Fiat Qubo te koop: tweedehands en nieuw

Fiat Qubo

Fiat Qubo

De Fiat Qubo vult in 2008 de combicollectie van Fiat aan

Autofabrikanten Fiat en Peugeot werkten reeds sinds de jaren '90 samen bij de bouw van compacte transporters en MPV's. Voor de productie van de gezamenlijk ontwikkelde voertuigen werd zelfs een joint venture in Frankrijk opgericht. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Tussen de 2,4 miljoen auto's, op de grootste online automarkt, Europawijd.

De Fiat Qubo vult in 2008 de combicollectie van Fiat aan


Autofabrikanten Fiat en Peugeot werkten reeds sinds de jaren ’90 samen bij de bouw van compacte transporters en MPV’s. Voor de productie van de gezamenlijk ontwikkelde voertuigen werd zelfs een joint venture in Frankrijk opgericht. Hier werden de Fiat Ulysse en diens zustermodellen van Peugeot-Citroën geproduceerd, evenals de Fiat Scudo en diens Franse tegenhanger. Parallel hieraan breidden de Italianen en de Fransen hun contacten met de Turkse voertuigbouwer Tofaí ? uit, die in de jaren ’70 aanvankelijk licentieproducent voor Fiat was. Hieruit werd later een partner met zelf ontwikkelde modellen die uiteindelijk opdrachtproducent van de twee Europese familieconcerns werd. Zo waren de Turken betrokken bij de constructie van de derde generatie van de ludospace Fiat Fiorino, waarvan de compactere variant vanaf 2008 in Turkije als Fiat Qubo van de band rolde. Bij de Franse partner heetten de gelijkgebouwde zustermodellen Peugeot Bipper en Citroën Nemo.


Praktische schuifdeuren voor de Fiat Qubo


Terwijl de Italianen de Fiat Fiorino in de periode van 1977 tot 2000 onder deze naam met verschillende carrosserieën als bedrijfswagen en personenauto verkocht hadden, moest de in 2008 gepresenteerde nieuwe generatie zich onderscheiden: de traditionele naam Fiorino bleef behouden voor de bedrijfswagen; de nieuw ingevoerde modelbenaming Fiat Qubo moest de combiversie beter waarneembaar maken als gezinsauto. Qua uiterlijk nam de Fiat Qubo de karakteristieke kenmerken van de sinds 2001 in Turkije gebouwde Fiat Doblí² over: een hoekige carrosserie voor optimaal ruimtegebruik en zijdelingse schuifdeuren voor een makkelijke toegang tot het achterste gedeelte.


Het ruimteconcept van de Fiat Qubo


Het verkleinen van de wielbasis en minder uitstekende carrosseriedelen maakten de Fiat Qubo bovendien duidelijk compacter dan zijn grotere broer Fiat Doblí². Bij een lengte van 3,86 meter en een breedte en hoogte van 1,72 meter bood de Fiat Qubo ruimte voor maximaal vijf passagiers. De achterste zitplaatsen konden echter ook gedemonteerd worden, waardoor een maximaal laadvolume ontstond van 2500 liter. Een bijzonderheid bij de Fiat Qubo: er was ook een Trekking genaamde versie van deze auto verkrijgbaar. Deze was met name ontworpen voor het rijden over slechte wegen, zo beschikte hij over onderrijbeveiliging en tractiecontrole.


De motoren van de Fiat Qubo


De Fiat Qubo werd met vier verschillende motoren in de collectie opgenomen. Hij was verkrijgbaar als benzine-, diesel- en aardgasmodel. De dieselmodellen met start-stopsysteem hadden een motor met een prestatievermogen van 55 kW (75 pk) of 70 kW (95 pk) en verbruikten gemiddeld 4,3 liter brandstof (113 g/CO2). Het benzinemodel had een motor met een prestatievermogen van 54 kW (73 pk) en had een gecombineerd brandstofverbruik van 6,6 liter (152 g/CO2).

Beoordelingen voor Fiat Qubo

5 Beoordelingen

4,6

Technische gegevens van de Fiat Qubo

Overzicht van de technische gegevens, zoals verbruik, pk, afmetingen en gewicht

Toon technische gegevens