Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
volkswagen-caddy-front

Volkswagen Caddy (Mk.5)

1 / 3
volkswagen-caddy-front
volkswagen-caddy-back
volkswagen-caddy-side

Sterke punten

  • Hypermoderne technologieën… in een busje
  • Rijdt als een Golf
  • Ruimer dan elke crossover op de baan

Zwakke punten

  • Vaste ramen voor achterste passagiers
  • Warboel infotainment
  • Weinig moduleerbaar

Volkswagen Caddy Een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de auto Volkswagen Caddy, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Tweedehands vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand
van 0 tot 100 km/u:8.9 - 20.6s
Maximumsnelheid:142 - 196 km/h
CO2-uitstoot (gecombineerd):116 - 250 g CO2/km
Verbruik (gecombineerd):4.4 - 8.8 l/100km
Afmetingen (l/b/h) vanaf:4207 x 1695 x 1828 mm
Portieren:3 - 5
Kofferruimte:190 - 4130 liter
Aanhangergewicht:426 - 838 kg

Volksfavoriet voor een moderne maatschappij

Met de vijfde generatie Caddy katapulteert Volkswagen haar graag geziene busje naar de 21e eeuw. Daardoor is hij nog steeds een graag geziene gast voor de kleine zelfstandige (als Caddy Cargo) of gezinnen op zoek naar riant veel ruimte.

Interesse in een Volkswagen Caddy (Mk.5)

Volkswagen Caddy (Mk.5) tweedehands auto
Volkswagen Caddy (Mk.5) nieuwe auto
Volkswagen Caddy (Mk.5) dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goeie redenen

  • De Volkswagen Golf wordt nog steed als de maatstaf gebruikt als het aankomt op een evenwichtig rijgedrag. Deze Caddy leent het DNA van die Golf en rijdt daardoor… jawel… als een Golf!

  • Hoewel de Belg verknocht is geraakt aan zijn crossover, is deze Caddy op alle vlakken ruimer en praktischer. Al zeker als Maxi-uitvoering die nog eens 35 centimeter toevoegt aan de Caddy.

  • Met een sterke line-up van benzine- en dieselmotoren mikt Volkswagen met de Caddy duidelijk op de veelrijders.

  • Omdat het gros van zijn concurrenten overgestapt is naar een exclusief elektrische aandrijflijn, schermt de Caddy met een interessante (relatief) lage instapprijs.

Alle belangrijke gegevens over de Volkswagen Caddy (SB)

Motoren

De gehele line-up van de Caddy en Caddy Cargo laat zich bouwen rond twee verbrandingsmotoren. Het gaat dan over een 2-liter viercilinder turbodiesel (TDI) en een 1.5-liter viercilinder turbobenzine (TSI) die ook komt als variant op aardgas (TGI). De dieselmotor is in de basis 102 pk sterk en is ook beschikbaar met een hoger vermogen van 122 pk. Een manuele zesbak is standaard, 7-traps DSG-automaat optioneel. Vierwielaandrijving valt dan weer te krijgen op de versie met 122 pk. De Caddy Cargo krijgt tenslotte exclusief een variant van de 2-liter met een gereduceerd vermogen van 75 pk.

Aan de benzinekant is de Caddy en Caddy Cargo beschikbaar met een 1.5-liter viercilinder turbobenzine van 114 pk. Standaard beschikt die over een manuele zesbak, optioneel is er een 7-traps DSG-automaat. Vierwielaandrijving is niet beschikbaar voor deze benzinemotor.

De Caddy op aardgas (CNG) komt er enkel als Maxi-variant en gebruikt de 1.5-liter viercilinder turbomotor van de benzinevariant. In de TGI-versie is die evenwel goed voor 131 pk. Een manuele zesbak en voorwielaandrijving zijn standaard op deze CNG-uitvoering.

Afmetingen

Met de normale wielbasis is de vijfde generatie Caddy 4.50 meter lang, een winst van net geen 10 cm tegenover zijn voorganger. Tegelijk groeide de wielbasis dankzij de MQB-architectuur met 7 centimeter tot 2.75 meter. Handig voor de inzittenden. Daarnaast is de Caddy ook nog eens 6 centimeter breder geworden. Dat is dan weer handig voor de laadruimte in de Caddy Cargo. De Caddy Maxi krijgt dan weer een sterk verlengde wielbasis (+21.5 cm) waardoor de totale lengte op 4.85 meter komt te liggen.

Het voordeel van die groeispurt tegenover zijn voorganger? In de Caddy Maxi Cargo is nu ruimte voor twee dwars ingeladen europaletten. Alsjeblieft! We moeten er dan ook geen tekening bij maken dat ook de Caddy voor personenvervoer kan schermen met een gigantische kofferruimte. De reguliere Caddy beschikt standaard trouwens over 5 zitplaatsen, de Caddy Maxi dan weer over 7 zitplaatsen dankzij twee extra stoeltjes in de koffer.

Uitvoeringen

Volkswagen heeft twee varianten van de Caddy in verschillende uitvoeringen en lengtes. Zo is er enerzijds de Caddy die specifiek mikt op personenvervoer en de Caddy Cargo die zich in de markt zet als lichte bedrijfswagen. Beide uitvoeringen kan je eveneens verkrijgen als Caddy Maxi met zo’n 35 centimeter extra ruimte achteraan.

