Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
jeep-grand-cherokee-interior

Jeep Grand Cherokee

1 / 4
jeep-grand-cherokee-interior
jeep_grand_cherokee_4xe (3).jpeg
jeep_grand_cherokee_4xe (2).jpeg
jeep_grand_cherokee_4xe (1).jpeg

Sterke punten

  • Comfortabele zetels
  • Stevige offroadcapaciteiten
  • Plug-in hybride aandrijving

Zwakke punten

  • Erg stevig aan de prijs
  • Weinig vermogende motorcombinatue
  • Hoog verbruik

Jeep Grand Cherokee Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Jeep Grand Cherokee, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:3.7 - 14s
Maximumsnelheid:160 - 257 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):64 - 395 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):2.9 - 17.9 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4489 x 1800 x 1700 mm
Portieren:5
Kofferruimte:495 - 2005 liter
Aanhangergewicht:418 - 783 kg

Jeep Grand Cherokee: Amerikaanse luxeterreinwagen

De Jeep Grand Cherokee viert zijn vijfde generatie sinds zijn debuut in 1992. Terwijl de vorige generatie stilletjes uit Europa verdween met zijn zware V8- en V6-motoren, moet de nieuwe het beter doen dankzij een plug-in hybride motorcombinatie, met een benzinemotor uit de Alfa Romeo-stal.

Interesse in een Jeep Grand Cherokee

Jeep Grand Cherokee tweedehands auto
Jeep Grand Cherokee nieuwe auto
Jeep Grand Cherokee dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Goede redenen

  • De Jeep Grand Cherokee is het summum van Jeep en is de Amerikaanse equivalent van een Volkswagen Touareg. Dat uit zich ook in het rijcomfort, waarbij het interieur van allerlei functionele luxe voorzien is.

  • Dat neemt niet weg dat de Grand Cherokee nog altijd een terreinwagen is en dat Jeep een reputatie te verdedigen heeft als het op terreincapaciteiten aankomt. Vooral in de Trailhawk-versie blijkt de Grand Cherokee een gewillige offroadkameraad.

  • Omdat de emissienormen dezer dagen strenger worden moet ook Jeep uitwijken naar een plug-in hybride combinatie voor de aandrijving. Die zorgt ervoor dat de belastingen op de auto betaalbaar blijven en dat het verbruik binnen de perken blijft.

Belangrijke gegevens

Motorisaties

Onder de kap van de Grand Cherokee 4xe zit slechts één mogelijke motorisatie. Het gaat om een 2.0 benzinemotor voorzien van 272 pk en 400 Nm die wordt gecombineerd met een elektromotor die 107 kW (145 pk) en 245 Nm voortbrengt. Het gecombineerde vermogen bedraagt dan 375 pk en 637 Nm. Dat vermogen levert een minimum verbruik op van 2,6 l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt 60 g/km, wat teveel is om van een fiscaal voordeel voor plug-in hybrides te profiteren. Wie volledig elektrisch rijdt raakt met de 17,3 kWh grote accu zowat 40 kilometer ver. Het is overigens dezelfde motor die de Jeep Wrangler 4xe aandrijft.

Afmetingen

De Jeep Grand Cherokee mag je gerust een mastodont noemen. Een lengte van 4,91 meter en een breedte van 1,968 meter bevestigen dat. De Grand Cherokee is verder nog 1,80 meter hoog. Er kan 533 liter bagage mee, al is dat volume uit te breiden tot 1.463 liter wanneer de achterbank wordt neergeklapt. De ‘Grand’ zit dus vooral aan de buitenzijde en komt aan de binnenzijde ook de passagiersruimte ten goede.

