Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe design – bekende functies

Ontdek nu ons nieuw design, die we stap voor stap over de hele website heen gaan implementeren.

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Ford Fusion te koop: tweedehands en nieuw

Ford Fusion

Ford Fusion

Ford Fusion: Groene Auto van het Jaar 2013

De Ford Fusion is een middelgrote sedan met 4 deuren en 5 zitplaatsen. De auto wordt gebouwd door het Amerikaanse Ford sinds 2006. Er bestaan 2 generaties: 2006/12 en vanaf 2013. Er wordt daarbij gebouwd in de Ford fabrieken van Hermosillo, samen met de Lincoln MKZ, een hernoemde versie. Eerder wordt zo ook nog de Mercury Milan gebouwd. Deze 3 voertuigen delen het General Motors (GM) CD3 platform. Lees meer

Technische gegevens van de Ford Fusion

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

Carrosserievorm

Carrosseriekleur

Bij zijn introductie is de Fusion de vervanger van de Ford Mondeo in Zuid-Amerika. Alleen in Argentinië blijft nog de Europese Mondeo rijden. In de USA en Canada vervangt de Fusion de middelgrote Taurus en de compacte Contour. Zo komt het voertuig er terecht tussen de kleinere Ford Focus en de grotere Ford Taurus.

Het is daarbij belangrijk om op te merken dat de Europese Ford Fusion een volledig ander voertuig is dan de Amerikaanse Fusion. De Europese Fusion is namelijk een compact Multi-Purpose Vehicle (MPV) uit het B-segment. De auto wordt hier gebaseerd op de Ford Fiesta, een supermini. Ford Europa verkoopt het voertuig tussen 2002 en 2012. In november 2012 wordt de Fusion er vervangen door de B-Max .

De Ford Fusion technisch bekeken

De eerste Ford Fusion wordt gebouwd op het GM CD3 platform. Het is de eerste Ford met het nieuwe Ford gezicht. Dat heeft een gril in 3 delen en 2 passende baren onder de bumper, die zo een 5-delig geheel vormen. De look wordt eerst gezien in een conceptauto uit 2003, de Ford 427, een V10 met achterwielaandrijving.

Bij zijn lancering is de basismotor (S) van de Fusion een 2.3 Duratec 23 I4 van 160 pk. Hij wordt gekoppeld aan een manuele of automatische transmissie met 5 snelheden. De SE en SEL modellen worden uitgerust met een 3.0 Duratec 30 V6 van 221 pk. Hij wordt gekoppeld aan een automatische transmissie met 6 snelheden. De meeste elementen van het interieur worden gedeeld met de verder niet verwante Ford Mondeo (Mk III), zoals de console en de stoelen.

De nieuwe generatie Ford Fusion

In het modeljaar 2010 krijgt de Ford Fusion een significante update, samen met de Mercury Milan en de Lincoln MKZ. Er komen een nieuw voor- en achteraanzicht en het interieur en de krachttreinen worden herzien. Bij de motoren komen er een nieuwe 2.5 I4 en een 3.0 PIP V6 Duratec bij. Ze worden gekoppeld aan de nieuwe Ford 6F35, een automatische transmissie met 6 snelheden. De 3.0 Duratec biedt daarbij een kracht van 240 pk. De 2.5 I4 heeft een output van 175 pk. De Fusion S (Sport) rijdt ondertussen standaard met de 3.5 Duratec 35 van 263 pk. Binnenin komen er onder andere een nieuw navigatiesysteem met 8" scherm, een nieuwe centrale console, en de nieuwe, ondertussen typische Ford “Ice Blue” instrumentenverlichting, die eerder al verschijnt in de Ford Focus en de Ford F-150.

De tweede generatie Ford Fusion wordt vervolgens gelanceerd in 2012, op de Noord-Amerikaanse Internationale Auto Show, voor het modeljaar 2013. Deze reeks omvat onmiddellijk alle varianten: een EcoBoost benzinemodel, de hybride, de plug-in hybride en de elektrische Fusion Energi. De Fusion is zo het eerste productiemodel aller tijden om deze 4 opties tegelijk aan te bieden. In 2013 wordt de Fusion voor deze zet gekroond tot Groene Auto van het Jaar (Auto Show van Los Angeles, 2012). In Europa en Azië verschijnt deze versie overigens als Ford Mondeo, vanaf 2015.

De nieuwe, opnieuw ontworpen Fusion wordt nu gebouwd op het GM CD4 platform en is een voorbeeld van de “One Ford” filosofie. Hierbij wordt wereldwijd per marktsegment een en hetzelfde Ford model aangeboden (met minimale, lokale aanpassingen). Het designproces wordt overzien door Ford Europa. De wielbasis is nu 122 mm langer dan die van de vorige generatie. De auto is op zich 28 mm groter, 18 mm breder en 31 mm hoger. Ondanks deze grotere afmetingen zijn sommige delen van het interieur gekrompen. Hiertoe behoort de kofferruimte, waarvan het volume afneemt van 467 naar 453 liter.

Voorts worden heel wat nieuwe technologieën op het gebied van rijassistentie geïntroduceerd. Zij maken gretig gebruik van sensoren, camera’s en radars. Tot de veiligheidsuitrustingen behoren hier onder andere LKS, adaptieve cruisecontrol, FCW, actieve parkeerassistentie, BLIS, Ford Syc, opblaasbare veiligheidsgordels achteraan, automatische start/stop, elektrische stuurbekrachtiging en een intelligent systeem voor vierwielaandrijving.

Ford Fusion modellen en prijsklassen

De Ford Fusion verschijnt telkens als middelgrote sedan met 4 deuren en 5 zitplaatsen. Er bestaan 4 versies: het EcoBoost benzinemodel, het hybride model, de plug-in hybride en de elektrische Fusion Energi. De uitrustingen heten S, SE, SEL/Titanium en Platinum. Het S basismodel is daarbij standaard uitgerust met onder andere een AM/FM stereo, USB, Bluetooth, SIRIUS satellietradio, Ford SYNC, 4 luidsprekers, achteruitrijcamera, stoffen bekledingen, 16" wielen met plastieken covers, chromen deurhendels en keyless toegang.

Beoordelingen voor Ford Fusion

30 Beoordelingen

4,3