Starten we met de Caddy en Caddy Maxi voor personenvervoer, dan heeft Volkswagen vier uitrustingsniveaus in haar catalogus staan. Onderaan komen we simpelweg “Caddy” tegen die uitpakt met een indrukwekkend arsenaal aan veiligheidssnufjes maar dat combineert met een vrij kaal uiterlijk en interieur (bumpers niet meegespoten in de lakkleur, bijvoorbeeld). Een trapje hoger staat Caddy Drive, een uitvoering die zaken zoals getinte ramen, dakrails, parkeersensoren en gespoten bumpers toevoegt. Uitvoering Caddy Life giet dan weer een fris sausje over het geheel door - onder andere - standaard uit te pakken met fraaie 17-duims velgen. Bovenaan het gamma staat de Caddy Style, een uitvoering die kan schermen met zilverkleurige dakrails, Led-koplampen, keyless start en parkeersensoren rondom.

Kijken we naar de Caddy Cargo die vooral dient als lichte bedrijfswagen, dan zien we twee uitvoeringen. Enerzijds is er basismodel Caddy Cargo die vooral de prijs moet drukken door te opteren voor een praktische - maar weinig luxueuze - uitrusting. Daarboven staat uitvoering Caddy Business die een streepje modern comfort toevoegt in het bestelbusje zonder praktische zaken - zoals rubberen vloerbekleding - uit het oog te verliezen.

Nieuw- en tweedehandsprijzen

De catalogusprijzen van de Caddy als personenbusje beginnen bij 26.579 euro (Caddy benzine, korte wielbasis) en lopen door tot 38.970 euro voor de Caddy Style TDI 122 pk 4Motion vierwielaandrijving. Voor de Maxi-uitvoering met verlengde wielbasis betaal je afhankelijk van de uitvoering tussen de 1.000 euro tot 1.600 euro extra.

De catalogusprijzen voor de Caddy Cargo starten aan 18.380 euro (excl. btw) en lopen door tot 25.480 euro (excl. btw) voor de Caddy Cargo Business TDI 4Motion. Opvallend is dat je geen eurocent hoeft bij te betalen voor de Maxi-uitvoering bij de Caddy Cargo.

De tweedehandsprijzen van de vijfde generatie Caddy beginnen bij om en bij de 25.000 euro. Daarbij is er een gezonde mix van diesel- en benzineversies. Maakt de generatie je niet uit, dan vind je tweedehands al een Caddy voor 3.000 euro. Let wel op de Euronorm en de strenge LEZ in sommige steden.

Design-highlights en interieur

De vijfde generatie Caddy wil zich profileren als de meest veelzijdige en meest dynamische Caddy ooit. Buiten een fris uiterlijk wil het busje van Volkswagen ook binnenin imponeren door voluit te kiezen voor digitalisatie.

Stoere aanblik

Bij de vijfde generatie Caddy valt meteen de uitgesproken voorpartij op met een honingraatmotief voor de voorbumper. Optionele led-koplampen en een laag doorlopende motorkap geven de Caddy een stoere aanblik. Al zorgt Volkswagen ook achteraan voor een uitgesproken design met “smoked” achterlichten en een opvallend hoog geplaatst VW-logo. In de basis beschikt de Caddy over ongespoten bumpers, vanaf de hogere uitvoeringen zijn die standaard meegespoten in de lakkleur.

Minimalistisch dashboard

Dat de Caddy stiekem zijn DNA-deelt met de Volkswagen Golf wordt duidelijk in het interieur. Zo lijkt het dashboard onveranderd overgenomen van die andere Duitser. Krijgen de basisversies nog een klassieke tellerpartij, dan mogen de hogere uitvoeringen (optioneel) uitpakken met een digitale cockpit en gigantisch infotainmentscherm. Daarnaast is de Caddy ook een knap staaltje aan packaging. Met riant plaats voor 5 of 7 (Maxi).

Rijhulp en veiligheid

Bij zijn debuut in 2021 kreeg de Volkswagen Caddy de maximumscore van vijf sterren op de Euro NCAP-crashtests. Volkswagen kiest er voor om de Caddy uit te rusten met een uitmuntende veiligheidsuitrusting in de basis. Let wel, dit geldt niet voor de Caddy Cargo die als lichte bedrijfswagen aan andere veiligheidsvereisten moet voldoen volgens Europa. Optioneel kan je Caddy Cargo en de reguliere Caddy wel uitrusten met de meest vooruitstrevende veiligheidssnufjes.

Alternatieven

De Volkswagen Caddy heeft fors wat concurrentie te dulden. Denk maar aan de Peugeot Rifter/ Partner, Citroën Berlingo, Renault Kangoo en de Ford Tourneo Connect. Die laatste is zelfs tegenwoordig een tweelingbroer van… deze Volkswagen Caddy!

FAQ

Hoeveel kost een nieuwe Volkswagen Caddy?
De Volkswagen Caddy is nieuw verkrijgbaar vanaf 26.579 euro voor een personenwagen met vijf zitplaatsen. Indien je een Caddy Cargo-bestelwagen op het oog hebt, dan mag je rekenen op 18.380 euro exclusief BTW.
Is de Volkswagen Caddy verkrijgbaar met zeven zitplaatsen?
Je kan je Volkswagen Caddy met zeven zitplaatsen bestellen, en daarvoor moet je zelfs geen grotere Caddy Maxi kopen. Ook de standaardversie biedt de mogelijkheid om twee extra stoeltjes in de koffer te plaatsen, maar enkel de Maxi-versie houdt dan nog een bruikbare kofferruimte over.

Beoordelingen voor Volkswagen Caddy

172 Beoordelingen

4,5