Uitvoeringen

Er zijn vier keuzemogelijkheden wanneer de Grand Cherokee 4xe op het lijstje staat. Beginnen doen we bij de ‘Limited’ met onder andere 20'' alu velgen met 'diamond' afwerking, geventileerde Capri lederen zetels, Uconnect 5 navigatie met 10.1'' display en een

Quadra-Trac II transmisie & 'Selec-terrain™-systeem. Daarboven is er een ‘Overland’, die daarbovenop onder andere nog gepolijste velgen, Nappa leder en luchtvering krijgt. De derde versie is de Trailhawk, die met kleinere 18” wielen en een offroadcamera meer op terrein is afgestemd. De ultieme versie van de Grand Cherokee 4xe is de ‘Reserve’ met head-up display met nachtzicht en 21” velgen.

Prijzen

Terwijl de Grand Cherokee in de USA gewoon voor 39.000 dollar in de catalogus staat - goed, het gaat wel om de achterwielaangedreven Laredo-versie - moet hij bij ons minstens 79.500 euro kosten voor de 4xe plug-in hybride in ‘Limited’-versie. De duurste versie kost makkelijk 97.000 euro.

Dankzij zijn plug-in hybride aandrijving kost de Jeep Grand Cherokee maar 50 euro aan Belasting op Inverkeerstelling in Vlaanderen. De jaarlijkse rijtaks bedraagt daar 283,35 euro. In Wallonië en Brussel is het een ander verhaal, daar bedraagt de BIV 4.957 euro en kost de wagen jaarlijks nog eens 446 euro aan verkeersbelasting.

Design

Buitenzijde

De Jeep Grand Cherokee is vrij discreet gebleven. Velvet Red is de opvallendste kleur in een palet dat verder vooral grijs en zwart als tinten voorziet. Een rechte neus herbergt de kenmerkende Jeep-grille die verwijst naar de Wrangler. Achteraan zijn horizontaal uitgewerkte lichtblokken te zien, verbonden met een strip. Afhankelijk van de versie wil Jeep wel nog het dak in een contrasterende kleur aanleveren.

Binnenzijde

De Jeep Grand Cherokee is voorzien van allerlei digitale hulpmiddelen. Digitale instrumenten, een zwevend infotainmenstsysteem een head-updisplay als optie en zelfs een apart scherm voor de voorste passagier. Voor de transmissie maakt Jeep tegenwoordig gebruik van een draaiknop, waardoor de hendel naar de geschiedenisboeken verwezen werd. Ook achterin is het fijn vertoeven, met ook hier weer de nodige schermen.

Veiligheid

Jeep pocht met meer dan 110 veiligheidssystemen, al zijn er een aantal bij die niet meer dan wat passieve veiligheid inhouden. Hij beschikt echter wel over een knie-airbag voor de bestuurder, adaptieve passieve bescherming van voetgangers, naderingslichten en verkeersbordherkenning om er maar wat te noemen.

Alternatieven

De Jeep Grand Cherokee speelt in het segment van de meer luxueuze terreinwagens. Daar heeft hij de Land Rover Defender als concurrent maar ook de Volkswagen Touareg en de Toyota Highlander. Met een beetje verbeelding kan ook de Porsche Cayenne aan de tafel der alternatieven plaatsnemen.

FAQ

Is de Jeep Grand Cherokee er ook als niet-hybride?
Nee, de 3.6 V6-motor blijft in Amerika en zou in Europa toch te weinig kopers aantrekken. De 4xe is de enige beschikbare versie.
Hoeveel personen kunnen meereizen in de Jeep Grand Cherokee?
De Grand Cherokee kan vijf personen herbergen. Ook hier is de versie met zeven zitplaatsen niet mee naar Europa gebracht.
Kan er offroad gereden worden met de Grand Cherokee?
Ja hoor, want de Grand Cherokee is standaard beschikbaar met vierwielaandrijving. Het is dan wel aangeraden om voor de Trailhawk-versie te kiezen, die krijgt 18” velgen op terreinwaardige banden en krijgt ook een elektronisch gestuurde sperdifferentieel.

Beoordelingen voor Jeep Grand Cherokee

46 Beoordelingen

4,5