Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
limited_warehouse_loading.jpg

Ford Transit Connect

1 / 4
limited_warehouse_loading.jpg
eco_hero.jpg
hp_accessories_outdoors.jpg
limited_interior.jpg

Sterke punten

  • Compacte en zuinige bestelwagen
  • Laadvermogen van bijna 1 ton
  • Knappe uitvoeringen mogelijk

Zwakke punten

  • Verouderd model
  • Laadruimte niet zo groot als concurrentie
  • Veel uitrusting is optioneel, ook op duurdere versies

Ford Transit Connect Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Ford Transit Connect, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Nog (even) een echte Ford

De Ford Transit Connect is de tweede kleinste bestelwagen van Ford, groter dan de Courier, maar kleiner dan de Custom. In tegenstelling tot de Tourneo Connect, is de Ford Transit Connect voorlopig nog het eigen model van Ford in tegenstelling tot de van de Volkswagen Caddy afgeleide personenversie. Het is een van de best rijdende bestelwagens, maar hij verliest punten op praktisch vlak en begint zijn leeftijd echt wel te tonen.

Interesse in een Ford Transit Connect

Ford Transit Connect tweedehands auto
Ford Transit Connect nieuwe auto
Ford Transit Connect dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • De Ford Transit Connect is de tweede kleinste bestelwagen die Ford aanbiedt, boven de Courier maar onder de Custom. Daarmee slaat hij de balans tussen een compact formaat en een praktische laadruimte.

  • Zoals je kan verwachten van Ford, is de Transit Connect een zeer aangenaam rijdende bestelwagen, met een goede stabiliteit en een gebalanceerde ophanging, ook in onbeladen toestand.

  • In 2020 bracht Ford een aantal verbeteringen uit voor de Transit Connect, met onder meer een lager brandstofverbruik en een versie met een laadvermogen tot 982 kilo.

  • Bovendien moet de Transit Connect geen saaie bestelwagen zijn: er zijn diverse knappe uitvoeringen beschikbaar voor het model, zoals de Sport of de Active.

Alle belangrijke gegevens over de Ford Transit Connect

Motoren

De Ford Transit Connect werd bij zijn debuut in 2013 uitgebracht met een 1.6 Duratorq TDCi-dieselmotor, met vermogens van 75, 95 of 115 pk. Iets later kwam er ook een benzineversie: een 1.0 EcoBoost van 100 pk. De benzineversie en de krachtigste diesel kregen een manuele zesversnellingsbak, de diesels met 75 en 95 pk hadden vijf versnellingen.

In 2018 bracht Ford een facelift uit van de Transit Connect, die de nieuwe 1.5 EcoBlue-dieselmotor kreeg met 75, 100 of 120 pk en voor het eerst de mogelijkheid om een 8-trapsautomaat te bestellen op de twee krachtigste versies. Alle modellen met een manuele versnellingsbak hadden nu zes versnellingen.

Momenteel is de Ford Transit Connect enkel te bestellen met de 100 pk sterke 1.0 EcoBoost-benzinemotor en de 100 pk sterke dieselmotor.

Afmetingen

De Ford Transit Connect is in twee lengtematen te bestellen: een L1 met een lengte van 4,43 meter en een L2 met een lengte van 4,83 meter. Beide varianten zijn 1,84 meter breed en 1,83 meter hoog. Het lengteverschil heeft zijn impact op de laadruimte: 2,9 m³ voor de L1 en 3,6 m³ voor de L2. Dankzij een doorlaadluik kunnen objecten van respectievelijk 3 tot 3,4 meter worden vervoerd. In de Belux is de Transit Connect altijd geleverd met een enkele cabine en twee zitplaatsen. De High Payload-modellen van de Transit Connect halen een nuttig laadvermogen tot bijna een ton, de gewone versies kunnen rond de 700 kilo vervoeren. Het maximale trekvermogen loopt op tot 1.450 kilo.

Uitvoeringen

Naast de twee lengtematen zijn er momenteel drie uitrustingsniveaus in het gamma van de Ford Transit Connect: Trend, Limited en Active. De basisuitrusting bestaat uit dubbele achterdeuren en een enkele schuifdeur, elektrisch instelbare en verwarmde zijspiegels, mistlampen vooraan, een in de hoogte verstelbare bestuurderszetel met lendensteun, een doorlaatluik in de laadruimte, manuele airco en stalen velgen met wieldeksels.

