbomotor met een manuele transmissie met zes snelheden. Een Latitude middenmodel voegt aan de sportuitrusting onder andere 17” lichtmetalen wielen, gekleurde zijspiegels, een U Connect stereo en handsfree bellen toe. Vanaf deze uitrusting beschikt men eventueel ook over het MySky zonnedak. Topmodel is de Renegade Limited. Hij rijdt met de 2.4 TigerShark I4 motor gekoppeld aan een automatische transmissie met negen snelheden. De voorgrille heeft een zilveren afwerking. De stoelen zijn van leer. De zijspiegels en deurhendels zijn van chroom. De Trailhawk uitrusting tot slot omvat al het standaardmateriaal van de Latitude plus de 2.4 TigerShark I4 (USA) of de 2.0 Multijet II (Europa). Ook deze uitrusting gebruikt de automatische transmissie met negen snelheden. Bijzonder zijn vooral de extra’s die de Renegade geschikter maken voor open terrein. Hiertoe behoren onder andere de trekhaak vooraan en de off-road ophanging. Ook het interieur is hier ruwer en maakt van de Renegade een echt terreinvoertuig.

Beoordelingen voor Jeep Renegade

8 Beoordelingen

5,0