Mercedes-Benz B-Klasse te koop: tweedehands en nieuw

Mercedes-Benz B-Klasse

Mercedes-Benz B-Klasse

Deze Mercedes-wagen in de compacte klasse is de concurrent van de VW Touran en de Opel Zafira. De B-klasse heeft de productbenaming W 245 en werd in 2005 gepresenteerd op het autosalon in Genève. Hoewel de auto met 4,27 meter lengte eerder compact genoemd kan worden, biedt hij zitplaatsen voor vijf personen en met 2.245 liter de ruimte van grotere sedans en stationwagons. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

De B-klasse is verkrijgbaar met verschillende dieselmotoren van 80 kW en 103 kW en benzinemotoren met een cilinderinhoud tussen de 1,5 en 2,0 liter. Deze motoren leveren tussen de 70 kW - 142 kW.

Op verzoek is ook een automatische transmissie verkrijgbaar. Behalve de ESP en airbags zorgen de gepatenteerde Steer-Control, een nieuwe besturingsassistent en de remassistent BAS voor veiligheid. De B-klasse is gebouwd volgens het sandwichprincipe: motor en transmissie zijn deels voor en deels onder de passagiersruimte geplaatst. Bij een frontale botsing verschuiven zij onder de passagiersruimte. Zo wordt plaats bespaard en de veiligheid verhoogd. Voor het comfort is gezorgd met een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en stuurkolom, standaard airconditioning en een multifunctioneel stuurwiel. Voor de B-klasse worden bovendien tal van extra's aangeboden zoals een navigatiesysteem of stoelverwarming.