Mercedes-Benz C-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz C-Klasse

Mercedes-Benz C-Klasse

Als kleinste sedan van Mercedes-Benz gaat de C-klasse de strijd aan met concurrenten zoals de BMW-3 of de Audi A4. Hij is verkrijgbaar als sedan, stationwagon (Combi) of sportcoupé. Het van 1993 tot 2000 geproduceerde model noemt men W202, het model dat vanaf 2000 wordt gebouwd noemt men W203. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Als opvolger van de populaire 190-serie biedt de W202 een nieuwe V6-motor die beschikt over driekleppentechniek en dubbele ontsteking.

De benzine- en dieselmotoren zijn verkrijgbaar met cilinderinhouden van 1.800 cc tot 2.600 cc en beschikken over 55 KW tot 145 KW. De W203 is behalve met de drie dieselmotoren en de zes benzinemotoren met 1,8 tot 5,4 liter cilinderinhoud en 90 tot 270 KW op verzoek ook verkrijgbaar met vierwielaandrijving, waarbij hier zowel kan worden gekozen voor een automatische transmissie als een handgeschakelde. De nieuwe C-klasse is qua uiterlijk dynamischer dan zijn voorgangers en vooral de coupé heeft een sportief karakter.

Voor de veiligheid bij de W203 zorgen ESP, ABS en de remassistent BAS. Bovendien zijn de auto's standaard uitgerust met frontairbags met tweefasen-activering, zijairbags en windowbags. Mercedes biedt bovendien een bijzondere hoofdsteun aan, de Neck-Pro-hoofdsteunen, die vanaf een bepaalde botsingsenergie een paar centimeter naar voren neigt om het hoofd vroeger op te vangen. Automatische airconditioning en multifunctioneel stuurwiel zorgen eveneens standaard voor comfort.