Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-zafira-tourer-l-01.jpg

Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Opel Zafira Tourer, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.8 - 12.9s
Maximumsnelheid:183 - 225 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):109 - 169 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.1 - 7.2 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4656 x 1884 x 1685 mm
Portieren:5
Kofferruimte:152 - 1860 liter
Aanhangergewicht:550 - 564 kg

Interesse in een Opel Zafira Tourer

Opel Zafira Tourer tweedehands auto
Opel Zafira Tourer dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De MPV Opel Zafira Tourer maakt in 2012 haar entree

Toen de Duitse autofabrikant Opel haar entree maakte in voertuigsegment van de MPV’s en de compacte MPV’s, realiseerden de ontwikkelaars in 1996 een ongebruikelijk ruimteconcept: ze construeerden met de Opel Sintra een MPV die met weinig moeite niet alleen maar in een zevenzitter, maar zelfs in een achtzitter veranderd kon worden. Deze opstelling met acht zitplaatsen was bij de in 1999 gepresenteerde opvolger Opel Zafira vervolgens niet meer beschikbaar. Toch hield ook dit model uit de nieuwe MPV-serie van Opel een bijzonderheid: de Opel Zafira hoorde tot de weinige compacte MPV’s met plaats voor zeven passagiers, waarbij de achterste zitplaatsen neergeklapt en verschoven konden worden om zo met weinig moeite en zonder gereedschap een doorlopend laadoppervlak te kunnen creëren. Hierdoor lukte het de Zafira om de MPV-klassieker binnen de collectie van Opel te worden. In 2012 presenteerde de Duitse dochter van het Amerikaanse autoconcern General Motors een optisch en technisch bewerkte nieuwe generatie van haar compacte MPV, die nu met een naamstoevoeging als Opel Zafira Tourer op de markt kwam.

Zijn flexibele ruimteconcept maakt de Opel Zafira Tourer tot een zevenzitter

Opel produceert zijn compacte MPV sinds het begin van 2012 in de basisuitrusting als traditionele vijfzitter. Deze beschikt over een achterbank die uit drie losse stoelen bestaat. Het voor de Opel Zafira typische flexibele ruimteconcept werd bij de nieuwe Tourer vastgehouden, echter in een iets gewijzigde vorm. De Zafira Tourer is voortaan nam0elijk optioneel met een derde zitrij achterin verkrijgbaar. Vanwege de uitrusting met afzonderlijke stoelen kan men het interieur weer heel divers vormgeven. Zo kan de Opel Zafira Tourer nog steeds als zevenzitter gebruikt worden wanneer alle stoelen aanwezig zijn.

Verschuifbare achterstoelen voor meer beenvrijheid in de Opel Zafira Tourer

De compacte MPV van Opel laat zich bovendien ook in een vierzitter met een ruim interieur veranderen door de derde zitrij en de rugleuning van de middelste stoel in de tweede rij neer te klappen. De buitenste zitplaatsen op de tweede zitrij kunnen zo namelijk naar het midden van het voertuig en vervolgens naar achteren verschoven worden. Zo profiteren de voorste passagiers in deze stoelenpositie van meer beenvrijheid.

De Opel Zafira Tourer wordt aangeboden als benzinemodel in drie prestatieniveaus

Als benzinemodel bood Opel de Zafira Tourer in de instapversie met een 1,8 liter aan. Hiermee had de compacte MPV een prestatievermogen van 85 kW (115 pk). Daarnaast was er een turbobenzinemotor verkrijgbaar met een cilinderinhoud van 1,4 liter en een prestatievermogen van 88 kW (120 pk), en een benzinemotor met een prestatievermogen van 103 kW (140 pk). Ook werd er een aardgasversie en een versie met vloeibaar gas in de collectie opgenomen.

Het Opel Zafira Tourer topmodel is uitgerust met een dieselmotor met 195 pk

Voor de dieselversies biedt de fabrikant een 2,0 liter commonrail dieselmotor aan, verkrijgbaar in verschillende prestatieniveaus. In de basisuitvoering heeft de motor in de compacte MPV een vermogen van 81 kW (110 pk). De krachtigere versies hebben een vermogen van 96 kW (130 pk) en 121 kW (165 pk). Het topmodel is uitgerust met een biturbo dieselmotor met een vermogen van 143 kW (195 pk).

Beoordelingen voor Opel Zafira Tourer

24 Beoordelingen

4,5