Toyota Prius te koop: tweedehands en nieuw

Toyota Prius

Toyota Prius

De Japanse voertuigfabrikant Toyota doet zijn reclameslogan "Niets is onmogelijk" met de Toyota Prius alle eer aan. De middenklasse auto is namelijk het wereldwijd eerste hybride voertuig dat in serieproductie genomen werd. Daarmee verenigt de Toyota Prius voor het eerst een benzinemotor met een elektromotor. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De Toyota Prius is al sinds eind 1997 op de Japanse automarkt verkrijgbaar. In Duitsland wordt de hybride auto pas sinds 2004 in de derde generatie verkocht.

De buitenkant van de Toyota Prius wordt gedomineerd door een in een duidelijke lijn naar beneden lopende voorkant en hoog geplaatste koplampen. Dit zorgt voor het sportieve uiterlijk van de auto. Het interieur van de 4,45 meter lange en 1,49 meter brede sedan heeft een multifunctioneel stuur en een digitaal dashboard te bieden. Verder biedt de Toyota Prius genoeg plaats voor vier volwassenen en heeft hij naast de normale kofferruimte ook een opbergvak dat in de bodem van de auto is ingebouwd. Deze heeft een volume van 20 liter. 

De elektronische stabiliteitscontrole VSC en een goed afgestemde chassis zorgen voor de uiterst goede wegligging van de Toyota Prius. Onder de motorkop verstopt de auto drie motoren, die samen de zogenaamde Hybrid Synergy Drive vormen. Een verbrandingsmotor van 78 pk met 1.497 cm³ cilinderinhoud en een elektromotor zorgen voor een zeer capabele aandrijving in de Toyota Prius. De benzinemotor schakelt zich bijvoorbeeld probleemloos uit bij een stoplicht en het voertuig start met behulp van de elektromodule. Deze nieuwe soort aandrijving is vooral gunstig voor het brandstofverbruik. De Toyota Prius verbruikt slechts 4,3 liter Super per 100 km. Verder zijn de rijprestaties met elke andere middenklasse sedan te vergelijken. Zo ligt de maximumsnelheid van de auto op 170 km/u. De acceleratie van nul naar honderd vindt plaats in 10,9 seconden.

De standaarduitrusting van de Toyota Prius bestaat onder andere uit zes airbags, airconditioning, een radio inclusief Cd-speler, elektrisch bedienbare zijruiten en centrale portiervergrendeling. Dat de Toyota Prius de benzinebesparende auto van de toekomst is, heeft hij al bewezen door het winnen van meerdere prijzen.