Ford Kuga te koop: tweedehands en nieuw

Ford Kuga

Ford Kuga

De Kuga is de crossover-SUV van Ford In 2008 presenteerde het Amerikaanse automerk Ford de Kuga, een kruising tussen een MPV en een SUV. De Ford Kuga zou gezien kunnen worden als een opvolger van de in 1993 geintroduceerde Ford Maverick. De in de Duitse Fordfabriek in Saarlouis gebouwde cross-over is bedoeld om de posititie van Ford in de SUV-markt van Europa en de VS te versterken. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Kuga is de crossover-SUV van Ford


In 2008 presenteerde het Amerikaanse automerk Ford de Kuga, een kruising tussen een MPV en een SUV. De Ford Kuga zou gezien kunnen worden als een opvolger van de in 1993 geintroduceerde Ford Maverick. De in de Duitse Fordfabriek in Saarlouis gebouwde cross-over is bedoeld om de posititie van Ford in de SUV-markt van Europa en de VS te versterken. Ingegeven door de economische crisis en de daarbij horende verkoopdalingen bij de grote SUV’s, heeft Ford op basis van het platform van de Ford C-Max de Kuga ontwikkeld. Zo kon de autokoper ook een meer zuinige SUV kiezen, in plaats van de grote Ford Explorer.


Voor- of vierwielaandrijving voor de diesel.


De eerste Ford Kuga was alleen met een dieselmotor verkrijgbaar op de europese markt. De common-raildiesel is standaard voorzien van een roetfilter, en levert 136 pk. Deze motor is al sinds 2003 in de Ford C-Max verkrijgbaar, en is samen met Peugeot ontwikkeld. De dieselmodellen hebben een handbak met zes versnellingen, er is een keuze tussen voor- en vierwielaandrijving. Ford geeft aan dat het verbruik per honderd kilometer 6.1 liter diesel bedraagt. Dit levert een CO2-uitstoot van 159 g/km op. Bij de vierwielaangedreven versie is het verbruik 6.4 liter per honderd kilometer(169 g/km).


Een vierwielaangedreven Kuga met benzinemotor vult het gamma aan.


Tegen het einde van het eerste productiejaar van de Ford Kuga werd er ook een benzinemotor beschikbaar gesteld voor de Kuga. Deze motor heeft een inhoud van 2.5 liter, en levert 200 pk. De dieselversie laat de Ford Kuga versnellen tot een gemiddelde 180 km/u, maar de benzineversie laat de auto met een gewicht van 1.6 ton een top van over de 200 km/u toe. De acceleratie van nul tot honderd geschiedt in 8.2 seconden. Het verbruik van de versie met handbak is 9.9 liter benzine per honderd kilometer (234g/km CO2), de automaat lust 10.3 liter benzine per honderd kilometer(244 g/km CO2). De benzineversie van de Ford Kuga is alleen verkrijgbaar met vierwielaandrijving.


Ford Kuga en veiligheid.


De Ford Kuga scoort in de Euro-NCAP crashtest de maximale score van vijf sterren. Voor een veilige rit op en naast de weg zorgen naast standaard ESP de ASR en de electronische kantelbeveiliging. Voor het gebruik met een aanhanger kan de Ford Kuga uitgerust worden met een Trailer Stability assistent. Ook een bandendrukmeter en hoofd- en schouderairbags voor de passagiers voor en achter zijn standaard. De Ford Kuga kan vijf volwassenen en 410 liter bagage herbergen. Als de achterbank omgevouwen wordt kan er zelfs 1400 liter bagage mee.