Ford Edge te koop: tweedehands en nieuw

Ford Edge

Ford Edge

Ford Edge: een krachtige, veilige en designvolle SUV

De Ford Edge werd in januari 2006 gepresenteerd op de North American International Auto Show en kwam in oktober van dat jaar in productie bij Ford. Deze eerste generatie Ford Edge was gebaseerd op het Ford CD3 platform, samen met de eerste modellen van de Ford Fusion, Mazda CX-9, Mazda 6 en Lincoln MKX. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Met zijn hypermoderne design en geavanceerde technologie werd deze middenmaat SUV direct een hit. De Ford Edge kent drie modellen: de stoere Trend, de chique sportuitvoering Sport en de exclusieve, eigentijdse Vignale. Alle modellen verenigen wendbaarheid met kracht, met daarbij een eigentijds design met tijdloze kwaliteit.

Edge beloond met meerdere prijzen

Als tweedehands auto is de allround Edge zeer populair en dat is niet voor niets. Deze auto viel meermaals in de prijzen. De Edge werd uitverkoren tot 'Beste gezinsauto van 2007' en in hetzelfde jaar werd dit model gekozen tot 'Urban Truck of the Year'. Ook wat betreft technologie en veiligheid is het een krachtige auto. De 3.5 liter Duratec 35 V6-motor werd geroemd als een van de tien beste motoren ter wereld. Daarnaast verdiende de Edge op veiligheidsgebied een 'Top Safety Pick' beoordeling van IIHS, het Insurance Institute for Highway Safety.

Eerste generatie ondergaat facelift

In februari 2010 toonde de vernieuwde Ford Edge zijn nieuwe gezicht tijdens de 2010 Chicago Auto Show. Met een aantal flinke veranderingen in het exterieur: een nieuw front fascia, vernieuwde wielen en een gewijzigde bumper. Het interieur kreeg een mooiere uitstraling met verbeterde materialen en touchscreen-technologie in plaats van de eerdere, wat conventionele knoppen.

Tweede generatie: nieuwe motoren en nieuw design

Vanaf 2015 is de Ford Edge geheel vernieuwd, met een nieuwe grille die veel weg heeft van die van de Taurus en Explorer. Een nieuw design in koplampen, led-achterlichten, meer ruimte in het interieur en een achteruitkijkcamera zetten de nieuwe standaard in modern comfort. De nieuwe Edge is er met een standaard EcoBoost-motor en de geheel nieuwe 2.0 liter is voorzien van een twin-scroll turbo. In tegenstelling tot de vorige 2.0 liter EcoBoost, heeft het nieuwe model een trekvermogen van 1.750 kilo en is deze beschikbaar met vierwielaandrijving. De sterkste motor in de serie is de nieuwe 2.7-liter twin-turbo Ecoboost V-6, powervoeding voor de Sport-modellen.

Voor het eerst zet Ford de Edge in op de Europese markt, als onderdeel van de 'One Ford'-filosofie van het bedrijf. De Ford Edge krijgt een hogere ranking dan de Ford Kuga. Benzinemotoren worden niet verkocht in Europa, in plaats daarvan wordt de Europese markt voorzien van Turbo Charged Duratorq-dieselmotoren, net zoals deze gebruikt worden in andere Ford Europe-modellen als de Ford Mondeo. Beide motoren worden gekoppeld aan een standaard vierwielaandrijvingssysteem. Er is geen optie voor voorwielaandrijving. De Edge is er met een versnellingsbak met 6 versnellingen en 180 pk aan vermogen. De optie voor een automaat is ook aanwezig. Deze automaat heeft een vermogen van 210 pk.

Ford onderscheidt zich ook met hybride auto's

Ford blijft niet achter als het gaat om hybrides. Sinds 2010 is er een benzine/elektrische hybride-versie van de Edge op de markt. Dit model gebruikt een hybride systeem dat Ford zelf ontwikkelde en verenigt een elektrische motor met een V6-motor. Daarnaast is Ford met reden trots op de productie van zijn Series Edge. Dit is een hybride elektrische auto die waterstof als brandstof gebruikt, in combinatie met het plug-in opladen van een lithium-ion accu. Met een rijbereik van ruim 320 kilometer als effect. Het systeem voor deze HySeries is gerelateerd aan het E-flex platform van General Motors. Dit E-Flex platform werd al in 2007 geïntroduceerd op de Detroit Auto Show als de aandrijvende kracht van het concept van de Chevrolet Volt.

Er is een grote kans dat vele autoliefhebbers deze bijzondere auto al eens een groots optreden hebben zien maken. De Edge werd namelijk in 2008 gebruikt in de James Bond-film 'Quantum of Solace' met Daniel Craig. Maar eigenlijk begon de bekendheid van dit Ford-model al in 2002, toen tijdens 'Die Another Day' het contract met de eerste van 3 Bond films van start ging. Het maakt de Edge tot een nog interessante optie om als tweedehands auto aan te schaffen.