Ford Fusion te koop: tweedehands en nieuw

Ford Fusion

Ford Fusion

Informatie over Ford Fusion

De Ford Fusion is de eerste mini-MPV van Ford In 2002 bracht autofabrikant Fort met de Ford Fusion zijn eerste mini-MPV op de markt. Het ontwerp van dit voertuig was vooral gericht op praktisch gebruik voor elke dag. Dat betekende dat de constructeurs een eenvoudig bestuurbaar compact model ontwikkelden met een hoge zitpositie en een uitgebreide mogelijkheid tot bijladen. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Ford Fusion

De Ford Fusion is de eerste mini-MPV van Ford

In 2002 bracht autofabrikant Fort met de Ford Fusion zijn eerste mini-MPV op de markt. Het ontwerp van dit voertuig was vooral gericht op praktisch gebruik voor elke dag. Dat betekende dat de constructeurs een eenvoudig bestuurbaar compact model ontwikkelden met een hoge zitpositie en een uitgebreide mogelijkheid tot bijladen. Als basis voor de Ford Fusion gebruikten de ingenieurs de basis van het compacte model Ford Fiesta. Hierop bouwden ze een bijna 1,50 meter hoge carrosserie die veel hoofdruimte garandeerde en met een lengte van meer dan vier meter voldoende plaats bood voor vijf passagiers plus bijna 340 liter bagage achterin de auto. Dankzij de verhoogde carrosserie kon bovendien een hogere zitpositie van de inzittenden gerealiseerd worden, waardoor er in de Ford Fusion bijna net zo’n ruimtegevoel ontstond als in een compacte MPV. De mini-MPV werd in de Keulse Ford fabrieken geproduceerd en werd van daaruit naar 50 landen over de hele wereld geëxporteerd.

Modelonderhoud voor de Ford Fusion in 2005

De uitsluitend als vijfdeurs geproduceerde Ford Fusion kreeg in 2005 een klein modelonderhoud die op de eerste plaats zorgde voor veranderingen aan de knipperlichten en het interieur. De mini-MPV van Ford werd in vijf verschillende uitrustingsvarianten als Style, Trend, Elegance, Fusion Plus en als Fusion Calero in vijf verschillende motorversies aangeboden.

De benzinemotoren van de Ford Fusion

Als goedkoopste modellen was er de keuze uit een 1,25 liter motor met 55 kW (75 pk) en een gemiddeld brandstofverbruik van 6,4 liter Super (152 g/km CO2) en een 1,4 liter motor met 59 kW (80 pk) met soortgelijke verbruiks- en emissiewaarden. Het grootste benzinemodel was de Ford Fusion 1,6 liter met 74 kW (100 pk). Deze was in combinatie met een handmatige vijfversnellingsbak of een automatische vierversnellingsbak in de collectie opgenomen. Afhankelijk van de aandrijving verbruikte hij gemiddeld circa 6,6 liter Super per honderd kilometer. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 157 g/km.

De dieselmotoren zijn niet standaard uitgerust met een roetfilter

Als diesel werd de Ford Fusion met een 1,4 liter motor met 50 kW (68 pk) en een 1,6 liter motor met 66 kW (90 pk) verkocht. Gemiddeld verbruikten beide motoren circa 4,5 liter brandstof per honderd kilometer. De CO2-uitstoot lag op 120 g/km. De dieselmotoren werden bedient met een vijfversnellingsbak. De fabrikant rustte de Ford Fusion niet standaard met een roetfilter uit.