De Limited voegt deurgrepen en zijspiegels in koetswerkkleur toe, elektrisch inklapbare zijspiegels, elektrische ruiten, een licht- en regensensor, lichtmetalen velgen, een lederen stuurwiel, cruise control, parkeersensoren achteraan en een automatische airco.

De Active onderscheidt zich vooral met een ruigere look met SUV-invloeden, 17-duims lichtmetalen velgen, dakrails, een beschermplaat voor de voorbumper, een Sync 3-infotainmentsysteem en een achteruitrijcamera.

Eerdere productiejaren hadden ook andere uitrustingsniveaus zoals de goed aangeklede Titanium- en Sport-versies.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De Ford Transit Connect is nieuw te koop vanaf 21.075 euro exclusief BTW, de L2-versie met lange wielbasis kost maar 870 euro extra. Voor een dieselmotor betaal je nog eens zo’n 1.700 euro.

Op de tweedehandsmarkt vind je al een Ford Transit Connect vanaf 8.500 euro, meestal gaat het om L2-versies.

Design-highlights en interieur

De Ford Transit Connect nam bij zijn lancering in 2013 het Kinetic Design over van de toenmalige Ford Fiesta en Focus, terwijl de achterzijde sterke invloeden kreeg van de Transit Custom. Het was ook de eerste keer dat de Connect-modellen van Ford beschikbaar waren met een grote achterklep in plaats van twee achterdeuren. De modelreeks werd nu ook opgedeeld in Transit Custom voor de bedrijfswagenversie en Tourneo Custom voor de personenvariant. In 2018 kreeg het model een facelift met een vernieuwde neus dankzij andere koplampen en een hertekende voorbumper.

Herkenbaar langs buiten en binnen

Aan boord is het dashboard zeer vergelijkbaar met dat van de Focus van de vorige generatie, met het vierspakige stuurwiel, de helder afleesbare tellers en een niet zo strakke maar wel ergonomisch heldere middenconsole. Met de facelift van 2018 werd ook het Sync 3-infotainmentsysteem toegevoegd, naast enkele extra veiligheidsopties. De zitpositie staat vrij ver naar achter voor een bestelwagen, maar het zitcomfort is goed. Langere mensen zitten wel met hun stoel tegen de wand van de laadruimte. Optioneel kan je ook verwarmde zetels krijgen.

Rijhulp en veiligheid

De Ford Transit Connect heeft geen eigen beoordeling gekregen van Euro NCAP, maar de personenversie Tourneo Connect kreeg in 2018 4 sterren van de veiligheidsinstantie. Het model is dan ook vrij goed uit te rusten, met onder meer een rijstrookassistent, noodremhulp en adaptive cruise control, maar het grootste deel van de veiligheidsuitrusting zit verborgen in de optielijst.

Alternatieven

De Ford Transit Connect zit in hetzelfde segment van compacte bestelwagens als de Mercedes Citan, Renault Kangoo, Peugeot Partner, Citroën Berlingo Van, Opel Combo, Fiat Doblò en Toyota ProAce City. Vergeleken met zijn concurrenten hinkt de Transit Connect iets achter qua laadruimte en laadvermogen, en heeft hij ook geen elektrische versie. Het is wel nog steeds een van de best rijdende kleine bestelwagens, en er zijn meer uitrustingsmogelijkheden.

FAQ

Hoeveel kost de Ford Transit Connect?
De Ford Transit Connect is nieuw te koop vanaf 21.075 euro exclusief BTW, de L2-versie met lange wielbasis kost maar 870 euro extra. Voor een dieselmotor betaal je nog eens zo’n 1.700 euro.
Wat is het verschil tussen de Ford Transit en Tourneo Connect?
De Ford Transit Connect is een bestelwagen, de Tourneo Connect is de personenversie van het model. Momenteel is de Tourneo Connect gebaseerd op de Volkswagen Caddy terwijl de Transit Connect nog op het oude Ford-platform staat, maar ook de bestelwagen zal binnenkort volgen.
Is de Ford Transit Connect er ook met dubbele cabine?
Neen, de Ford Transit Connect is in de Belux enkel geleverd met een enkele cabine.

Beoordelingen voor Ford Transit Connect

17 Beoordelingen

4,7