Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
jeep-patriot-side

Jeep Patriot

1 / 4
jeep-patriot-side
jeep-patriot-back
jeep-patriot-front
jeep-patriot-interior

Jeep Patriot Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Jeep Patriot, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:10.6 - 11s
Maximumsnelheid:184 - 201 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):152 - 214 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):6.6 - 9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4408 x 1785 x 1667 mm
Portieren:5
Kofferruimte:0 - 0 liter
Aanhangergewicht:325 - 485 kg

De Jeep Patriot wordt in 2007 het instapmodel van het merk Jeep

Het Amerikaanse bedrijf AMC werd in de civiele sector vanaf de jaren '70 bekend als specialist op het gebied van terreinwagens. Dit gebeurde met voertuigen als de Jeep CJ, die direct op de militaire jeeps gebaseerd was, en zijn opvolger Jeep Wrangler. Lees meer

Interesse in een Jeep Patriot

Jeep Patriot tweedehands auto
Jeep Patriot dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

De Jeep Patriot wordt in 2007 het instapmodel van het merk Jeep


Het Amerikaanse bedrijf AMC werd in de civiele sector vanaf de jaren ’70 bekend als specialist op het gebied van terreinwagens. Dit gebeurde met voertuigen als de Jeep CJ, die direct op de militaire jeeps gebaseerd was, en zijn opvolger Jeep Wrangler.
Midden jaren ’80 verkocht AMC de merkrechten van zijn beroemde naam aan het Chrysler-concern, maar al kort daarna verscheen het bedrijf weer in beeld als producent van de Hummer. Terwijl AMC voertuigen met een goede terreintoegankelijkheid bleef bouwen en daarmee een niche vulde, gebruikte Chrysler als nieuwe eigenaar van het merk hun goede naam om een voertuigcollectie te ontwikkelen waarbij de Jeeps ook steeds meer in het segment van de Sport Utility Vehicles (SUV’s) terecht kwamen. Meer comfort, een elegantere carrosserie en een hoogwaardiger interieur zoals bij de Jeep Wagoneer bepaalden het karakter van de SUV’s die vanaf de jaren ’90 gepresenteerd werden en als Cherokee of Grand Cherokee op de markt kwamen. Het modelpalet werd later nog uitgebreid met het vlaggenschip Jeep Commander. Deze werd in 2006 in de collectie opgenomen. Als instapmodellen presenteerde Chrysler kort daarna de compactere Jeep Compass en Jeep Patriot. Deze verschenen in 2007 voor het eerst op de markt.


De compacte Jeep Patriot krijgt het typische merkgezicht van Jeep


Het vijfdeursmodel Jeep Patriot was met een lengte van 4,41 meter, een breedte van 1,75 meter en een hoogte van 1,67 meter duidelijk compacter dan de klassieke SUV’s uit de collectie van de fabrikant. Dat was ook te merken aan het gewicht, want met een gewicht van 1,5 ton was hij bijna één ton lichter dan het topmodel Jeep Commander. De Jeep Patriot deelde echter ook een kenmerk met de grotere modellen: het steile en hoge radiatorrooster met verticale lamellen dat in de loop der jaren het handelsmerk van alle Jeeps was geworden. Het platform van de Jeep Patriot was nog ten tijde van het Daimler-Chrysler concern ontwikkeld in samenwerking met de toenmalige Japanse partner Mitsubishi. Dit platform werd ook gebruikt voor de Dodge Caliber en de Jeep Compass.


Aandrijfversies en motoren van de Jeep Patriot


De Jeep Patriot werd aangeboden met voorwielaandrijving of optioneel met vierwielaandrijving. Deze laatste was echter niet beschikbaar voor de kleinste motorversie. Als instapmodel werd de Jeep Patriot op sommige markten met een 2,0 liter ottomotor in de collectie opgenomen. Deze had een prestatievermogen van 117 kW (159 pk). Verder stond er een grotere 2,4 liter motor met een prestatievermogen van 125 kW (175 pk) ter beschikking. De Jeep Patriot was ook nog verkrijgbaar in een dieselversie met 103 kW (140 pk).

Beoordelingen voor Jeep Patriot

3 Beoordelingen

4,8