Passer au contenu principal
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Hyundai IX35

De eerste generatie van de Hyundai ix35 rolt in 2010 van de band

De Hyundai ix35 (ook Hyundai ix of Hyundai Tucson genoemd) is een compacte cross-over sport utility vehicle (SUV). De auto wordt gebouwd door het Zuid-Koreaanse Hyundai sinds 2004. Er bestaan drie generaties: 2005/10, 2009/15 en vanaf 2015. In het aanbod van de maker verschijnt de ix35/Tucson onder de Santa Fe en de Veracruz. De naam Tucson is afkomstig van de stad in Arizona (VS). Lees meer

Technische gegevens

116 - 184 PS

Vermogen

5.2 - 7.2 l/100 km

Verbruik (gecombineerd)

135 - 189 g CO2/km

CO2-uitstoot (gecombineerd)Meer informatie over het brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe voertuigen kan worden geraadpleegd bij alle verkooppunten en op: www.febiac.be.

173 - 195km/h

Top snelheid

9.8 - 12.4s

van 0 tot 100 km/u

Toon technische gegevens

Alternatieve modellen

De Hyundai ix35 technisch bekeken

In markten buiten Zuid-Korea en de VS verschijnt de naam Hyundai ix35 eigenlijk ten nadele van de naam Tucson. Deze overgang vindt plaats in de tweede generatie van het voertuig, en wel om in de derde generatie weer volledig omgekeerd te worden. De lancering van de ix35 wordt daarom ook verbonden aan de 2009 editie van de Motor Show van Frankfurt (en niet eerder); en de levensduur van de ix35 als voertuig blijft zo eigenlijk beperkt tot de tweede generatie Tucson. In vergelijking met de eerste generatie is die alvast wel efficiënter, comfortabeler en veiliger. Een totale upgrade vindt hiervoor plaats. Dat Project LM neemt 36 maanden en heel veel geld in beslag.

De stijl van de ix35 wordt gebaseerd op de Hyundai ix-onic conceptauto. Het is een ontwerp van Cha Il-Hoei. Hij wordt begeleid door eertijds BMW designer Thomas Buerkle om de nieuwe Hyundai huisstijl, Fluidic Sculpture, te volgen. Dat is een ontwikkeling van het designstudio in het Duitse Rüsselsheim. De ix35 ziet er zo eerder coupé-achtig uit en heeft een luxueuzer gevoel dan zijn voorganger. Qua motoren worden er verschillende opties geboden. Er is een nieuwe 2.0 R diesel en er zijn 2 Theta-II varianten, een 2.0 en een 2.4. Daarnaast zijn er nog de 1.7 UII diesel en de 1.6 Gamma GDI benzinemotor, die enkel in Europa rijden en voldoen aan de (dan nieuwe) Euro-5 normen. De automatische transmissie is een nieuwe Hyundai creatie met zes versnellingen. In Europa is ook een manuele transmissie met zes snelheden mogelijk.

De nieuwe generatie Hyundai ix35

Op 17 februari 2015 wordt de nieuwe generatie Hyundai ix35 voor het eerst vermeld. Zijn première vindt plaats op 3 maart van datzelfde jaar op de Motor Show van Genève. De verkoopt start in de tweede helft van 2015, voor het modeljaar 2016. Het voertuig heet nu dus officieel overal (weer) Hyundai Tucson. Met andere woorden: de naam ix35 verdwijnt. Wel verschijnen een hybride en een plug-in EV model. Die 48 Tucson Hybrid combineert een 2.0 dieselmotor van 100 kW met een elektrische motor en een manuele transmissie met zes snelheden. De gecombineerde output bedraagt 110 kW. De plug-in heeft een 1.7 dieselmotor en een transmissie met dubbele koppeling van zeven snelheden. De motor van 110 pk wordt gecombineerd met een elektrische motor van 50 kW. Hij heeft een lithium-ion polymeerbatterij van 10,7 kWh. Het elektrisch bereik is groter dan 50 km met een geschatte CO2-uitstoot van minder dan 48 g/km.

Hyundai ix35 modellen en prijsklassen

De Hyundai ix35, die nu dus enkel nog als Tucson wordt aangeduid, heeft vijf uitrustingen: SE, Eco, Sport, SE Plus en Limited. De SE is daarbij het basismodel en vervangt zo de GLS (voor alle Hyundai’s). Tot de standaardkenmerken behoren een 2.0 GDI I4 motor, de Shift-Tronic automatische transmissie met zes snelheden, 17" lichtmetalen wielen met P225/60HR17 banden, zijspiegels en deurhendels in de carrosseriekleur, privacy achterramen, een 5" touchscreen audiosysteem, een touchscreen met kleurendisplay, stemcontrole, bluetooth voor smartphone en audio, en USB en iPod-integratie. De Eco is een milieuvriendelijk model en een nieuwe uitrusting met een 1.6 I4 turbomotor. Ook nieuw is de Sport, een sportieve versie die ook een aantal Eco kenmerken overneemt, naast onder andere lichtmetalen sportwielen met P245/45HR19 banden en een handsfree achterstuk dat de nabijheid van andere voertuigen aanvoelt.

Halverwege 2017 wordt de SE Plus uitrusting toegevoegd. Deze heeft heel wat kenmerken van de Limited topuitrusting en rijdt met de 2.0 GDi I4 motor. Topmodel blijft wel de Limited, die elementen uit alle pakketten verenigt. Tot slot worden twee motormodellen aangeboden. De eerste is de 2.0 GDi I4 motor, die beschikbaar is voor de SE en de SE Plus. Hij wordt overgedragen uit de vorige generatie en heeft 168 pk. De tweede is een 1.6 I4 turbo. Hij is beschikbaar voor de Eco, de Sport en de Limited, en produceert 175 pk. De 2.0 wordt gekoppeld aan een automatische transmissie met zes versnellingen. De 1.6 wordt gekoppeld aan een DCT met zeven snelheden. Beide motoren kunnen zowel voorzien worden van voorwielaandrijving (FWD, front wheel drive) als van vierwielaandrijving (AWD, all wheel drive).

Beoordelingen voor Hyundai IX35

90 Beoordelingen

4,6