Fiat Doblo te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Doblo

Fiat Doblo

Informatie over Fiat Doblo

Dit relatief nieuwe model (verkrijgbaar sinds 2002) van de Italiaanse autofabrikant Fiat valt op door zijn functionele design. Hierbij was de doelstelling van Fiat opnieuw het creëren van een ruim interieur en de auto niet onnodig lang maken. Zo biedt de bestelbus Doblo tot 3.000 liter aan opbergruimte en dat bij een lengte van slechts 4,16 meter. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Een goed zicht naar alle kanten wordt de bestuurder gegarandeerd dankzij de grote buitenspiegel en de verhoogde zitpositie. Helaas zorgen korte neksteunen echter voor een verminderd rijcomfort.

Qua weggedrag verrast de gemakkelijk hanteerbare Fiat Doblo met een kleine draaicirkel van 11,5 meter ? hiermee wordt de uiterst precieze besturing merkbaar. De Fiat Doblo is daardoor een ideale auto voor transport over korte afstanden. Inmiddels is de Fiat Doblo in meer motorversies verkrijgbaar dan de twee waarmee het begon: de 65 pk benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter werd opgevolgd door een motor met 77 pk en een cilinderinhoud van 1,4 liter. Als alternatief zijn er dieselmotoren die tussen 63 en 120 pk te bieden hebben. 

Ook de aardgas aangedreven Doblo Natural Power (92 pk, 1,6 liter) heeft Fiat in het assortiment. De vijfdeurs haalt een maximumsnelheid van 142 km/u en accelereert in 18,9 seconden van 0 naar 100. Hij is beschikbaar in de uitrustingsversies Active, Actual, Dynamic, Family, Malibu en Trofeo. De auto voldoet aan de Euro3-norm.